0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota evet sorunsuz bir araç genel olarak. Ama masrafsız diyemeyiz. En azından garanti den çıkmak istemiyorsak durum boyle, buna ek olarak kasko sigorta masrafları da eklersek ilk 40.000km'nin maliyeti oldukça acıklı oluyorAşağıda kendi masraflarımı listeledim. Üç aşağı beş yukarı, sizlerden farklı olacağını sanmam.15 ay içinde 40bin km'ye ulaştım. 2. sene için kasko ve sigorta maliyetlerini 3ay lık olarak aldım.Kasko 1. yıl 1.000 YTLKasko 2.yıl 3aylık kısmı 213 YTLTrafik Sigorta 1.yıl 150 YTLTrafik Sigorta 2.yıl 3aylık kısmı 38 YTL10bin bakımı 180 YTL20bin bakımı 240 YTL30bin bakımı 190 YTL40bin bakımı+silecek 440 YTLön ve arka balatalar 270 YTL Toplam: 2.720 YTL1 km için maliyet 0,07 YTL (7 kuruş)şu an ki mazot fiyatlarını ele aldığımızda ve ortalama 5.7lt /100km tukettigimi göz önüne alırsak aracım;3,1 * 5,7 /100= 18kuruş yakıyor 1 km'de.buna bakımı da eklersek aslında ben 1 km gitmek için 25 kuruş ödüyorum.ya da şöyle söylemek lazım.her 1 km gittiğimde %70 mazot, %30 bakım ve masraflara ödüyorum.Hiç az bir oran değil bence, %10-15 lerde olmasını dilerdim.Daha eski model aracı olanlarda km başına masraflarını paylaşırlarsa cok memnun olurum.
Sirkeyi sarmısağı hesap eden, paçayı yiyemez. Sıfır arabaya binen kaskosunuda vergisinide bakımınıda öder......yakınan varsa satsın neyini hesap edecekmişiz... rahata alıştıktan sonra otobus bekleyecek halimizde yok. Attan inip eşeğe de binemem... hiç almayasaydık sıfır araba hesap ederdim aldıktan sonra bunları hesap etmek komiklik olur.ayrıca bakım dediğiniz nedir ki? 10-40 yağı servis 100 ytl ye değişiyor 4.5 litresini piyasada daha usta ellerde benaynı yağı 60 ytye değiştiririm ve işçilikte aldırmadan yağ kutusuna ücretsiz. arkadaşlar bakım işleri hikaye garantiden cıktımı kim uğrars ervise. servisten tek alacağım motor hava filtresi yağ filtresi ve polen filtresiir. arabayı lifte kaldırıp karşıdan bakmaya para istiyolar. bizim burda ustalar lifte kaldııp arabayı inceleyip dört tekeri söküp yağ filtreler benden bakım yaptırmam mazot filtre değişimide dahil 40000 km bakımı gibi 50 ytl ye iş biter ustamda toyota servisten ayrılmış birisidir.servisteki çıraklarlar gibi gelip polen filtresini değiştirirken tornavida ile torpidoyu cizmez.
İlker bey konuyu hortlatmışsınız.... Afyonda küçük sanayide Tiryakioğlu tamirhanesi var toyotada iyi, birde yeni sanayide bir yer vardı ama adını tam hatırlayamıyorum şimdi. Parçayı ise kesinlikle marka araştırıp o markayı istetin, Oto Japon Aydın var tiryakioğluna yakın zaten giderseniz oradanda istediğiniz parçayı getirtebiliyorsunuz.