Gönderen Konu: Direksiyondaki cruise düğmesi  (Okunma sayısı 5570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Direksiyondaki cruise düğmesi
« : Eylül 09, 2011, 11:13:12 »
Direksiyonun sağında bulunan bu düğmenin ne işe yaradığını bulamadım. Bana yardımcı olabilirmisiniz

2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Toyota Club Türkiye

Direksiyondaki cruise düğmesi
« : Eylül 09, 2011, 11:13:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondaki cruise düğmesi
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2011, 14:22:15 »
hız sabitleyeciyi açıp kapatmak için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2011, 14:54:16 »
hız sabitleyeciyi açıp kapatmak için

Hız sabirleyici bununla açtığım zaman koldaki set düğmesiyle hızı sabitleyemiyorum.
Koldan hız sabitleyiciyi açıp setle sabitledikten sonra bu düğmeye basarsamda cruise devreden çıkıyor.
Yalnız koldan cruise açtıktan sonra bu düğmeye basmayı denemedim. Böylemi yapmalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2011, 10:43:03 »
Bora hocam o düğme hız sınırlayıcı. hız sabitleyiciyle hız sınırlayıcı bir arada çalışmaz.hız sabitleyici direksiyonun yanındaki kol ile çalışır ve bir kez alt yaptığınız zaman bulunduğunuz hıza sabitler. hız sınırlayıcı ise o düğmeden açılır ve bulunduğunuz hızda hız sabitleyicinin kolunu bir kez alt yaparsanız o değeri limit alır ve hız sınırlayıcıyı açar. örneğin 120 ile giderken bu işlemi yaparsanız dijital ekranda 120 km/h yazısını görürsünüz ve araç sizi bu değerin üzerine çıkarmaz. gaza basınca gazı keser ve dip gaz yaparsanız devreden çıkar. unutmamak gerekirki rampa aşağı araç bu değerin üzerine çıkabilir. bu durumda ise uyarı verir.

saygılar
ömer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 12, 2011, 10:56:00 »
Bora hocam o düğme hız sınırlayıcı. hız sabitleyiciyle hız sınırlayıcı bir arada çalışmaz.hız sabitleyici direksiyonun yanındaki kol ile çalışır ve bir kez alt yaptığınız zaman bulunduğunuz hıza sabitler. hız sınırlayıcı ise o düğmeden açılır ve bulunduğunuz hızda hız sabitleyicinin kolunu bir kez alt yaparsanız o değeri limit alır ve hız sınırlayıcıyı açar. örneğin 120 ile giderken bu işlemi yaparsanız dijital ekranda 120 km/h yazısını görürsünüz ve araç sizi bu değerin üzerine çıkarmaz. gaza basınca gazı keser ve dip gaz yaparsanız devreden çıkar. unutmamak gerekirki rampa aşağı araç bu değerin üzerine çıkabilir. bu durumda ise uyarı verir.

saygılar
ömer

Ömer hocam çok teşekkür ederim açıklamanız için. Gerçekten makbule geçti.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2011, 10:59:57 »
bende ne işe yaradığını bilmiyordum, bilgi için teşekkürler.... hız sınırlayıcı ile hız sabitleyici arasındaki tek fark hız sınırlayıcıda gaza dokunmalar araca etki etmiyor sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2011, 11:14:15 »
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

hız sınırlayıcı özellikle radar olan yerlerde işe yarar. örneğin 120 ye ayarlamışsanız araç en fazla 120 ye çıkar 120 üstü gazı keser. tabi tamamen kesmez sadece 120 ile gidecek şekilde gazı ayarlar. dalgın insanlar için epey işe yarar diye düşünüyorum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 15, 2011, 15:07:54 »
arkadaşın anlattığı gibi düğmeye basar sağ göstergedeki hızı misal 90 yaparsanız araç ne kadar gaza basarsanız basın 90 ı geçmez.Kilometreye arttırmak için kolu yukarı aşağı oynatabilirsiniz.
sağ alttaki kolun cruise düğmesine basarsanız ve kolu aşağı hareket ettirirseniz o anki hızınızdan hız sabitlenmiş olur göstergelerde sol alt kısımda cruise yanar.Eğer istenirse kol yardımıyla el gazı verirsiniz pedala basmadan gaz ya da fren yapabilirsiniz.
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2011, 21:18:42 »
bende babam ilk aldığında arabayı hep kurcalardaım o varmı bu yokmu diye 2007 bizimki gerçi dizellerde neden yok bide kol diyosunuz ya hangi kol selektör kolu mu yoksa silecek kolumu
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN