Gönderen Konu: Verso ve JBL Ses Sistemi  (Okunma sayısı 3285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
Verso ve JBL Ses Sistemi
« : Eylül 04, 2011, 15:42:37 »
Arkadaşlar herkese merhaba,

Verso'ma JBL ses sitemini taktırmaya karar verdim.Bilidğiniz gibi Toyota orjinal olarak takabiliyor.İlk başta taktıracaktım aslında ve de fiyat istemiştim.Fiyat istediğim bayan "Watt" değerleri hakkında bilgim yok fakat 700-3000 tl arasında değişiyor dedi. Bugün bir teknoloji marketin oto/teyp bölümünden jbl 230W hoparlor için fiyat aldım ve 180tl dediler.Sizce fiyat nasıl? Ayrıca bu ses sitemini kullanan veya taktıran arkadaşlar varsa ve cevap verirlerse çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler.....

Edit: Biligisi olan arkadaşlar şu an ki Verso da kaç Watt lık hoparlor kullanıldığını da yazarsa çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Verso ve JBL Ses Sistemi
« : Eylül 04, 2011, 15:42:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Verso ve JBL Ses Sistemi
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2011, 18:48:13 »
Sanırım kullanan yok  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2011, 11:49:42 »
Tekrar merhabalar,

Kimse kullanmadığından dolayıdır herhalde ki hiç cevap gelmedi :). Fakat bugün neredeyse bütün İstanbul'daki servisleri aradım ve fiyatı işçilik dahil 1950TL olarak söylediler. Ama sanırım hepsinin ortak yanı şu ki hiç biri daha önce bunun montajını yapmamış.İnternette montaj katalogları var fakat çekincem , servisin bu konudaki tecrübesizliği. Servis dışında bir yerde böyle bir sistem taktırmaya kalksam nereyi önerirsiniz. ( Aracın orjinalliğini çok bozmadan yapan ) Şimdiden tekrar teşekkür ederim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2011, 17:26:49 »
Selam Onur,

Ben de yeni Verso aldım, 1 hafta oldu...aslında bende düşünüyorum JBL taktırmayı ama benim herhangi bir ön araştırmam olmadı. Eğer taktırırsan bilgi vermeni rica edeceğim
Herkese keyifli ve kazasız sürüşler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2011, 18:19:53 »
Tekrar merhaba

1950TL fiyatı hangi bayii verdi acaba....ben 2500TL civarında aldım fiyatı?

teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2011, 19:18:20 »
jbl hoparlörleri çifti 150 -200 lira.orjinalligi  deseniz zaten hoparlör takmak için kapılar sökülecek..1500 liraya servisinkinden  kat kat kaliteli bir sistemi aracınıza monte ettirebilirsiniz..açıkcasçı bende sesten memnun değilim.buaracıda satmayı düşünmediğim için bişeyler yaptırmak istiyorumm..bir kaç yer jbl yi önermedi.onun yerine alpine,infinity,focal marka önerdiler.Ben sadece ön arka kapılara 4 hoparlör birde amfi takıp bitirmek istiyorum..öyle bagaja kabınlı subwofer takıp ortalıkta gümbür gümbür gezmiyorum..Bİrazdaha kaliteli ses için iyi 4 hoparlör işimi görür diye düşünüyorum..Ayrıca forumdada kullanıp memnun kaldıgı  sistemler arasında arkadaşlar yardımcı olacaktır..ama focal ler cok kaliteli olmasına ragmen cok pahalı 250-300 euro civarı..alpine infinity hertz gibi bir sürüü tercih var
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2011, 20:18:20 »
JBL de kalite olarak iyidir fiytıda uygundur..Diğer markaların her ebatta hoparlörü bulunmuyor iyi bir araştırma yamakta fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2011, 12:56:51 »
Tuncay bey / Arda bey

Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Ancak sorun şu : JBL müzik sistemi, Toyota'nın onayladığı bir sistem ve bu deşiklik ile sadece hoperlörler değil teyp'de değişeceğinden ve toyota başka müzik sistemlerine onay vermediğinden dolayı,  toyota garantisinden çıkması gibi bir durum var....biliyorsunuz araba daha 1 haftalık. O nedenle başka markaları takmam mümkün gibi görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2011, 13:14:45 »
Arkadaşlar öncelikle servise vbirşey taktırma mantığı bana uymuyor o paralara daha güzel hatta içinde duramayacağın bir sistem yaptırabilirsin.Önemli olan ise o kapı barlarının 4 tanesini söktürmek deforme etmeden bilmiyen biri olursa gelki onu kastırarak ya tırnaklarını kırar yada deforme edebilir o yüzden sıradan bir yere az ucuz olsun diye gitmemekte fayda var boscman marka var wolswagen kullananlar bilir fabrika çıkışlarından takılanlar sesi güzel geçen br araştırdım otoelektrikcime gittim sordum eğer dedim bu sesin aynısını alıçaksam abi boşa para harcayıp arabamın orjinalini bozmayalım dedim oda dediki illaki fark eder ama öyle 4 kapıya takacağın ürünle yüksek bir beklentin olmasın dedi boscman ve pıoner vardı iki model önerdi pıoner olan 120 TL diğer boscman markayada 140 TL fiyat verdi bana boscman markayı önerdi 4 adet tweeter ları ayrı dedi bende olmaz dedim şahine takmıyosun abi dedim araçımın orjinalini bozmam dedim ama güzel tok bir ses alırsın dedi kalsın dedim mediamark da ses sistemlerin olduğu yerdeki arkadaşda alpıne markayı önerdi kısa zamanda yaptırcam resimlerim ayrıntılarını anlatırım sizlerinde yorumlarını almış olurum bu sayade.
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2011, 15:32:58 »
Halil İbrahim bey

Tamamdır sizden haberlerinizi ve resimleri bekliyoruz lütfen :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 07, 2011, 18:22:59 »
Arkadaşlar, araçlarınızda fabrika çıkışı yine büyük ihtimal JBL üretimi 15-20W'lık hoparlörler ve 15-20W civarı çıkışlı teyp var.

Serviste takılan sistemin montaj klavuzunu bu konudan edinebilir ve tam olarak ne yapıldığına bakabilirsiniz (büyük ihtimal Auris ile bire bir aynı sistem takılır):
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=28903.0

Görüşüm alacağınız cihazlara göre fiyatın aşırı yüksek olduğudur, ancak yine de orjinal istiyorum diyorsanız yaptırabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2011, 11:27:38 »
Arkadaşlar, araçlarınızda fabrika çıkışı yine büyük ihtimal JBL üretimi 15-20W'lık hoparlörler ve 15-20W civarı çıkışlı teyp var.

Serviste takılan sistemin montaj klavuzunu bu konudan edinebilir ve tam olarak ne yapıldığına bakabilirsiniz (büyük ihtimal Auris ile bire bir aynı sistem takılır):
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=28903.0

Görüşüm alacağınız cihazlara göre fiyatın aşırı yüksek olduğudur, ancak yine de orjinal istiyorum diyorsanız yaptırabilirsiniz.
Abim teybin çıkısını 15-20w civarından 40-50 civarına yükesltilebilirmi yükseltilirse  avantajı yada dezavantajı neler olur?