Gönderen Konu: Sizce hangi jant?  (Okunma sayısı 9252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce hangi jant?
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2011, 19:48:59 »
avensisin şuan üzerinde bulunan jantları da çok iyi paralara elden çıkarabilirsiniz çünkü bu jantlar piyasada bulunmuyor sadece araçların üzerinde geliyor sonradan takmak isteyenlere faiş fiyatlar çıkarıyorlar... bi servisin yedek parça kısmına sordurtun ve alacağınız fiyat karşısında şaşırabilirsiniz bi şahin parası istiyorlar o jantlara.. bilginize..

ben orjinalleri satmayı düşünmüyorum zaten kenarda dursunlar :)  bana aşağı yukarı 500 600 lira dediler ama daha fazla yapacağından eminim. ilerdede yeni araç aldığımda avensisi babama vericem ozaman orjinal jantları takarak veririm inşallah :)
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2011, 19:48:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 14, 2011, 21:42:22 »
ben orjinalleri satmayı düşünmüyorum zaten kenarda dursunlar :)  bana aşağı yukarı 500 600 lira dediler ama daha fazla yapacağından eminim. ilerdede yeni araç aldığımda avensisi babama vericem ozaman orjinal jantları takarak veririm inşallah :)
600 mü dediler gidip tek jantını bayiden o fiyata alsınlar ben onlara bir takım hediye edeceğim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 15, 2011, 12:01:24 »
BBS daha iyi gidecektir siyah avensise simsiyah bir jant çok boğuk durur bence. BBS gibi bir jant ve ona güzel bir bakımla parıl parıl akarrr :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 15, 2011, 15:29:42 »
600 mü dediler gidip tek jantını bayiden o fiyata alsınlar ben onlara bir takım hediye edeceğim :D
kesinlikle katılıyorum ben sorduğumda tek janta binküsur lira dediler o da gelecek siparişle:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 15, 2011, 21:24:32 »
kesinlikle katılıyorum ben sorduğumda tek janta binküsur lira dediler o da gelecek siparişle:))
Toplumda ticaret ahlakı denilen şey kalmamış ayıp gerçekten çok sinir oluyorum bu durumlara!

Bu arada bahadır abi jant alırken jant ağırlığına ve aerodinamik yapısınada dikkat et istersen köşelerine falan sivri ve çıkıntılı jantlar çabuk ezilir kılcalı zarar gören jant pekte güvenli olmaz saygılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 15, 2011, 02:06:46 »
Arkadaşlar sonunda ankaradan bbc jantların siparişini verdim :) ankarada bir arkadaş vasıtasıyla jantlara bakıldı ufak tefek çizikleri varmış. yamulma yada kaynak yok :) bugünde eibach 3.5 pro kit'te taktırdım :) arkalar 1.5cm önlerde 1 cm indi :) 1 ay içinde dahada inecek umarım :) resimleri paylaşırım :)

aldığım jantlar ; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-motorsport-18-jant-black-2-el-60014508/pasif-ilan/

AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 15, 2011, 03:00:51 »
hayırlı olsun ama 18 jantda bu araba yürüyecek mi ben esas onu merak ediyorum :)
ben aurise trakmıştım baya hantallaşmıştı ki avensis...aşırı hantallaşacak bence ama umarım istediğiniz gibi olur.güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: Sizce hangi jant? Jant bulundu + yay takıldı :)
« Yanıtla #30 : Ekim 16, 2011, 17:21:25 »
Zaten üzeründe 17'ler var illaki peformans kaybı olacaktır ama benim gibi normal sürücülerin farkı pek anlayacağını sanmıyorum :) özellikle top speed düşecektir :)

bu arada ön taraf istediğim gibi düşmedi. yaylarımı namiştain amortisörde taktırdım. ordaki arkadaşlar hiç yay almasaydın biz orjinallari presleyip takardık üstelik %10 konfor kaybınız olurdu dediler. bende orjinallere dokunmak istemediğimi söyledim. ardından çalışan eleman ''biz onları tekrar eski haline getiririz'' dedi :) ben pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum :)

ayrıca önler istediğim gibi düşmedi :) eibach yayları presletsem ne gibi sonuçlar doğurabılır? bilgisi olan arkadaşlar fikir ve düşüncelerini paylaşırsa sevinirim?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 16, 2011, 18:16:33 »
Zaten üzeründe 17'ler var illaki peformans kaybı olacaktır ama benim gibi normal sürücülerin farkı pek anlayacağını sanmıyorum :) özellikle top speed düşecektir :)

bu arada ön taraf istediğim gibi düşmedi. yaylarımı namiştain amortisörde taktırdım. ordaki arkadaşlar hiç yay almasaydın biz orjinallari presleyip takardık üstelik %10 konfor kaybınız olurdu dediler. bende orjinallere dokunmak istemediğimi söyledim. ardından çalışan eleman ''biz onları tekrar eski haline getiririz'' dedi :) ben pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum :)

ayrıca önler istediğim gibi düşmedi :) eibach yayları presletsem ne gibi sonuçlar doğurabılır? bilgisi olan arkadaşlar fikir ve düşüncelerini paylaşırsa sevinirim?

kesinlikle presleme gibi işlemler uygulatma. eğer mantıklı bir yöntem olsaydı kimse spor yaylara bi sürü para vermezdi. o ustalara bakarsan arabayı presleyip geri düzeltirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 16, 2011, 20:28:03 »
Aslında bende yapmak istemiyorum ama arabanın önü havada duruyor. hem rüzgarı alttan daha çok alıyor hemde görüntüsü hoş durmuyor. t 27 kasaya uyumlu yay aldım fakat bu yaylar 2000cc ve üstü motorlar için üretildiğinden benim aracımın motoru hafif kalıyor. bundan dolayıda ön taraf havada duruyor :) tek çare presletmek gibi duruyor 2cm presletmek yetecektir diye düşünüyorum :) ben orjinalleri değil aldığım eibach yaylardan bahsetmiştim ne gibi sonuçlar doğrur diye yoksa orjilere kesinlıkle dokunmam...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 16, 2011, 21:01:15 »
Benimde kafamda yavas yavas belirmeye basladi. 3 numaradan yana kullanacagim gibi. Hem jantin renginden hemde tipi hosuma gitti. Bu araca cok kollu jant daha cok yakisir gibime geliyor. Birde fazla oyasi danteli olmasin diye dusundum daha sade ince ayrintlarla guzel bir jant aradim. Et degeri olarak 35 dusunuyorum. Lastiklerim kasadan yarim cm kadar ciksa yeterli. Heralde bu deger yeter?? Lastik olarak michelin dusunuyorum ve son olarakta eibach 50mm yayla modifiye isine uzun bir ara verecegim kendimide anca toparlarim :)

Kullan hocam kullannn 1 numarada hoş ama konig bronze muhteşem....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 16, 2011, 21:05:19 »
orjinal yada sonradan takılan eibach ları presletmek de mantık olarak bi fark yok bence çünkü ikiside profesyonel şekilde tasarlanmış ve araca uygun olarak üretilmiş sen de alıp onları bizim sanayide ki "garantili" iş yapan ustalara teslim edeceksin. avensis için varmı bilmiyorum ama coil over taktırsaydın madem, tabi bütçe meselesi ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 16, 2011, 21:15:00 »

Kullan hocam kullannn 1 numarada hoş ama konig bronze muhteşem....

İlk sayfayı okuyup yorum yapmış bir sazan var burda gülebilirsiniz arkadaşlar :dans3: :dans3: :dans3:

Oktay abiiiii profil fotonaaa bayıldıımmm maşşşşaalllaahhh :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 16, 2011, 21:52:31 »
orjinal yada sonradan takılan eibach ları presletmek de mantık olarak bi fark yok bence çünkü ikiside profesyonel şekilde tasarlanmış ve araca uygun olarak üretilmiş sen de alıp onları bizim sanayide ki "garantili" iş yapan ustalara teslim edeceksin. avensis için varmı bilmiyorum ama coil over taktırsaydın madem, tabi bütçe meselesi ama.

coil over bende istiyorum ama 1000 küsür fiyatı var.. yayların maliyeti ve takılmasına toplamda 470, jantlata 500 verdim neredeyse aynı fiyat  ;) geriye lastik kaldı :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 16, 2011, 22:22:56 »
İlk sayfayı okuyup yorum yapmış bir sazan var burda gülebilirsiniz arkadaşlar :dans3: :dans3: :dans3:

Oktay abiiiii profil fotonaaa bayıldıımmm maşşşşaalllaahhh :)

eyvallah :)

coil over bende istiyorum ama 1000 küsür fiyatı var.. yayların maliyeti ve takılmasına toplamda 470, jantlata 500 verdim neredeyse aynı fiyat  ;) geriye lastik kaldı :)

dedim ya bütçe meselesi ;) ama avensisim olsaydı yayla falan uğraşmazdım. bende fotoğraf eklesene diyecektim ama lastikleri alınca artık. birde jantlar siyah griye boyatmayı düşünür müsün?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 16, 2011, 22:44:34 »
eyvallah :)

dedim ya bütçe meselesi ;) ama avensisim olsaydı yayla falan uğraşmazdım. bende fotoğraf eklesene diyecektim ama lastikleri alınca artık. birde jantlar siyah griye boyatmayı düşünür müsün?

aracım çok yüksek olduğu için biraz rahatsızlık veriyordu :) yaza doğru orjinal yaylara geçerim belki :) jantlar 35 et olduğu için bu yaylarla istediğim kıvamı yakalayacağım diye düşünüyorum :)

jantlara gelince bu renginde takacağım. üzerindeki ufak tefek çizikleri halletikten sonra motor sport yazısının olduğu yeri kırmızıya boyamayı düşünüyorum ve son olarakta vernik attım mı tamamdır :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 16, 2011, 22:58:44 »
aracım çok yüksek olduğu için biraz rahatsızlık veriyordu :) yaza doğru orjinal yaylara geçerim belki :) jantlar 35 et olduğu için bu yaylarla istediğim kıvamı yakalayacağım diye düşünüyorum :)

jantlara gelince bu renginde takacağım. üzerindeki ufak tefek çizikleri halletikten sonra motor sport yazısının olduğu yeri kırmızıya boyamayı düşünüyorum ve son olarakta vernik attım mı tamamdır :)

hadi bakalım :)