Arkadaşlar günümüz Türkiye yol şartlarını göze aldığımızda aracının belli noktalarında zift olmayan araç yok.

Geçtiğimiz aylarda yapmış olduğum yolculukta aracımın büyük bir bölümü ziftlenmişti bunu geçirmek için herkesin genel olarak bildiği yöntem mazotla silmektir. Ama ben size daha farklı ve daha az maliyeti olan bir yöntem söyliyeceğim. Belkide ben yeni öğrendim çoğunuz biliyosunuzdur ama ben paylaşmak istedim.

Öncelikle yapacağımız iş aracımızı güneş altında rahat çalışabileceğimiz bir yere park ediyoruz.
Sonra doğru markete gidip bir paket margarin yağ alıyoruz,evet yanlış duymadınız bir paket margarin.

Ve güneş altında sacı iyice ısınmış olan aracımızda zift olan bölgelere yağ sürüyoruz. (Yarım paket işinizi görecektir yetmezse diğer yarısını sürersiniz yağı boşa ziyan etmeyin 2 yumurta kırar yersiniz

)
Yağ sürme işlemi bittikten sonra 10-15 dk kadar bekliyoruz gözünüzlede göreceksiniz ki ziftler yağın ve sıcağın vermiş olduğu etkiyle akışmaya başlayacaktır.
Bunu gözle gördükten sonra kullanmayı gözden çıkardığınız bir bezle başlıyoruz silmeye.
Güneşin altında biraz yanmayı göze alıyorsanız bu işlemi gerçekleştirin zira ben sucuk gibi olmuştum terden

Ama sildikçe ortaya çıkan görüntü sizi mutlu ediyor ve daha bir şevkle çalışıyorsunuz sıcağa rağmen. Son olarak aracımıza köpüklü bir banyo yaptırıyoruz güle güle biniyoruz