0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar,benim arac corolla, malup aracımızın sert amortisörleri ve yokohoma advan lastikleri sayesinde baya bi zıplamaktayız,hatta arada böbrek taşı olanlarıda ücret karşılığı gezdirmekteyim,tabi rüzgarlı havalarda aracın savrulmasınıda hesaba katınca müşterilerim gayet memnun binende taş kum vb. ne varsa döküyor Gelelim konuya,busorunu azda olsa çözmek için lastik havalarını 32ps de tutuyorum,sürekli kontrol ediyorum,fakat istasyonlardaki hava pompalarının kalibrasyonuna güvenebilirmiyiz bilgisi olan varmı.? genelde gaziemir mercanlar shell den alıyorum burdaki hava sistemi bittiğinde şu dıt dıt "END" yazanlardan,nasıl anlıyacağım 32ps. olduğunu çok inik duruyo bazen fikri olan varmı?
Yasin abi ben açıkçası bu konuda hiç bir petrole güvenmiyorum o yüzden aracımda bulundurmak için basınç saati aldım (adı her neyse artık) ve onla kontrol yaparım ve her petrol farklı ölçüyor benim aldığım alet 32 psi gösterirken bazı petroldekiler 34 bazılarındakiler 28 gösterebiliyor fakat aynı gösterende çıkıyor haklarını yememek lazım .
aynısını bende yaptım. kafam rahat.eger basınc saatinde end yazısını görüyorsanı ve hiç rakam görmüyorsanız lastiğinizdeki basınc set ettğiniz basıncla aynı demektir. şayet 32 set etmişken lastik basıncı 29 olsa ekranda 29-30-31 şeklinde yükseldiğini görür sonra sesli ikazla beraber end yazısını görürsünüz.denemek için lastiğinizi indirerek senaryonun olması gerektiği gibi olup olmadığını kontrol edebilir. basınc saatinin çalışıp çalışmadığını anlarsınız. ama saat sorunluysa bu sefer inik bir lastikle bir başka pompa ya da lastikçi aramak zorunda kalırsınız
aldığınız cihazın 32 psi yi doğru ölçtüğünü nerden biliyorsunuz. belkide hep 29 hava ile geziyorsunuz ama kafanız rahat. güvenilir bir yerde lastiklere 32 psi hava vurdurup sizinkiyle de kontrol edin. arada fark bile olsa elinizdeki saatin gösterdiği değeri her yerde tutturabilirsiniz.