Gönderen Konu: korktuğum başıma geldi  (Okunma sayısı 3284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
korktuğum başıma geldi
« : Nisan 24, 2008, 13:03:57 »
 >:(
arkadaşlar; korktuğum başıma geldi
daha öncedende anlatmıştım 97 corolla xei arabamı koyduğum garajda kocaman kocaman fareler var diye hatta bişey olurmu diye sormuştum
korktuğum başıma geldi:(
2 gün önce memlekete giderken kaloriferin havalandırmasını maviye getirip içerisini biraz havalandırayım dedim. açtıüımda birden içerisi toz duman yapraklar felan havada uçuşuyor. kaloriferden toorrrr diye bi ses hemen kaloriferi kapattım. birden içeriye torpido gözünün alt kısmından fare sesleri gelmeye başladı
ölsünler diye bir daha kaloriferi açtım yine aynı torrr sesi. kızdığım için kapatmadım
tabii bu arada hava sirkülasyon kolunuda o panikle açmışım. birden o fare sesi içeride.... çoluk çoçuk feryat figanfarenin bi denesi gazi olmuş motor pervanesi kafayı koparmış neyse kasabada bi elektrikçeiye götürdüm arabaı mecburen oradas kompresörle biraz hava tuttu motoru çıkardı içerisi yaprak fare kuyruğu kuş tüyü vs. dolu sonra kanalları da kompresörle temizledi.
şimdi sormak istediğim her ne kadar fare veya herhangi bi şey kalmadı desede elektrikçi eğer fare kalıntısı varsa koku yapar nasıl tamizleriz bunu
bi ikinci sorum yawws bu havalandırma deliğni bi adan tel örgüyle kapatmış internetten araştırdığım kadarıyla bizde öyle bişey yapsak bi işe yararmı?
bide bu havalandırma deliğini başlangıcı nerede yani bu farecşkler nereden girmiş oraya
yardımlarının için şimdiden teşekkürler.sağolun varolun
iyiki varsın toyota club

Toyota Club Türkiye

korktuğum başıma geldi
« : Nisan 24, 2008, 13:03:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 435 kere teşekkür edildi
Ynt: korktuğum başıma geldi
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 13:28:06 »
Geçmiş olsun arkadaşım öncelikle.Koku  sanırsam fare  kalıntıları  ne  zaman kurudu  tamamen  o zaman yok  olur.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 13:37:36 »
havalandırma dediğiniz dışardan ön camın ordanmı girmişler acaba ? orada telden ızgara var. kaportacıya gidip söktürün bence oraları iyi bi temizleyin. kaldığı zaman arabanın içine girilmez leş kokusundan:(...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2008, 18:10:57 »
  Selam.
 Çok geçmiş olsun. Benzer bir durum benim arkadaşında başına gelmişti seneler önce. Kapalı garajda fareler bazı kabloları da kemirmiş ve bu durumu farketmediklerinden aracı çalıştırdıkları sırada araç alev almış. Siz süzgeç vb. birşey de koysanız çok işe yarayacağını zannetmiyorum bunun farelere karşı. Çünkü fare betonu bile kemiriyor. Yani isterse girer:) Yani ortamdaki farelere kalıcı çözüm bulmadan bence diğer çözümler pek kalıcı olmaz.
 Temizlik içinde eğer aracın hava kanallarında ve motorda eğer fareden parçalar kalmadıysa özellikle Fabuloso ile iyi bir temizilk yapmanızı öneririm. %99 Hijyenik olanlarıyla. Hatta onu bir sprey kutusuna koyup belli bölgelere enjekte etmekte fayda var. hem aracınızın içi hoş ve güzel kokar hemde hijyen sağlar. Ancak elektrik aksamına özen göstermeyi ihmal etmeyin. bunun ardından eğer isterseniz hava kanalları temizliyicileri vardır. Büyük marketlerde bulabilirsiniz. Klima kanalı temizliyicisi diye geçiyo olması lazım. Önünde uzun bir boru vardır. Buda kanalların ulaşılamayan bölümlerini temizlemenizi sağlar.
 Yine geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2008, 19:21:43 »
Bizim Ferdi Çetinbaş'ın başına da aynısı gelmişti. Hatırladığım kadarıyla yapacak bir şey yok. Havalandırmayı hiç açmadan kokunun geçmesini bekleyeceksiniz.
Kedi alıp garaja koyun diyeceğim aslında en güzel çözüm bu. Tabi bakabilecekseniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2008, 21:15:12 »
ben size buğdayı önemriştim %100 çözüm mutlaka yiyorlar ve ölüyorlar. aracınız için, bagajınıza malzeme koymuşsanız burdan girmiş olablir. 10 dk lığına cam yada kapı açık kaldıysa içeri sıcramış olablir. bunun dışında arabaya giremez betonu kemiren fareler malesef tenekeyi kemiremiyolar. motorda tüy yaprak olmasını pek anlamadım fare tasımadıysa polen filtrniz yokmu aracta? koku için kül tablası kutusuna benzer kutular içinde satılan içinde aktif karbonlu kömürler var bunlar kokuyu önlüyor. araç buzdolabı vs vs cesitleri var içerisindeki aktif karbonlar oksijenle resksiyona giriyor.kutunun içinden bu kömürleri cıkartıp polen filtresinin üstüne koyun mercimek büyüklüğündeler bundan önce klima dejenfeksiyon spreyleri ile polen filtresini çıkartıp, kalorifer sıcakta dıştan emiş yaparken motor son ayarda silekceklerin hemen altındaki deliklere bu spreyi bitene kadar sıkın daha sonra aynı işlemi soğuk ayara getirip klimayı son ayarda acıp yapın.işlem sırasında cam ve kapılar mutlaka açık olsun bu arada. hava konumu her yöne ayarlı yapın.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2008, 07:45:11 »
  Eğer aracın bulunduğu ortamda fare var ise ve isterse her şekilde aracınızın içine ya da motor aksamına girebilir ve zarar verebilir. Motor bölmesinden aracın içine ulaşan okadar çok delik vs. vardır ki; bunralarda bulunan bir kabloyu kemirip çok rahat aracın yolcu kabininede ulaşabilir. Bilirsinizki fare değim yerindeyse kapı deliğinden dahi geçer. Aracınızdaki her türlü kablo, lastik vs. parçayı kemirip çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Bence ucuz atlatmışsınız. Bu arada fareler ailece yaşarlar ve çok hızla ürürler. Yani bence ortamdaki farelere kalıcı bir çözüm bulmanız şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2008, 11:22:14 »
Garajda piton besleyin, şu yeşil olanlardan.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2008, 11:35:50 »
hangi filmdeydi o, adam hummer jipinin içinde piton besliyordu?

Hatta plakası da SNAKE idi :D

aa tamam, hatırladım, gone in 60 seconds :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2008, 11:52:44 »
yok aslında ben wolswogen caddy alıcam:)
arkadaşlar şaka bi yana verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim
benim esas sorduğum soru bu havalandırma techizatının deliği nerde oraya tel kafes yapmak istiyorum belki bi çare olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2008, 14:20:43 »
valla benim de havalandırma çok kötü, içeri bırakın poleni, yaprak falan fırlatıyor :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2008, 15:39:53 »
yuh beeeeeeeee diyorum
bide gecmiş olsun