0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avensislerin sürtünme kat sayısı kaç acaba !! Toyotaya bağlılığımdan dolayı başka markaya geçmek istemiyorum ama sırf bu rüzgar yüzünden corollaya da binmek istemiyorum. Avensisin sürtünme kat sayısını öğrenebilir miyim ! Ben corolla ile aynı diye biliyorum
yüksek süratte yan rüzgarlardan ve yoldaki eğimlerden etkilenme sorunları, salıncak burçlarından ve rot başlarından kaynaklanır.Daha konforlu bir sürüş sağlamak için yapılan salıncak burcları (lastik takoz), bozuk yol, aşırı yük ve sert kullanmaya bağlı olarak esneme özelliğini yitirir ve normalden daha kolay ve çok esner.Düşük hızlarda olumsuzlukları çok da hissedilmez ancak yüksek hızlarda yan rüzgar değişimleri yoldaki bozukluklar, uzun ve keskin alınan virajlar, sağlı sollu arka arkaya alınan virajlarda esneme fazla olduğu içir araç düz çizgisinden ayrılır.Bununla beraber rot başlarına baktırmak da faydalı olabilir ama tek başına bu sorunda bir etken değildir.sorunun tespiti bu olmakla beraber bir adım daha atıp çözüm önerisine geçelim. Serviste öh salıncak burçları (büyüm ve küçük olmak üzere iki tanedir) ve arka tandır kol ve poyra burçları tek satılmaz.Salıncağın yada kolun bütün alınması lazım buda çok maliyetlidir.Örneğin arka tandır kol burcu teki 140 tl dir.Salıncağı yazmıyorum bile Bununla beraber yan sanayi burçları tek tek satın alabilirsiniz.Yan sanayi benim gibi kullanmayanlar ise numunesini eline alıp, diğer araç modellerinden uyumlu parçaları ucuz fiyata orjinal olarak bulabilir.Mesela ben 99 corollanın arka tandır koluna 140 tl vereceğime, yaptığım araştırmada hyundai orjinal burcunu 8 tl ye aldım ve taktım.birebir uyumlu ve yan sanayiden daha iyi.Salıncak ve kol burcu esnemesini kaybetsede kolay kolay yırtılmaz ve ses yapmaz.Tespit için 50-60 km hızda müsait yolda kısa aralıklarla ardarda sağa sola kısa kontralar yapın, araç bir iki kontradan sonra arkasını savurma eğilimine giriyor ve her kontra sonrası bu eğilim artıyorsa başta amortisör olmak üzere, salıncak ve kol burçları, denge kolu lastikleri, salıncak rotil ve rot başlarını işinin ehli bir rot balanscıya kontrol ettiriniz.Kazasız yolculuklar..