Gönderen Konu: 0 Toyota Kullanmanın maliyeti (0-40.000km)  (Okunma sayısı 14014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
0 Toyota Kullanmanın maliyeti (0-40.000km)
« : Nisan 24, 2008, 09:20:40 »
Toyota evet sorunsuz bir araç genel olarak. Ama masrafsız diyemeyiz. En azından garanti den çıkmak istemiyorsak durum boyle, buna ek olarak kasko sigorta masrafları da eklersek ilk 40.000km'nin maliyeti oldukça acıklı oluyor
Aşağıda kendi masraflarımı listeledim. Üç aşağı beş yukarı, sizlerden farklı olacağını sanmam.
15 ay içinde 40bin km'ye ulaştım. 2. sene için kasko ve sigorta maliyetlerini 3ay lık olarak aldım.

Kasko 1. yıl   1.000 YTL
Kasko 2.yıl 3aylık kısmı   213 YTL
Trafik Sigorta 1.yıl   150 YTL
Trafik Sigorta 2.yıl 3aylık kısmı   38 YTL
10bin bakımı   180 YTL
20bin bakımı   240 YTL
30bin bakımı   190 YTL
40bin bakımı+silecek   440 YTL
ön ve arka balatalar   270 YTL

Toplam:   2.720 YTL
1 km için maliyet   0,07 YTL (7 kuruş)

şu an ki mazot fiyatlarını ele aldığımızda ve ortalama 5.7lt /100km tukettigimi göz önüne alırsak aracım;
3,1 * 5,7 /100= 18kuruş yakıyor 1 km'de.
buna bakımı da eklersek   aslında ben 1 km gitmek için 25 kuruş ödüyorum.
ya da şöyle söylemek lazım.
her 1 km gittiğimde  %70 mazot, %30 bakım ve masraflara ödüyorum.

Hiç az bir oran değil bence, %10-15 lerde olmasını dilerdim.

Daha eski model aracı olanlarda  km başına masraflarını paylaşırlarsa cok memnun olurum.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

0 Toyota Kullanmanın maliyeti (0-40.000km)
« : Nisan 24, 2008, 09:20:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 0 Toyota Kullanmanın maliyeti (0-40.000km)
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 10:32:05 »
Toyota evet sorunsuz bir araç genel olarak. Ama masrafsız diyemeyiz. En azından garanti den çıkmak istemiyorsak durum boyle, buna ek olarak kasko sigorta masrafları da eklersek ilk 40.000km'nin maliyeti oldukça acıklı oluyor
Aşağıda kendi masraflarımı listeledim. Üç aşağı beş yukarı, sizlerden farklı olacağını sanmam.
15 ay içinde 40bin km'ye ulaştım. 2. sene için kasko ve sigorta maliyetlerini 3ay lık olarak aldım.

Kasko 1. yıl   1.000 YTL
Kasko 2.yıl 3aylık kısmı   213 YTL
Trafik Sigorta 1.yıl   150 YTL
Trafik Sigorta 2.yıl 3aylık kısmı   38 YTL
10bin bakımı   180 YTL
20bin bakımı   240 YTL
30bin bakımı   190 YTL

Toplam:   2.720 YTL
1 km için maliyet   0,07 YTL (7 kuruş)

şu an ki mazot fiyatlarını ele aldığımızda ve ortalama 5.7lt /100km tukettigimi göz önüne alırsak aracım;
3,1 * 5,7 /100= 18kuruş yakıyor 1 km'de.
buna bakımı da eklersek   aslında ben 1 km gitmek için 25 kuruş ödüyorum.
ya da şöyle söylemek lazım.
her 1 km gittiğimde  %70 mazot, %30 bakım ve masraflara ödüyorum.

Hiç az bir oran değil bence, %10-15 lerde olmasını dilerdim.

Daha eski model aracı olanlarda  km başına masraflarını paylaşırlarsa cok memnun olurum.

Yaman bey şimdi burada Kasko tercihe bağlı bi olay masraf saymak yanlış olur..Aynı şekilde trafik sigortasınıda 131inizde olsa mecbur ödeyeceksiniz..eğer böyle düşünüyorsanız vergisini ve eksoz muayenesinide eklemelisiniz ama bence araç masraflarına girmiyor bunlar

10bin bakımı   180 YTL
20bin bakımı   240 YTL
30bin bakımı   190 YTL

Toplam:   1.320YTL oluyor.

aynı şekilde benzin yada mazotuda eklemek yanlış kimisi senede 8bin km yapar kimisi 20bin yapar ozaman 20bin yapanın vay haline bakımı geçtim benzin parasını hesaplarsanız kmde 1-1.5 ytl ye denk gelir heralde

neyse benim masraflarımı yazayım. aracı alalı 2 seneyi geçti 96 model corolla
4 lastik 300YTL
motor yağı 50YTL
triger seti değişimi + Bujiler değişti + işçilik 150YTL
ön balata değişimi 30YTL
Silecek ve Silecek suyu aldım 20YTL

Toplamda 550YTL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 10:45:21 »
Ercan bey haklısınız vergileri tamamen unutmuşum.
0 bir araca kasko yaptırmamak bana gore hakikaten parayı sokağa bırakıp gitmek. O yuzden kasko bence 0 araçlar için mecburi gibi birşey.
Ben yakıtı ekledim çünkü bana araba kullanmak ne kadara maloluyor onu gormek istedim. Egsoz vs aracı ilk alırken odenmis oldugu icin onu yatırım gibi dusundum. Sonucta baslıktada yazdıgım gibi ilk 40bin km 'nin maliyetini gormek istedim.
Yurtdısında araç satıslarında bu maliyet kullanıcıya bildiriliyor. Bizde pek boyle bir uygulama yok. Hangi servise sorsanız bizim araclarımızın  servisi cok ucuzdur diyorlar sadece.

Tabloyu duzeltirsem. 750ytl vergi eklendiğinde. 3470ytl oluyor toplam  masrafım.
km başına da 9 kuruşa geliyor. yakıtı da 18 alırsak;
 yılda 30bin km yol yapan birisi için %66 yakıt, %33 bakım maliyeti cidden az degil.

Sonuçta  km başına 18kuruş mazot harcıyorum, ama bir yandan da 9kuruş ekstra gidiyor her km de .

0 araç kullanmak hakikaten masraflı bazı açılardan . Alır almaz değer kaybetmeye baslaması da cabası.
Bir dahaki aracımı 2-3 yasında almayı dusunuyorum kısmetse.

Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2008, 10:51:31 »
evet eğerki toplam harcamanızı hesaplarsanız doğru bir hesap.. şuan 3,470 harcamışsınız ama bi 4milyarda değer kaybı var tabii :) yapacak bişey yok burası Türkiye diyorlar ya gerçekten öyle artık herşey ateş pahası olmuş benzin 3.3ytl olur mu yaaa altın suyu mu mübarek? Biliyormusunuz aracı alalı 2 sene oldu dedim ya ben öğrenciyken almıştım ozamanlarda şu işbankasının öğrenci kartından almıştım 200ytl limitli ozamalar 100ytl lik alışveriş yapardım kalan 100ytl lik krediyede depo fullerdim şimdi 4te 3 anca doluyor... zaten artık binemiyorumda arabaya öylee yatıyo yatmaktan aküsü bitti bitecek yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2008, 11:16:38 »
2007 toyota corolla D-4D var  bugün 30 bin bakımına götürdüm ön balatalar bitmiş değişitilmesi gerekiyor dediler.200 YTL normal fiatmıdır?Bana çok fazl gibi geldi.Acil cevap verebilecek bir toyota sever varmı acaba?_

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2008, 11:47:19 »
Bunu 30.000 de banda demişlerdi. 120 ytl dediler. Ben kabul etmedim. Ne kadar giderdedim. 1000-2000km daha. Bi işaret verirmi dedim? El freni ışığı yamnar dedi tam bitince. şimdi 33.700 km deyim. 2000 km gidecek balatalar 3.700km daha gitti. 40.000 de bakımda çok fazla tutuyo. 400 filan. E ben artık garantiden çıkarım abi. Gider dışarda yaptırırım bakımı. Kitapcıkda var zaten yapılması gerekenler.

2006 yılı mayıs ayı aldım aracı.

2006  Kasko 960 ytl
        10.000 bakımı  149 ytl.

2007  20.000 bakımı 210 ytl.
         Kasko 950 ytl.
         30.000 bakımı 175 ytl.
         Sigorta 107 ytl. (emin değilim bakacağım ama, düzeltirim)
         İstepneye bi eş lastik 145 ytl.

2008   Henüz bi şey yok. Mayıs da  kasko ve sigortayla başlayacak.

Bu güne kadar yıkatma, temizletme masraflarıda masrafdır. Hatırlıyosanız yazın. Benim tahminen, 150 ytl yi geçmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2008, 15:06:03 »
20 ve katları bakımlar için servisi tercih etmenizi tavsiye ederim yan sanayi orjinal yerini tutması zaten mümkün değil ama 10 30 50 bakımları daha hafif bakımlar daha risksiz 20 li bakımlar için servis eli gerekli bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2008, 21:25:41 »
arkadaşım senin bu ilk araban galiba trafik sigortası, kasko, fren balatası, her araca yapılır ve takılır. toyotanın tek extrası bakımları 10000 km den 10000 ne olmasıdır.bununda önemi yok bir opellin 15000 km bakımı toyotanın 2 bakımından daha pahalı opel corsa 2007 1.3 dizel 15000 km bakımı 450 tl dir. fazla söze gerek yok sanırım hondadan hiç bahsetmeyim. hiç beğenmediğiniz chevrolenin bile bakımları daha pahalı.toyotadan daha ucuzu yok suan. elinize 150000km de fiat gibi motorunuda bırakmaz. diğer masraflarını arabaya binen her kişi yapacak mecburen murat 124 dünde balataları biter avensisinde ,benzinlininde, lpglinde, mazotlununa.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2008, 21:43:07 »
iyi de Yaman bey yaptığı toplam masrafı görmek istemiş zaten. arabası toyota ,honda,opel olmuş farketmez ki. hangi marka olursa olsun sigortasını, kaskosunu, balatasını sileceğini hesaplayacaktı ki bence gayet normal birşey bu.

evet = araç almak oldukça masraflı oluyor fakat 0 aracın tadı da başka be ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2008, 23:01:04 »
İlk arabam değil. sanırım bu 6.
lakin citroenin bakımları da toyotanın yarısı kadar.
dizel var babamda, 20bin km de bir bakımlar.
20bin bakımı 240ytl, 40bin bakımı 340ytl tuttu.
neden baksanız 500ytl ucuz oluyor.
hoş toplam bahsettigim 3500ytl lik bakım masrafında etkisi ufak.
ve Toyota kalitesi icin bu farka değer.
Benim soylemek istediğim araç kullanmanın ozellikle sıfır araç kullanmanın hakikaten masraflı oldugu.
Cogumuz bu rakamları altalta toplamıyoruz hic.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2008, 23:38:54 »
Sirkeyi sarmısağı hesap eden, paçayı yiyemez. Sıfır arabaya binen kaskosunuda vergisinide bakımınıda öder......yakınan varsa satsın neyini hesap edecekmişiz... rahata alıştıktan sonra otobus  bekleyecek halimizde yok. Attan inip eşeğe de binemem... hiç almayasaydık sıfır araba hesap ederdim aldıktan sonra bunları hesap etmek komiklik olur.
ayrıca bakım dediğiniz nedir ki? 10-40 yağı servis 100 ytl ye değişiyor 4.5 litresini piyasada daha usta ellerde benaynı yağı  60 ytye değiştiririm ve işçilikte aldırmadan yağ kutusuna ücretsiz. arkadaşlar bakım işleri hikaye garantiden cıktımı kim uğrars ervise. servisten tek alacağım motor hava filtresi yağ filtresi ve polen filtresiir. arabayı lifte kaldırıp karşıdan bakmaya para istiyolar. bizim burda ustalar lifte kaldııp arabayı inceleyip dört tekeri söküp yağ filtreler benden bakım yaptırmam mazot filtre değişimide dahil 40000 km bakımı gibi 50 ytl ye iş biter ustamda toyota servisten ayrılmış birisidir.servisteki çıraklarlar gibi gelip polen filtresini değiştirirken tornavida ile torpidoyu cizmez.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2008, 00:04:42 »
selamlar öncelikle bunları hesaplarsak arabaya binecegimizi pekte zannetmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2008, 00:11:39 »
Bencede bunları hesaplayarak kendinizi arabanızdan soğutmayın, sıfır ya da 2-3 yaşında bir arabanın bakım ve diğer giderleri hemen hemen aynı. Hatta 2-3 yaşındaki arabanın modeline ve kilometresine göre maliyeti daha da yüksek olabilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2008, 11:45:52 »
Sirkeyi sarmısağı hesap eden, paçayı yiyemez. Sıfır arabaya binen kaskosunuda vergisinide bakımınıda öder......yakınan varsa satsın neyini hesap edecekmişiz... rahata alıştıktan sonra otobus  bekleyecek halimizde yok. Attan inip eşeğe de binemem... hiç almayasaydık sıfır araba hesap ederdim aldıktan sonra bunları hesap etmek komiklik olur.
ayrıca bakım dediğiniz nedir ki? 10-40 yağı servis 100 ytl ye değişiyor 4.5 litresini piyasada daha usta ellerde benaynı yağı  60 ytye değiştiririm ve işçilikte aldırmadan yağ kutusuna ücretsiz. arkadaşlar bakım işleri hikaye garantiden cıktımı kim uğrars ervise. servisten tek alacağım motor hava filtresi yağ filtresi ve polen filtresiir. arabayı lifte kaldırıp karşıdan bakmaya para istiyolar. bizim burda ustalar lifte kaldııp arabayı inceleyip dört tekeri söküp yağ filtreler benden bakım yaptırmam mazot filtre değişimide dahil 40000 km bakımı gibi 50 ytl ye iş biter ustamda toyota servisten ayrılmış birisidir.servisteki çıraklarlar gibi gelip polen filtresini değiştirirken tornavida ile torpidoyu cizmez.

"Sirkeyi sarmısağı hesap eden, paçayı yiyemez. Sıfır arabaya binen kaskosunuda vergisinide bakımınıda öder."

dedikten sonra servis bakımı pahalı diye dışarıda bakım yaptırmanız biraz komik durmuyor mu sizce de???

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2008, 15:15:23 »
Hay parmaklarına sağlık Orhan bey. Yani sıfır araç biniyom diye sökül paraları kuralımı uygulanması lazım. Servisde işi ucuz yapsın. Sonuçda herkes eleman çalışdırıyo, herkes vergi veriyo, herkes kira veriyo. Sen uygun yap, vatandaş servisi tercih eder. yağ 70 lira conta 2 lira yağ filtresi 30 lira deyip toplam da 220 lira fatura çıkarırsan (kdv yi ekleyip gerisini çıkarsanız işçilik kalıyor) adınada periyodik bakım dersen bande gider dışarda ararım kısmetimi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2008, 23:19:05 »
 arkadaşlar ben de ikinci el araç alan bir kişi olarak yaptığım masrafları yazayım sizlere...18 bin de aldım aracı 20 gün sonra 20bin km. bakımı yaptırdım.

*alım satım masrafı                  378
*trafik sigortası                       120
*muameleciye                         230     
*kasko                                1,154
*20 bin bakımı                         275

TOPLAM                              2,157 YTL.

arabayı 25 mart 2008 tarihinde aldım.tam 1 ay olmuş.aldığım mazotu yazmıyorum artık.km de şehir içi 180 yakıyor.(zaten mazot zamlandı  :angry:)

NETİCE: gülü seven dikenine katlanır...
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Aralık 16, 2009, 16:25:50 »
bu yazıları okurken gülüyodum şimdi başıma geldi 40 bin bakımı 420 tl bide balata195 tl sadece ön balata bunlar çok tutyo harbi servis haricinde başka bi yerde yaptırıcam  ama parçaların kalitesi orjinalinden çok düşükmüş acaba orjinale yakın yada orjinal parçalarını bulabilrmiyim kargoyla afyona gönderirlermi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 16, 2009, 19:22:05 »
İlker bey konuyu hortlatmışsınız.... Afyonda küçük sanayide Tiryakioğlu tamirhanesi var toyotada iyi, birde yeni sanayide bir yer vardı ama adını tam hatırlayamıyorum şimdi. Parçayı ise kesinlikle marka araştırıp o markayı istetin, Oto Japon Aydın var tiryakioğluna yakın zaten giderseniz oradanda istediğiniz parçayı getirtebiliyorsunuz.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2009, 11:33:14 »
İlker bey konuyu hortlatmışsınız.... Afyonda küçük sanayide Tiryakioğlu tamirhanesi var toyotada iyi, birde yeni sanayide bir yer vardı ama adını tam hatırlayamıyorum şimdi. Parçayı ise kesinlikle marka araştırıp o markayı istetin, Oto Japon Aydın var tiryakioğluna yakın zaten giderseniz oradanda istediğiniz parçayı getirtebiliyorsunuz.
teşekkür ederim alper bey tiyaki oglunun branşı genelde alman arabasıdır sanyiye gitmeyi gözüm hiç yemiyor açıkçası biraz kar edelm derken luzumsuz işler çıkarabiliyolar neyse yinede tavsiyeniz için çok teşşekkür ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2009, 18:50:36 »
İlker bey afyonda başkada böyle yabancı araçlardan akıllı uslu anlayan yer bilmiyorum. Ama 40000 bakımında 420 liralık ne var açıkçası çok merak ediyorum. Balatalar ise değiştirmesi atla deve değil sonuçta elimde malzeme olduktan sonra ben kendim rahatlıkta değiştiririm. Triger değişimi filan olsa tamam risk almamak lazım ama diğer sıradan sarf malzemelerinin değişimi için bence bir risk yok.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli