Gönderen Konu: 2001 toyota corolla manifolt hırıltısını kesme yöntemi  (Okunma sayısı 8024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2001 Toyota Corolla Terra 1.6
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
selam  arkadaşlar Benim aracın manifoltunda hırıltılar geliyordu ve sitedeki resimleri inceleyerek manifoltu söktüm ve resimlerde görüldüğü gibi 3 vida monte ederek içteki parçanın neden olduğu hırıltıyı şimdilik kestim.Bakalım ne kadar devam eder.

:))

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 toyota corolla manifolt hırıltısını kesme yöntemi
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2011, 12:46:27 »
daha önceden bende bu araçtan vardı aynı sorun bendede başlamıştı satmama yakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2011, 16:05:39 »
Tam aradığım şey gayet güzel bir paylaşım ama nasıl söktünüz manifoltu çok uğraştım olmadı ya :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2001 Toyota Corolla Terra 1.6
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2011, 21:58:37 »
Enes Bey lokma takımın varsa hiç sıkıntı yaşamazsın.Benim lokma takımında eksiklikler vardı.O yüzden uğraştırdı.Söküm işlemine önce motor üzerindeki plastik kapağı söktüm.Daha sonra hava filtresinden manifolta gelen boruyu söküp ara adaptör(Gaz kelebeği adapdörü) kısmındaki 3 vidayı söktüm.(1. resim)Manifoltun sağ alt tarafındaki hortumları manifolttan ayırdım.Sonra ana bağlantı cıvatalarını lokma anahtarla çıkardım.üst tarafta 5 cıvata alt tarafta sadece 1 cıvata yeri var.Bunları söktükten sonra lpg hortumlarını söktükten sonra  manifoltu yerinden boşandırırsın.

:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2011, 10:15:03 »
güzel çalışma teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2011, 23:29:51 »
elinize sağlık güzel iş çıkarmışsınız. bende de hafif bir ses var. Geçen yıl araştırdığımda yabancı bir sitede de aynen böyle yapmış ve altına yorum yapmış 2,5 yıldır kullandım sorun yaşamıyorum yazmış. bence sizde uzun yıllar kullanırsınız
bugün ve yarın hep toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2011, 14:45:54 »
Enes Bey lokma takımın varsa hiç sıkıntı yaşamazsın.Benim lokma takımında eksiklikler vardı.O yüzden uğraştırdı.Söküm işlemine önce motor üzerindeki plastik kapağı söktüm.Daha sonra hava filtresinden manifolta gelen boruyu söküp ara adaptör(Gaz kelebeği adapdörü) kısmındaki 3 vidayı söktüm.(1. resim)Manifoltun sağ alt tarafındaki hortumları manifolttan ayırdım.Sonra ana bağlantı cıvatalarını lokma anahtarla çıkardım.üst tarafta 5 cıvata alt tarafta sadece 1 cıvata yeri var.Bunları söktükten sonra lpg hortumlarını söktükten sonra  manifoltu yerinden boşandırırsın.

Lütfen bey demeyin yaşım 17 :)

Lokma takımı var,LPG gibi bir dert yok allahtan işim dahada kolaylaştı halledicez boş bir vakitte :) Çok teşekkürler :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)