Gönderen Konu: Ahh şu Nokia E71 ......!  (Okunma sayısı 3841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ahh şu Nokia E71 ......!
« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2011, 06:06:06 »
Hocam sorması ayıp, dwg mi çalışıyorsun telefonda :)

Sağlıklı bir düzenleme yapamasamda autocad ve solidwork dosyalarını çok rahat okuyabiliyorum. Tabii ki bilgisayar gibi olmuyor ama acil olan konularda işimi görüyor ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2011, 06:06:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 08, 2011, 09:00:17 »
Arkadaşlar, Gün geçtikçe Nokia markasından uzaklaşıyorum. Hele bu Symbian, tam bir yüz karası oldu.
2 yıldır kullandığım E71 beni iyice çıldırtmaya başladı.
FW 510.21.009

1. Nokia Messaging bir türlü hotmail iletileri almıyor. Yazılımı kaldırdım yükledim, yine olmuyor. Yahoo alıyor
2. Nerdeyse her görüşme sonunda, cihaz 8-10sn süreliğine donuyor.
3. Kafasına göre, bazen, SİM KARTI TAKIN yazısı ile cihaz kilitleniyor. Pil çıkar tak yapmadan olmuyor.
4. 1 yıl kadar "sygic" navigasyon kullandım, birden "unexpected error" yazısı verdi. format da atsam düzelmedi.
5. Youtube Mobile Aplication 2.4.10 versiyonu, klibin ilk 10-15 saniyesini alıyor, sonrasında donuyor.
6. Bazen ekran bembeyaz donup kalıyor. pil çıkar tak yapmadan düzelmiyor.

Var mı bu sorunlara yorumlarınız?

ben aynı cihazdan eşime aldım,şu anda kullanıyor kullandığı süre içerisinde anladığım şu ki,1 yıl sorunsuzluk ömrü var 1 yıldan sonra teklemeler başladı,fazla uzatmayayım yukarıda yazmış oldugunuz sorunların aynısı !
ben cok aşırı olmasada biraz sık telefon değiştiren birisiyim,birçok marka geçti elimden,hepsinde insanı deli edecek sorunlar vardı,teknik olarak yani !
ne zaman ki iphone kullanmaya başladım telefon değiştirme hastalığı bitti :D 3gs kullandım,istemeyerekte olsa mecburiyetten sattım
şimdi ilk cıkan iphone 2g kullanıyorum mis gibi vala

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 08, 2011, 17:56:28 »
ben aynı cihazdan eşime aldım,şu anda kullanıyor kullandığı süre içerisinde anladığım şu ki,1 yıl sorunsuzluk ömrü var 1 yıldan sonra teklemeler başladı,fazla uzatmayayım yukarıda yazmış oldugunuz sorunların aynısı !
ben cok aşırı olmasada biraz sık telefon değiştiren birisiyim,birçok marka geçti elimden,hepsinde insanı deli edecek sorunlar vardı,teknik olarak yani !
ne zaman ki iphone kullanmaya başladım telefon değiştirme hastalığı bitti :D 3gs kullandım,istemeyerekte olsa mecburiyetten sattım
şimdi ilk cıkan iphone 2g kullanıyorum mis gibi vala
dediklerinin altına imzamı atarım. anlar bu işlerden :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 08, 2011, 20:57:14 »
arkadaşlar bir nokia taraftarı olarak bu satırları üzülerek yazıyorum. ilk defa 3210 nokia aldığımda ciddi manada nokianın kaliteli bir marka olduğunu anladım. o dönemki rakipleri zayıftı ve insanlar sık telefon değiştirmezdi.

şimdi ise symbian ile nokia resmen batmış durumda. yazılım konusunda çok kötü, güncellemelerde beni pek tatmin etmedi. belki e71 de gördüğünüz onca problemi e63 de yaşamadım ama yinede insan eski nokia yı özlüyor.

ben hayatımda 2 defa hata yaptım. 1 sonyerricsson, 2 samsung. hata diyorum çünkü nokia dan sonra ciddi mazeme ve kalite problemi ile birlikte geldi. en baştan symbiana bir alıştım ki hala öyle gidiyor..
nokia yı kötüleyebilirim ama size bişeyden bahsetmek istiyorum. ben öğrenciliğimi zor geçirdim çünkü para büyük problem oldu. oyüzden elimde kalacak ve beni yarı yolda bırakacak bişey almadım. her telefonum nokia oldu.
mesela e51 mesela e63 ve öncesinde 3660 7610 7210 5310 gibi birçok telefonu kullandım.. samsung un kapaklı bir telefonunu, sony nin t100 t10 ve w serisi iki telefonunu denedim. iphone yi bilmem ama diğerlerini düşününce ucuz ama kaliteli mazemesi olan tek seçenek nokia.  elimdeki BÜTÜN nokia modelleri sorunsuz çalışıyor. hatta 5110 bile. bütün ailemde nokia var ve symbian haricinde hiçbir sorunu yok.

yani iphone bana oyuncak gibi geliyor. şuanda e63 kullanıyorum ve hala ne bataryası bozuldu nede kapağı çizildi. oysa diğer markaların ekranları çizikten görünmüyor ve kapaklı samsung un 2 defa ekran filmi değişti.
öğrenciliğim boyunca özellikle kopya vermesi sayesinde ve uzun şart süresi için teşekkür ediyorum nokia ya.. bir defa alındımı arıza yapmıyor bana kalırsa. 1 yıl demişsiniz ama inanın 5110 hala çalışmakta. 2. hattımda e51 hala orjinal bataryası ile çalışıyor. ama samsung alanlara bakıyorum çoktan değiştirmiş bile. insanın doyum noktası yoksa her şeye bahane bulmak kolaydır. önemli olan yapıcı eleştiride bulunabilmek.

şuan e6 ile symbian anna yı destekliyorum. wp7 ile ciddi işler yapacağına inanıyorum. ve yine her gencin elinde olduğu için, oyun oynandığı için, garip aplikasyonları olduğu için, amerikada çok tuttuğu ve günlerce kuyrukta bekleyenleri olduğu için, çakması çok olup herkesin sahip olmak isteyip uzaktan bakılınca fark edilmeyenine sahip olduğu için, öyle yada böyle bütün harçlığını bu telefona yatıranlar için, millete gösterecem diye çırpınanların çok olduğu için, alıpta içine lira yada kontör koyamayanlar olduğu için, parçasının pahalı menüsünün ciddiyetsiz tasarlandığı için, bir profil sistemi olmadığı için, gereksiz yere haddinden fazla pahalı olduğu için, özenti milletimiz çok tuttuğu için ....     ben bir sonraki seçimimdede iphone almıyorum. mazeme kalitesine bişey diyemem, cidden insanı cezbeden bir oyuncak olduğununda farkındayım ama maddiyata dayalı dünyanın kölesi olmamak adına elimdeki değer olarak yine nokia diyorum..  ozaman neden samsung değil diye sorarsınız yanıtlayım çok basit : sahte araması olduğu için almıyorum. yanınada yaklaşmıyorum. alanlarıda görüyorum..

teknoloji bu şans işi.. harçlık çıkartmak için telefoncuda çalıştığım dönemde bazı telefonlarda hakkaten garip donmalar çökmeler olduğunu gördüm. biz ısı tabancası ile anakartını ısıtırdık.. bazen bu ısıtma işleri çözerdi.. belki çatlak var derdik belkide düşmük yada nem almış derdik.. ama oluyo işte.. son bir şey daha.  farklı kıtalarda üretilen toyota kalitesi gibi telefonlarında hangi fabrikadan çıktığı çok önemli. ucuz diye aldığınız aletlerle mesela kvk nın sattıkları arasında fark var.. bunu güncel saydığım e52 telefonlar arasında anakart farkından söyleyebilirim..

işte ne biliyim, bir kere nokia ya alışmış olduk.. birde htc ve android denemek istiyorum ama hayırlısı bakalım :) kusura bakmayın benim tek cümlelik mesajım pek olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 08, 2011, 21:04:22 »
Anıl bey ben size tek cümlelik bir yorum yazayım; Android kullanırsanız bir daha symbianın yüzüne bile bakmazsınız :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 08, 2011, 22:36:02 »
6500s diyorum :D 3 saat uğraştık telefoncuda ( telefoncu Hüseyin abi ile baya arkadaş gibi olduk) telefonun kasasını değiştirdik. filmden dolayı üstteki tuşlar çalışmadı :D çıkarttık ısı uyguladık tekrar topladık telefonu çalıştı. açtık, hersey normalken mikrofonun gittiğini fark ettik. tekrar açtık telefonu ve 2 tane orjinal mikrofon taktık yine çalışmadı. daha sonra çıkma mikrofon bulduk hurdalardan onu taktık çalıştı. yeniden topladık telefonu ve film tekrar çalışmadı. en son yarına bırakalım dedik. yarın akşam tekrar gitcem inşallah çözeriz. ha bu arada telefonu 0 almıştık. 1 kere ekran filmi, 1 kere de ekranı garanti kapsamında değişmişti.. Nokia gerçekten biliyo bu işi :D :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 08, 2011, 22:53:31 »
6500s diyorum :D 3 saat uğraştık telefoncuda ( telefoncu Hüseyin abi ile baya arkadaş gibi olduk) telefonun kasasını değiştirdik. filmden dolayı üstteki tuşlar çalışmadı :D çıkarttık ısı uyguladık tekrar topladık telefonu çalıştı. açtık, hersey normalken mikrofonun gittiğini fark ettik. tekrar açtık telefonu ve 2 tane orjinal mikrofon taktık yine çalışmadı. daha sonra çıkma mikrofon bulduk hurdalardan onu taktık çalıştı. yeniden topladık telefonu ve film tekrar çalışmadı. en son yarına bırakalım dedik. yarın akşam tekrar gitcem inşallah çözeriz. ha bu arada telefonu 0 almıştık. 1 kere ekran filmi, 1 kere de ekranı garanti kapsamında değişmişti.. Nokia gerçekten biliyo bu işi :D :D
Murat kusura bakma ama, yaşadığın tecrübeler, Nokia'nın bu işi bildiğini kanıtlamaz.
Espiri yaptıysan da, ben anlayamadım bu espiriyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 09, 2011, 05:55:18 »
Nokia'yı kurtaracak tek sistem (zaten halihazırda var: mameo. N900 örnek olarak verilebilir) Üzerinde çalışmaları lazım. Yeni telefonlarında bu sistemi kullanacaklarını duydum; umarım başarılı olurlar. İşte o zaman HTC, iphone, samsung, ... gibi ürünlere yeniden rakip olabilir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 09, 2011, 08:53:08 »