Gönderen Konu: ae101 195/50/15r çamurluğu tamamen traşlatayım mı?  (Okunma sayısı 1750 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar ae101 corollaya 4 adet michelin 195/50/15r lastik ve 4 adet 35et(offset) jant aldım 6j veya 6,5j tam emin değilim.araba süper durdu(resimlerini koymaya çalışacam) ve yakıt düştü bende inanamadım ama doğru......   ( yalnız eski lastikler: önler''175/65/14r'':kabak,michelin 4mevsim--------------arkalar''185/60/14r'':az kullanılmış,michelin winter,kışlastiği........)belkide bu yüzden düştü yakıtı.. bu arada sakin 80---90--100 km hızla seyrettim(5. vites) km ye 195000 yakan araba 173000 e düştü evet dogru okudunuz.araba 195bin yaktığında 3 kişi, 173bin yaktığında 5 kişiydi)
sorum şu bu bahsettigim tekeri ilk taktığımda100 kg lık bir arkadaş arka kapıyı açıp kapı basamagına basıp zıplayarak esnettik. 2mm çamurluk içlerine sürtmeye yakın gidiyodu. hattayolda giderken sağlı sollu esnemelerde 2-3 kere sürttü(hızım 40km enfazla) hemen gittim ustaya usta traşladı çamurluğun ağızlarını 1bucuk santim kadar olan çamurluk ağızının yarısını traşladı (kesme çekiçleme yok) ben tamamını traşlatmak istiyorum. şu an 700 km yol geldim ama düz yol acaba kasisli dalgalanmalı yolda cok esneyip sürtme yaparmı bu arada 700 km yolu 5 kişi egsoz neredeyse7-8cm yere yakın gidiyordu sizce çamurluk ağızlarını tamamen traşlatmama gerek varmı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 195/50/15r çamurluğu tamamen traşlatayım mı?
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2011, 14:03:46 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34537.0

ihtiyacın  olan  konu ve  işlem burda Emrah.  kestirme  biçtirme,  AÇTIR , o şekilde  kullanırsan  lastiği bilmem  kaç km/h  hıza  kesersin  Allah  korusun   kaza  sebebi !!!!
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2011, 14:31:13 »
ilgilendiğin için tşekkür ederim tunç sancak dediğin linke cok dikkatli baktım resimlere. büktürmüşsün senin araban sanrım bordo ae101.ben biraz traşlattım zaten ben de senin gibi düşünüyorum yüksek hızlarda 150-160 km/h  esnemelerde tekeri bir keserse kemeyi bırak kısa süreligine(saniyenin 1/5 i) el freni çekmiş etkisi bile yapabilir araba yoldan cıkabilir kaza sebebi. ben traşlattığım halde var olan kısmın  göz kararı yarısı. (1mm-1,5mm yanılabilirim)ben tamamını traşla dedim ustada bu kadarı yeter hem tamamını alırsam kaynak atmam gerekir dedi onu da tam anlamadım altta punta mı ne varmış iki sacı birbirin tutan pek inanasım gelmedi ama  bu işi halletmem gerek içim hiç rahat değil tamamını aldırmam gerek senin resimlerde tam bükülmemiş bükülmeden dolayı tam alınamamış eger işimi görürse senin resimlerdeki gibi de yapabilirim ama benim aklımdaki daha garanti gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2011, 14:47:48 »
ustan  doğru demiş. sonra  puntadan  ayırırsa  sacı  tutturamassınız  bi daha. senin   aklındaki değil benim  resimdeki garantı  emrahım.  ben o 1-1,5 cm lık  çıkıntıyı  once  kıvırttırdım sonrada  bir miktar  çamurlugu  dışarı  çektirdim. bükülen  kısım  sürtecek  yere  olan  kadar, alt  tarafa  inmene  gerek  yok  çünkü lastik oraya  sürtemez.  böylece saga  sola  esnemelerde bile  sivri kısım  yok oldugundan  lastiiği  yarma gibi durum söz  konusu değil. sadece ses yapıyor.  aracımda  yay  yok daha. arka  çöktüğünde  J9 gibi  içine  giriyor  davlumbazın  onuda  denedim. sorun  sıkıntı yok.

profesyonel çözüm  bence  bu , kendinin  ve  başkasının  hayatını tehlikeye  atma kardesım
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2011, 15:34:17 »
neyse şimdilik idare ediyorum dikkatli bi şekilde ama senin dediğinide bi bakayım yapan usta varmı samsunda ustasını bulmam lazım  sen izmirlisin anladığım kadarıyla. izmir cok  büyük yer burası cok daha kucuk bakalım araştıracam cok yardımcı oldun tunç sancak teşekkur ederim.şu işi halletsem kafam rahatlayacak sonrada resim koyacam tüm toyotacılar faydalansın benim msn adresim atakumemrah@hotmail.com eklersen sevinirim bazen araba hakkında bilgi alışverişinde bulunuruz