Gönderen Konu: Dizel Otomatik Toyotalar  (Okunma sayısı 2878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Dizel Otomatik Toyotalar
« : Eylül 06, 2011, 22:28:15 »
İiyi geceler bütün foruma benim soracagım bişi var toyota neden tam otomatik dizelleri türkiyeye getirmiyor benim bilidiğim yurt dışında tam otomatik dizelleri var amerikada zaten en cok satan araba toyota orda var ama türkiyedede başarılı satış rakamlarını görüyoruz benim bildiğim tam otomatik dizel sadece land cruiser ve hilux ta var diğermodellerin hepsi mmt zaten mmt ile ilgili hiç iyi bişi okumadım ford vw hatta uyudurk fıransız arabası renault citroenin bile tam otomatik dizel arabaları var renaultun latitudede var meganda var  ama dünyada sorunsuzlukta 1 numara satışta 1 numara dünya devi toyotanın bir dizel otomatik aracı yok
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Toyota Club Türkiye

Dizel Otomatik Toyotalar
« : Eylül 06, 2011, 22:28:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Otomatik Toyotalar
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2011, 22:38:18 »
Türkiyede yok, başka her yerde var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2011, 23:17:23 »
İiyi geceler bütün foruma benim soracagım bişi var toyota neden tam otomatik dizelleri türkiyeye getirmiyor benim bilidiğim yurt dışında tam otomatik dizelleri var amerikada zaten en cok satan araba toyota orda var ama türkiyedede başarılı satış rakamlarını görüyoruz benim bildiğim tam otomatik dizel sadece land cruiser ve hilux ta var diğermodellerin hepsi mmt zaten mmt ile ilgili hiç iyi bişi okumadım ford vw hatta uyudurk fıransız arabası renault citroenin bile tam otomatik dizel arabaları var renaultun latitudede var meganda var  ama dünyada sorunsuzlukta 1 numara satışta 1 numara dünya devi toyotanın bir dizel otomatik aracı yok
1.4 dizelde tam otomatik bir şanzıman bence kullanışlı olmaz çünkü tam otomatikler performansı baya törpüleyip tüketimide aynı oranda arttırıyor . Ama 2.0 d-4d avensise yakışırdı .

Renaultun bahsettiğin modellerde kullandığı şanzımanda edc bu şanzımanda mmt gibi yarı otomatik bir şanzıman ama mmt den üstünlüğü çift kavrama oluşu bencede toyotada bu sisteme geçmesi gereken bir firma ama halen mmt de ısrar ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2011, 23:39:57 »
Dsg şanzumanda çift kavramalıymış. Bu çift kavrama ne oluyor ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2011, 09:32:42 »
Çift kavrama çift debriyaj yani iki adet baskı balata düşün birinde 1 ile ilerlerken diğerinde 2. vites hazır duruyor veya tam tersi vites değişim zamanı geldiğindede bu sayede en kısa zamanda 2. vitese geçiş yapılıyor . mmt de ise 1 den ikiye geçerken önve vites boşa alınır sonra 2. vitese geçilir buda vites geçiş zamanlarını uzatır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2011, 10:24:01 »
...Renaultun bahsettiğin modellerde kullandığı şanzımanda edc bu şanzımanda mmt gibi yarı otomatik bir şanzıman...
MMT ile Easytronic karşılaştırılabilir. DSG veya EDC karşılaştırılamaz zira mekanik işleyişleri çok farklı.
MMT veya Easytronic veya muadilleri manuel şanzıman mantığıyla çalışırlar. Farkı sizin yerinize debriyaja basan ve vitesi yükselten veya alçaltan bir mekanizması olması ve vites değişimine karar veren elektronik bir aparatının olmasıdır. DSG veya EDC veya muadillerinde ise diferansiyele gücü aktaran iki farklı mil vardır. bir milde 2-4-6. vitesler dizilidir, diğerinde 1-3-5-R dizilidir. DSG, EDC, ...vb. baskı-balata sistemleri de klasik sistemden çok daha farklıdır.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.