Gönderen Konu: kazaya karıştım sorularım var.  (Okunma sayısı 4890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
kazaya karıştım sorularım var.
« : Eylül 09, 2011, 21:10:32 »
arkadaşlar, bayram öncesi aracımla memlekette güzel bi tatil geçirmek amacıyla yola çıktım. istanbuldan adanaya kadar o bayram trafiğinde sağ sağlim geldim. adana şehir içinde bir ana cadde de trafik akarken birden durdu bende durdum birkaç saniye içinde bi gümbürtü ile sarsıldım.  ve arka cam patlaması ile bende önümdeki araca vurdum.  meğer benim arkamdaki araç durmuş ama onunda arkasından gelen bi transporter midir neyse son model minibüs olanca hızıyla arkamdaki reno toros araca vuruyor derken o bana bende önümdeki minibüse...sonrası tam bi keşmekeş araçta çocuklar ve ailem ve ben tam bir travma ALLAH kimseye yaşatmasın. derken ambulans ailemin hastaneye kaldırılışı sonra kendini ne zannettiğini bilemediğim bir trafik polisi. araç arkadan ağır hasar aldı ve ben lpg tankını yeni fullemişim ve çekici aracı hiç bir önlem almaksızın langır lungur çekmeye kalktı durumu görevli memura ilettiğimde o kanımı donduran cevabı aldım. banane kardeşim ben kendimi bile koruyamıyorum ne yaparsan yap diyip aracın çekilmesi. zaten kazanın şoku bir yanda ailem hastanede ne halde bilmiyorum bir yanda cinnet geçirmeye ramak kaldı.. neyse konu şu..

soru 1-  4 aracın karıştığı bu kazada neden en ağır darbeyi ben aldım ki ön cam bile çatladı. benim bagaj tam dolu vaziyetteyken resmen göçtü arka cama yapıştı.

2- araçta 4 hava yastığından açılan olmadı araç 2006 corolla ve hava yastıklarında bi sorun yoktu. bu darbede açılmayacaksa nasıl açılacak.

3- aklıma geldikçe diğer ayrıntılarıda yazacağım.

Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Toyota Club Türkiye

kazaya karıştım sorularım var.
« : Eylül 09, 2011, 21:10:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: kazaya karıştım sorularım var.
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2011, 21:21:27 »
geçmiş olsun.. aileniz ve sizde  bir sorun olmadıgına sevinmek lazım.. ama arkadan olusan hasarlarda airbagların açılmadıgını biliyorum....lpg tankında deformasyon oluştumu?
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2011, 21:23:25 »
Çok büyük geçmiş olsun aileniz umarım iyidir. Toros için çok sağlam derlerdi inanmazdım ama doğruymuş. Hava yastıklarının açılmamasıda ilginç gerçekten fabrikasyon bir hata olmalı. 
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2011, 21:24:04 »
Büyük geçmiş olsun :(
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2011, 21:27:56 »
hafif yaralı şekilde atlattık.
 kardeşim arka koltukta elmacık kemiği kırıldı nereye çarptı bilemedik... lpg tankında bi sorun görmedim işin aslı ALLAH korudu bizi..
Uyari!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2011, 21:30:52 »
Büyük geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2011, 21:37:41 »
hafif yaralı şekilde atlattık kardeşim arka koltukta elmacık kemiği kırıldı nereye çarptı bilemedik... lpg tankında bi sorun görmedim işin aslı ALLAH korudu bizi..

tek sizi degil ordaki insanlarıda korumuş allah....
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2011, 21:41:41 »
soru 1-  4 aracın karıştığı bu kazada neden en ağır darbeyi ben aldım ki ön cam bile çatladı. benim bagaj tam dolu vaziyetteyken resmen göçtü arka cama yapıştı.

2- araçta 4 hava yastığından açılan olmadı araç 2006 corolla ve hava yastıklarında bi sorun yoktu. bu darbede açılmayacaksa nasıl açılacak.
   Sertaç bey öncelikle çok çok geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış daha büyüğü olmamış (Transporter size direkt de çarpabilirdi)...Gelelim sorularınıza;
- Öncelikle aracınız PERT'e çıkartırıp kaskodan paranızı almanız.Çünkü bu arabayı yaptırdıktan sonra,bir-binmek istemeyeceksiniz,iki-satma zamanı geldiğinde satmakta zorlanacaksınız.
- İkinci sorunuzun cevabı ise şöyle.Aracınızdaki 4 hava yastığının ikisi önden gelecek belli bir açıdaki darbeyle,diğer ikis ise yandan yani ön kapılar ve direğe denk gelen darbe ile açılır.Yani aracınızda arka hava yastıkları olmadıgı için darbe almayan tarafın hava yastıklarının açılmasını beklemek çok büyük bir yanılgı olur.
   ayrıca bir hatırlatmada da bulunmak isterim.Başınıza gelen bu kaza aklınızın bile ucundan geçmediği için arkada oturan aile bireylerinizin kemerleri takılı değildi.Bu nedenle de kardeşinizin elmacık kemiğinin kırılma nedeni önündeki koltuğun her hangi bir kısmıdır.Aracın neresinde oturulursa oturulsun emniyet kemerleri muhakkak takılmalıdır.Tekrar geçmiş olsun.
   Son hatırlatma ön hava yastıkları belli bir açıdan demiştim ya.Buna birde 50 km/h ve üstü hızlarıda eklemekte yarar var.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2011, 21:46:51 »
Çok geçmiş olsun gerçekten. Airbaglarin bu kazada açılması faydadan çok zarar verebilirdi, bence de açılmaması normal...
Bu arada Toros'u hafife almayın, iman gücünden gelen bir sağlamlığı vardır. Ankara Sitelerde 1978 model Plymouthla giderken arka sol çamurluğa çakmıştı bir Toros, artis artis indim aşağı Amerikan sürüyoruz ya...Gözlerim yuvasından çıkmıştı ağzı burnu karışmıştı bizim arabanın. En sağlam yerinden bizim en karın boşluğu yerimize çarpmış adam... :wacko:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2011, 21:49:25 »
özcan bey bilgiler için teşekkürler. ama aracımın kasko su yoktu bize çarpan asıl suçlu aracın kasko su tüm masrafı karşılıyor araç şu ana adanada bi özel serviste söküldü ve toyota dan gelecek orjinal parçalar bekleniyor 10 güne hazır olur gibi görünüyor. bakalım ne olacak..
Uyari!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2011, 21:50:25 »
Çok geçmiş olsun. Kesinlikle arka koltukta da kemer takmak lazım.
Araçların katlanma noktaları vardır darbe şoklarını emmek için. Amaç aracı korumak değil içindekilerinin sağlığıdır. Sonuç olarak bagajda emilen şok sizlere hafifleyerek gelmiştir ve sizi nispeten korumuştur. Yani oradaki Toros'un durumu benim gözümde daha vahimdir. Tabi darbeyi size aktaranın onun olmasıda sizde daha fazla hasar oluşturmuştur muhtemelen. Diğer yandan hava yastıklarının bu durumda açılması bir fayda sağlamazdı çünkü darbe arkadan gelmiş. Ancak koltuk başlıkları doğru ayarlı ise bu tip kazalarda sıkça ve tehlikeli şekilde oluşan boyun yaralanmalarını önleyebilir tabiki emniyet kemerleri paralelinde.
Bazı üst segment araçların tampon iç yapıları darbeyi daha çok arkadan vuran araca aktaran şekilde üretilebiliyor.
Tekrar çok geçmiş olsun, umarım herkes en kısa zamanda tam olarak sağlığına kavuşur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2011, 21:53:05 »
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2011, 21:55:41 »
Çok geçmiş olsun. Kesinlikle arka koltukta da kemer takmak lazım.
Araçların katlanma noktaları vardır darbe şoklarını emmek için. Amaç aracı korumak değil içindekilerinin sağlığıdır. Sonuç olarak bagajda emilen şok sizlere hafifleyerek gelmiştir ve sizi nispeten korumuştur. Yani oradaki Toros'un durumu benim gözümde daha vahimdir. Tabi darbeyi size aktaranın onun olmasıda sizde daha fazla hasar oluşturmuştur muhtemelen. Diğer yandan hava yastıklarının bu durumda açılması bir fayda sağlamazdı çünkü darbe arkadan gelmiş. Ancak koltuk başlıkları doğru ayarlı ise bu tip kazalarda sıkça ve tehlikeli şekilde oluşan boyun yaralanmalarını önleyebilir tabiki emniyet kemerleri paralelinde.
Bazı üst segment araçların tampon iç yapıları darbeyi daha çok arkadan vuran araca aktaran şekilde üretilebiliyor.
Tekrar çok geçmiş olsun, umarım herkes en kısa zamanda tam olarak sağlığına kavuşur.

hakan bey bende sizin gibi düşünüyorum darbeyi absorte edecek şekilde dizayn edilmiş olmalı zira o şiddet te bi darbe direk içeri alınsa daha vahim bi durum olurdu heralde..
Uyari!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2011, 22:46:30 »
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2001 Toyota Corolla Terra 1.6
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2011, 22:56:50 »
Geçmiş olsun kardeş şükür ki sağlığınızda bir sorun yok.Arabaa yerine gelir ama can asla....
:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2011, 23:07:24 »
Büyük geçmiş olsun, Allah korumuş, verilmiş sadakanız varmış,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2011, 23:13:19 »
çok geçmiş olsun.. verilmiş sadakanız varmış gerçekten
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2011, 23:13:33 »
geçmiş olsun allah beterinden korusun.
gururlanma sana da ölüm var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2011, 23:18:29 »
Allah korumuş  :( Çok geçmiş olsun. Aracınızın hasar almasını da vuruş açısından kaynaklandığını düşünüyorum.
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2011, 00:03:00 »
Geçmiş olsun hocam. Bize de sokakta u dönüşü yapmaya çalışan bir broadway aracımıza hafifçe dokunmuştu. Kendi aracında hiçbir şey olmamasına rağmen bizim corollanın tamponunda kavun büyüklüğünde göçük olmuştu. Bu eski model araçların tamponları kazada darbe emecek şekilde değil diğer aracı haşat edecek şekilde yapıldığı için bu tarz kazalarda böyle saçmasapan sonuçlar çıkabiliyor işte. Kardeşiniz de keşke emniyet kemerini takıyor olsaydı kırılma çıkma tarzı şeylerle uğraşılmazdı. Arkanızdan çarpan bir araç yüzünden dahi eğer emniyet kemeri takmazsanız kemiğiniz kırılabiliyor. Bir de sizin kendinizin bir yere çarptığınızı düşünün o kırılan kemiğin dokuları yırtmasıyla oluşan iç kanama malesef ölümlere sebep olabiliyor. Bu yüzden her şartta ş.içi ş.dışı farketmez emniyet kemerinizi takınız.

Onun dışında lpg bakımından bir sorun çıkmaması da gerçekten Allahın bir lutfu olmuş. Her ne kadar yeni takılan lpg kitleri bir takım güvenlik sistemlerine sahip olsa da yine de bir kazada ne olacağı hiç belli olmuyor. Bence bir koç filan kestirin canınıza bir şey gelmediğinden dolayı şükretmek için. Hem de bela savar. Tekrar geçmiş olsun.