0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bujiler, Hava fitresi, Karbüratör yakıtı etkiler. Bujileri değiştirin, karbüratörü temizletin. Ancak aracı zorlamamak ayrıda, sürate biniyormu? Zira şehir içinde sürat fazla olmaz dur kalklar yakıtı arttırır. Birde yanlış bir kanı vardır: Düşük motorlu aracı şehir içi trafiğe uydurayım dersen daha çok yakar, ekonomik motoru ekonomik kullanmak gerekli, yakıtın düşmesi için vitesleri erken değiştirin.
Öncelikle bujiler yakıtı oldukça etkiler. Sonuçta 20-30 TL arası bir ücreti var takımının. KArbüratör temizliği yapan iyi ustalar var. Ben burda eski arabamızın karbüratörünü yılda bir temizlettirirdim. Çekişte yakıtta farkederdi. Baskı balatası ne durumda o bitmek üzereyse yakıtı ve çekişi de oldukça etkiler. Ama öncelikle bujilerin kontrolü yapılmalı. Forumda aratırsanız hangi bujinin olacağını bulursunuz. ELindeki malı satmak isteyen satıcılar sizin arabanıza uymayan buji verebilir. Başıma geldiği için söylüyorum. Hyundai bujisi takılmıştı arabaya. Arabanın çekişi ve yakıtı bberbat olduğunu söyleyebilirim.
kardeş 30 kuruş fazla tabi arkadaşların dediği gibi bujileri değiştirin karbüratörü temizlettirin bi düşme olur ama benim arabanın bakılmadık yeri kalmadı gazda 45 kuruş yakıyor ben 30 kuruşa düşşün diye can atıyorum
Şehir dışı 190-200 kr, şehir içi de 200-250 kr aşağı yukarı olması gereken değerler diye düşünüyorum. Birde km de yaktığı kuruştan ziyade 100 km de yaktığı litre üzerine yoğunlaşın bence. Çünkü lpg litre fiyatının 2,45 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Benim aracım ortalama 40 lt gazla şehir dışı 450-490 km, şehir içinde ise 400-430 km civarı gidiyor. Ben hep bu hesap üzerinden gidiyorum aracımın az yada çok yaktığını bilmek için. Bundan 6 ay önce örnek olarak bu değerlerle belki 160 kr yakıyordu, ama şimdi en az 200 kr.Birde şöyle bir yanlış kanı var bana göre. 1,3 araba az yakar. Eğer sürücü aracının 1,3 oluşuna göre davranıp tabiri caizse adam gibi giderse az yakar. İki arabayı yan yana koyunuz. 1,3 ve 1,6 cc lik. Eşit yük, eşit mesafe, eşit zaman. 1,6 araç 3000 devirde 110 km/s yapacak örnek olarak. 1,3 araç 110 km/s için devrini en az 3500 rpm de tutması gerekecek. Haliyle daha fazla yakacak. Benimde başımda olduğu üzere gaz pedalımızı CC mize göre basmalıyız.