0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hafif yaralı şekilde atlattık kardeşim arka koltukta elmacık kemiği kırıldı nereye çarptı bilemedik... lpg tankında bi sorun görmedim işin aslı ALLAH korudu bizi..
soru 1- 4 aracın karıştığı bu kazada neden en ağır darbeyi ben aldım ki ön cam bile çatladı. benim bagaj tam dolu vaziyetteyken resmen göçtü arka cama yapıştı.2- araçta 4 hava yastığından açılan olmadı araç 2006 corolla ve hava yastıklarında bi sorun yoktu. bu darbede açılmayacaksa nasıl açılacak.
Çok geçmiş olsun. Kesinlikle arka koltukta da kemer takmak lazım.Araçların katlanma noktaları vardır darbe şoklarını emmek için. Amaç aracı korumak değil içindekilerinin sağlığıdır. Sonuç olarak bagajda emilen şok sizlere hafifleyerek gelmiştir ve sizi nispeten korumuştur. Yani oradaki Toros'un durumu benim gözümde daha vahimdir. Tabi darbeyi size aktaranın onun olmasıda sizde daha fazla hasar oluşturmuştur muhtemelen. Diğer yandan hava yastıklarının bu durumda açılması bir fayda sağlamazdı çünkü darbe arkadan gelmiş. Ancak koltuk başlıkları doğru ayarlı ise bu tip kazalarda sıkça ve tehlikeli şekilde oluşan boyun yaralanmalarını önleyebilir tabiki emniyet kemerleri paralelinde.Bazı üst segment araçların tampon iç yapıları darbeyi daha çok arkadan vuran araca aktaran şekilde üretilebiliyor.Tekrar çok geçmiş olsun, umarım herkes en kısa zamanda tam olarak sağlığına kavuşur.