Gönderen Konu: dizel aracın motor yağı eksiltmesi normalmidir?  (Okunma sayısı 12707 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
dizel aracın motor yağı eksiltmesi normalmidir?
« : Eylül 07, 2011, 17:08:16 »
arkadaşlar aracımın 70 bin kilometre bakım zamanı geldi,daha önceki iki bakımda motor yağımı 0-30 mobil tam sentetik olarak kullanmaya başladım. ancak yağ çubuğuna baktığımda yağ seviyesinin ortanın biraz üstünde olduğunu gördüm,servisteki ustaya sebebini sorduğumda, bazı dizellerin yağ eksiltme yapmasının normal olduğunu söyledi.bana çok mantıklı gelmedi açıklaması... birde son zamanlarda motor ilk çalıştığında rolantide çalışması düzgün değil,önceden saat gibi çalışıyorken şimdi motor ısınıncaya kadar sesinde azda olsa azalma ve çoğalma şeklinde oynamalar oluyor, bununla ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum selamlar...
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Toyota Club Türkiye

dizel aracın motor yağı eksiltmesi normalmidir?
« : Eylül 07, 2011, 17:08:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel aracın motor yağı eksiltmesi normalmidir?
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2011, 18:24:16 »
dizellerin çoğu yağ yakarda seninkisi yakarmı onu bilmiyorum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2011, 20:06:14 »
yağ eksiltme sorunu genelde turbo arızasından kaynaklanıyor. servise bir danışın garantiden değiştiriliyormu diye.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2011, 20:29:31 »
  Belli oranlarda yağ yakması normaldir. Bu konuda tölerans değerleri olması gerekir her araç için. Bu sınırlar içinde ise sorun yoktur. Ayrıca kullanılan yağın cinsinin araca uyumuda önemlidir. Özellikle turbo motorlu araçlarda gereğinden fazla motor yağıda büyük tehlike oluşturabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2011, 00:45:14 »
toyota servisi 10-40 yarı  sentetik yağ kullanıyor,çok ta kaliteli değil. benim kullandığım  0-30 tam sentetik yağ daha kaliteli, ama bu sefer 5-30 eps mobil kullanmayı düşünüyorum.
arabayı aldığımdan beri yağ eksiltme olayı vardı. şu an kilometresi 67 binde.  yağ eksiltmeside  inşaallah turbo arızasıdan değildir.forumlarda arkadaşın biri sekman attırarak yağ eksiltme sorununu çözdüğünden bahsetmiş  bakalım ne çıkacak karşıma...
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2011, 00:56:51 »
toyota servisi 10-40 yarı  sentetik yağ kullanıyor,çok ta kaliteli değil. benim kullandığım  0-30 tam sentetik yağ daha kaliteli, ama bu sefer 5-30 eps mobil kullanmayı düşünüyorum.
arabayı aldığımdan beri yağ eksiltme olayı vardı. şu an kilometresi 67 binde.  yağ eksiltmeside  inşaallah turbo arızasıdan değildir.forumlarda arkadaşın biri sekman attırarak yağ eksiltme sorununu çözdüğünden bahsetmiş  bakalım ne çıkacak karşıma...

bence birde castrol yağını denemelisin
BHanKaRa