0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cvt şanzıman iyi bişeye benziyor inşallah bize de nasip olur,, cvt yi tam olarak kavrayamadım ama makine müh. olacaz heralde öğreniriz
CVT şanzımanın toyotacılar için yeni ve garip bir şey olduğu bellioysaki bazı markalar çok uzun zamandır kullanıyormesela honda city ve jazz kademesiz CVT şanzumanı senelerdir kullanıyorCVT gerketiğinde 7 değil 17 vites bile olabiliyor, sadece programlamak gerekiyor
cvt iyi güzel ama bir yararı yok sanki ? çünkü otomatik yağlı arabalardada vites geçinceye kadar bir süre kavrama için bekliyor. cvt dede devir yüksek geçiyor.ayrıca mazda nın yaptığı araştırmaya göre sadece düz vitesli arabalarla aynı yakıtı tükettiği gözlenmiş. aslında madem sonsuz vites var elimizde neden 2000 devir üstünde süreyim ki?yani anlatmak istediğim vites geçişlerini hissettirmemesi ve biraz daha az yakması avantajı oluyor. oysa böyle bir vites sisteminde mesela güç gerektirmeyen durumlarda motorun çok düşük devirde çalışmasını isterdim.100kmh hızda 1500 devirde gitmekyada sadece 1000 devirdeyken yavaştan kalkış yapmakyada sadece güç gerektirecek hallerde ve hızlanmalarda devirin artmasıyada bayır inerken aşırı büyük bir dişli oranı seçmesini isterdim.umarım anlatabilmişimdir, ben iş makinesi gibi çalışmasına karşıyım
zaten öyle oluyor 100 km, bir tarafa 150 km de bile 1800 devirle kullanıyor. d modu sürekli kendini ekonomiye odaklıyor. bunun tersi sadece sport mod veya dip pedalda gerçekleşiyor. araç istediğiniz tüm hızları kendi haline bırakırsanız düşük devirlerde kullanıyor. tecrübe etmek lazım mutalaka deneyin kullanım seçiminin ucu yok.
ben sadece corollayı denedim oyüzden yanıltıcı olmak istemem. sadece bu şanzıman türünü gördüğümde yaptığım araştırma ve youtube videolarından yola çıkarak fikirlerimi belirttim. 150 kmh gibi hızlarda düşük devirde gitmesi benim tam aradığım şey. eğer kullanma imkanı bulursam ve biraz olsun aklıma yatarsa övgüyle bahsedeceğim. her koşulda teknoloji iyidir, saygılar