Gönderen Konu: insan peugeot' dan korkuyor bazen!!!  (Okunma sayısı 1873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

insan peugeot' dan korkuyor bazen!!!
« : Eylül 03, 2011, 22:00:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: insan peugeot' dan korkuyor bazen!!!
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2011, 22:11:49 »
  Motor fırlaması çok anormal bir durum değil aslında. Önemli olan kabine girmemesi. Zaten yeni araçlar hep buna göre dizayn ediliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2011, 22:53:20 »
Evet, onden alınan darbelerde motorun kabın ıcıne hasar vermemesı ıcın motor kulaklarının koparak saseden ayrılması gerekıyor.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2011, 23:17:52 »
Aşırı hızlı kazalarda motor kulaklarından yere eğilmesi lazım. Kopmaması gerekiyor, ama bu aracın şaseşi muhtemelen ayrılmış ve kulakları koparmış o yüzden motorda araçtan ayrılmış. Ama şu bir gerçek ki Pejoların yapısı gerçekten zayıf.
Piyasada perte çıkmış ancak trafikte dolaşan çok pejo var. Hurdacılar bile pejoya bakmıyor bile. Aynı değerdeki araçlardan birine 1.000 TL kasko bedeli çıkıyorsa pejoya 1.200 1.300 çıkıyor bunun sebebi araçların çabuk dağıldığını bilen kasko şirketlerinin pejo ya kasko yapmak istememesi.

Allahtan yaralı kurtulmuşlar. Onlarada büyük geçmiş olsun.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2011, 00:17:28 »
Aşırı hızlı kazalarda motor kulaklarından yere eğilmesi lazım. Kopmaması gerekiyor, ama bu aracın şaseşi muhtemelen ayrılmış ve kulakları koparmış o yüzden motorda araçtan ayrılmış. Ama şu bir gerçek ki Pejoların yapısı gerçekten zayıf.
Piyasada perte çıkmış ancak trafikte dolaşan çok pejo var. Hurdacılar bile pejoya bakmıyor bile. Aynı değerdeki araçlardan birine 1.000 TL kasko bedeli çıkıyorsa pejoya 1.200 1.300 çıkıyor bunun sebebi araçların çabuk dağıldığını bilen kasko şirketlerinin pejo ya kasko yapmak istememesi.

Enişteme peugeut tan araba baktığımızda inanmazsınız , satış elemanıda aynen bunu dedi...
Kulaklarıma inanamamıştım.... Kasko bedeli diğer aynı fiyattaki araçlara göre 200 tl fazla istemişlerdi....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2011, 01:28:56 »
motorun fırlaması iyi diyorsunuz ama şunu unutmayın ki yerinde kalması yaşam riskini azaltır bence :D... çünkü motor yerinden fırladığında sokaktan geçen bir adamın kafasına düştüğünde ne olacak peki.. bilmem kaç yüz kg lık demir yığını çevreye zarar vermeye başlayacak.. fakat dediğiniz gibi yeni teknolojiler motor kulaklarının motoru kaza anında en uygun şekilde arabanın kabinine zarar vermeden ve yerinden fırlamadan aracın amörtisör yüksekliği kadar yere yaklaşıyor.. bunu mercedes slr gibi süper spor otomobilleri incelerken duymuştum... tabi herkesin fikrine saygım var ama bazı tabular var işte ben ne yapabilirim ... pejoya şöyle böyle diyorlar :D:D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2011, 11:52:05 »

P 206'ya kasko yaptirirken bende aynı şeyle karşılaştım.300 TL'den fazla bir rakam çıkmıştı.Peugeot araçları özellikle küçük olanlar yüksek bir oranda risk grubundalarmis
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2011, 12:02:00 »
  Aslında şu noktayıda gözden kaçırmamak gerek bence, bu tarz araçları kullananlar genelde aşırılara kaçabilen sürücüler olaibliyor, bu da hem araçların sağlığına, hem de kasko primlerine yansıyor. 205-106-206 ları unutmamak gerek. Harbi nereye gitti onlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2011, 12:03:17 »
yapılır mı şimdi bu? tam 207 falan ararken :D sağlamlık açısından değil kasko değeri açısından değerlendiriyorum :) yoksa sağlamlığından pek bi beklentim yok.  motorun kopup gitmesi mesele değil önemli olan canlı çıkmak. öyle kazalar oluyo ki araçta büyük hasar yok ama içeridekiler boyun kırılması veya başlarına darbe alma gibi sebeplerle yaşamını yitirebiliyor.

Aslında şu noktayıda gözden kaçırmamak gerek bence, bu tarz araçları kullananlar genelde aşırılara kaçabilen sürücüler olaibliyor, bu da hem araçların sağlığına, hem de kasko primlerine yansıyor. 205-106-206 ları unutmamak gerek. Harbi nereye gitti onlar. :)

hepsi otoban faresiydi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2011, 01:29:07 »
   Oktay bosver Peugeot'yu.Her acıdan uzak dur bu markadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2011, 08:11:39 »
Siz çürük Pejo görmemişsiniz. Bende 1992 model siyah Peugeot 205 1.9 GTI vardı. 880 kg, 130 hp+ modifiye, 3 cm yere yapıştırmıştım pinpon topu gibi olduydu. Önde tek silecek yapmıştım :D :D :D Bi egzoz yaptırmıştım, kışın sıcak diye mahallenin kedileri giriyordu içine düşünün o derece :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Ben böyle pis giden ve tehlikeli bir araba bilmem :islik: :islik: :islik:Şu anda eritmişlerdir muhtemelen bir haddehanede ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2011, 09:09:23 »
   Oktay bosver Peugeot'yu.Her acıdan uzak dur bu markadan.

abi bende istekli değilim de çok da alternatif yok o fiyatlara. bakalım kısmet artık. alırsak da kask, koruyucu yanmaz elbise falan giyip gireriz içine :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2011, 10:26:55 »
Siz çürük Pejo görmemişsiniz. Bende 1992 model siyah Peugeot 205 1.9 GTI vardı. 880 kg, 130 hp+ modifiye, 3 cm yere yapıştırmıştım pinpon topu gibi olduydu. Önde tek silecek yapmıştım :D :D :D Bi egzoz yaptırmıştım, kışın sıcak diye mahallenin kedileri giriyordu içine düşünün o derece :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Ben böyle pis giden ve tehlikeli bir araba bilmem :islik: :islik: :islik:Şu anda eritmişlerdir muhtemelen bir haddehanede ::)
   Hatta vakti zamandaki yenge polise yakalanmış,kullananın bayan olduğunu görünce şaşırmış egsozdan ceza yiyecekti.Senin derleyip topladığın en efendi araba Murat 131 Portakal'di...
abi bende istekli değilim de çok da alternatif yok o fiyatlara. bakalım kısmet artık. alırsak da kask, koruyucu yanmaz
elbise falan giyip gireriz içine :D
  Sabah sabah hic gülesim yoktu Oktay.Ama güzel düşünce tuttum.Bu arada bütçen ne kadar.Bende buradan bakinayim sana