Gönderen Konu: Toyota Auris 1.6 VVT-i A/T - Benzinli ve Mükemmel  (Okunma sayısı 8817 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Toyota Auris 1.6 VVT-i A/T - Benzinli ve Mükemmel
« : Eylül 05, 2011, 14:13:20 »
 !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!!

Kompakt sınıfın en sorunsuz hatchback'lerinden biri olarak gösterilen Toyota Auris, biri dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. 1.4 litrelik D-4D turbo dizel motor seçeneğinin de etkisiyle ülkemizin en fazla tercih edilen Japon hatchback'lerinden biri olan Auris, dizelin yanısıra 1.33 ve 1.6 litrelik benzinli seçenekleriyle de ekonomik bir motor gamı sunuyor. Motor seçeneğine bağlı olarak Comfort, Comfort Extra, Comfort Plus, Sport ve Elegant donanım paketlerine sahip olan Auris, 38.500 TL'den (04.09.2011) başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

Model:                                 Auris 1.6 VVT-i A/T
Motor:                                 1598 cc, sıralı 4 silindir
Şanzıman:                           4 ileri otomatik
Güç:                                    124 bg @6000 d/d
Tork:                                   157 Nm @5200 d/d
0-100:                                 11.9 sn
Maksimum Hız:                    190 km/s
Ortalama Tüketim:              7.1 lt/100 km
Bagaj Hacmi:                       354 lt
Ağırlık:                                 1310 kg
Artıları:
Rahat ve konforlu sürüş özellikleri, donanım
Eksileri:
Otomatik şanzıman 4 ileri, performans ve sürüş keyfi zayıf

!!! Auris, çok çarpıcı bir tasarıma sahip olmasa da bir süre önce geçirdiği makyaj sayesinde daha sportif bir görünüme büründü
 !!! Yeni stoplar ve elden geçirilen arka tampon tasarımı, otomobilin daha genç görünmesini sağladı
 !!! Ön ızgara, motor kaputu, tampon ve farlar da makyajdan etkilenen bölümler arasında
 !!! Auris, 4245 mm'lik uzunluğuyla yeni nesil rakiplerinden daha kısa bir otomobil. Ancak bu durum, iç hacim konusunda zayıf olduğu anlamına gelmiyor
 !!! İç mekan, tatminkar bir malzeme kalitesi ve işçilik sunuyor, ancak bazı bölümlerde kullanılan sert plastik kalite hissini törpülüyor
 !!! İç mekan, tatminkar bir malzeme kalitesi ve işçilik sunuyor, ancak bazı bölümlerde kullanılan sert plastik kalite hissini törpülüyor
 !!! Orta konsolun alt bölümü eşya gözü olarak düşünülmüş. Bu bölüme cep telefonu, anahtar gibi eşyalar koymak mümkün
 !!! Normal torpido gözünün hemen üzerinde yer alan ekstra eşya gözü iç mekandaki kullanışlılığı artırıyor
 !!! Auris, rakiplerinden daha kısa bir otomobil olsa da iç hacim açısından herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor. Arka koltuk da oldukça rahat
 !!! 354 litrelik bagaj hacmi yeterli bir genişliğe sahip. Rakipleriyle olan boy farkı bu bölümde de pek hissedilmiyor
 !!! Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı standart donanımda. Telefon kumandaları direksiyonun üzerinde yer alıyor
 !!! Manuel şanzımanlı Auris'te 132 bg'lik 1.6 motor görev yaparken, otomatik şanzıman seçeneği içinse 124 bg gücündeki 1.6 tercih edilmiş. Otomatik Auris ciddi bir performans sıkıntısı yaşatmıyor, ancak hızlı da sayılmaz
 !!! Test aracındaki 4 kademeli geleneksel yapılı otomatik şanzıman performansı törpülüyor. Ancak vites geçişleri konforlu ve sessiz
 !!! Otomatik şanzımanlı Auris 100 km/s hıza yaklaşık 12 saniyede çıkıyor. Hızlanma süresinin manuel şanzıman seçeneğinde neredeyse 2 sn daha iyi olması, bu versiyonun performansa hizmet etmediğini gösteriyor
 !!! 4 kademeli yerine 6 kademeli bir otomatik şanzımana sahip olsa otomobilin tüketim rakamları da daha iyi olabilirmiş. Auris 1.6 VVT-i A/T'nin fabrika verisi ortalama tüketimi 7.1 lt/100 km. Pratikteyse 7.8-8 litre seviyelerinde bir tüketim değeri elde ediliyor
 !!! Auris'in en büyük kozlarından biri de rahatlığı. Yumuşak ve sakin bir karaktere sahip olan otomobil, ne uzun yolda ne de şehir içinde sürücüsünü yormuyor
 !!! Otomatik şanzımanlı Auris'in performansı genç sürücülere yeterli gelmeyebilir, ancak kadın sürücüler ve aileler, sunulan rahatlıktan memnun kalacaklardır.

Alıntıdır...
http://www.ajansotomobil.com/toyota/testler/toyota_auris_1200.html

Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris 1.6 VVT-i A/T - Benzinli ve Mükemmel
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2011, 22:35:50 »
Bir daha o kadar zahmete girip test felan yazmıyacam...

Hiç kimsenin fikri yok... Adamlar test edip , verileri paylaşmış. Ancak bu bana ders oldu testleri paylaşmıyacağım....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2011, 22:46:33 »
Tam otomatik olarak dual vvti yerine daha güçlü ve ekonomik olan yeni nesil valvematic motoru kullansalardı daha iyi olurdu. Vvti motor bir de otomatik olunca ş.içinde benzini içiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2011, 22:56:32 »
resimdeki Auris çok şık gözüküyor Aurise çekici değil diyenler görmeli bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2011, 23:01:13 »
sen birde civic i gör

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2011, 23:05:05 »
Cıvıc tasarımı da güzel ama hb cıvıc bence daha güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2011, 10:39:29 »
ben toyotanın bu ukalalığını anlamıyorum millet 8 ileri otomatiğe geçti bunlar hala 4 ileride ayrıca başta vw olmak üzere otomatiği neredeyse her motorunda sunanlar var bunlar belirli kalıplara kendilerini sıkıştırıyorlar bu kafayla hala nasıl en büyük kalabliyorlar anlamakta zorlanıyorum
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2011, 12:28:38 »
ben toyotanın bu ukalalığını anlamıyorum millet 8 ileri otomatiğe geçti bunlar hala 4 ileride ayrıca başta vw olmak üzere otomatiği neredeyse her motorunda sunanlar var bunlar belirli kalıplara kendilerini sıkıştırıyorlar bu kafayla hala nasıl en büyük kalabliyorlar anlamakta zorlanıyorum
Kardeş vw şuan kullanmaya çalıştığı DSG 7 ileri leri milletin başına bela oldu.Şikayetvar comdan dsg arıalarına ve maliyetlerine bakın.Otomatik şanzumanda bana göre en iyisi en sorunsuzu Honda.Ancak toyotada veya hondada otomatik ler 4 ileri derseniz yanılırsınız.Avensis 1.8 cvt şanzumanı inceleyn bakın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2011, 22:13:14 »
ben aurisimden çok memnunum. herşey var  araçta Allah kimseye kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2011, 22:15:43 »
Paylaşım için teşekkürler veriler çok iyi Aurisde öyle :D alkışı hakettiniz mustafa bey
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2011, 23:11:50 »
Şimdi ben bu konuda anlatılmak istenen ana fikri anlayamadım aslında tam olarak.. Tavsiye anlamın damı..? Açtınız bu başlığı..? 

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2012, 23:11:56 »
bende dizel otomatik corollada vardı sattım. Auris hakikaten sınıfında mükkemmel bir araç. Abarttığımı düşnebilirsiniz ama ben a3 yerine aurisi tercih ederim . o sınıftaki a3 dahil tüm araçları kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2012, 00:06:57 »
   Yaklaşık 100 000 km otomatik vectra cd kullanmıştım. 4 ileri japon malı çok kaliteli bir şanzumanı vardı. 2000 cc olmasına rağmen 3 kişi dolu bagaj klima devamlı açık olarak 90-100 km/saat hızla Kayseri İzmir arası 6.7 litre 100 km yakmıştı.
   Şimdi cvt şanzumanlı yaris kullanıyorum. Şehir içinde 6.5 litreyi geçirmek için zorlamak lazım. Tork konvertörü olmasına rağmen, klasik şanzumanla karşılaştırıldığında kayıp yok gibi. Auris cvt olsaydı bütçeyi zorlar belki onu alırdım. Eğer dizel motora bu şanzumanı adapte edebilirlerse ilerde tadından yenmez...
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS