Gönderen Konu: 1996 Toyota GLİ Fren Problemi  (Okunma sayısı 5396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
1996 Toyota GLİ Fren Problemi
« : Nisan 23, 2008, 10:04:50 »
Arkadaşlar bende 1996 GLİ var arcın motoru çokk seri çok hızlı ivmeleniyor geçenlerde otobanda 170 km hız ile gidiyordum  frene bastığımda aracın sanki arka tarafı havalanıyor savuracakmış hissi veriyorr daha önce 1980 model mercedes kullanıyordum böyle bir problem yaşammıştım onda da ABS yoktu acaba toyotanın kilo su mu hafif olduğu için bunu yapıyor toyota gaza basınca daha fazla güven veriyor arka taraf biraz çöküyor.Sizce teknik  bir problem olabilir mi ? Yoksa bu modeller böyle mi? Yorumlarınızı bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

1996 Toyota GLİ Fren Problemi
« : Nisan 23, 2008, 10:04:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 1996 Toyota GLİ Fren Problemi
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2008, 17:49:34 »
  Selam.
 Mercedes arkadan itişli Corolla ise bildiğiniz gibi önden çekişli. Yani gaz pedalına bastığınızda farklı davranmaları doğal. Fren şikayetleri ile ilgili forumda oldukça çok sayıda fazla görüşün bulunduğu başlıklar var. Onlara bakıp faydalanabilirsin. Olmazsa elimizden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 20:09:03 »
Corollaların performansına göre frenleri biraz basit.Ama Abs olanlarda bu durum biraz daha iyi.Bence hiç bir aksaklık yok herşey normal şüphe etmenize gerek yok.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2008, 00:01:09 »
Benim arabada öle bi problem fark etmedim ama eğer warsa arka kampanalarında sorun olabilir.
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2008, 00:07:13 »
o suratte ofrene basınca bu araclar o hıssı vermesı normel cunku abs sıstemı olmadıgı ıcın hıdrolık basınc dırek balatalara gıdıyor abs eye gore daha kntrolsuz bır frenleme meydana gelıyor ayrıca bu kasaların fren sıstemıyenı lere gore daha kotu durumda malesef abs sız frenlerde fazla guvnıp frene basmayın anında lastıkler kıtlenebılırr ALLAH korusun
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2008, 23:56:53 »
bence de bu aracların frenleri hızlanmalarına göre zayıf kalıyor bende 99 kasa var oda öyle... çok hızlı giderken frenleri kullandığımda durmayacakmış hissi veriyor:D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2008, 01:52:51 »
Evet malesef bu kasaların problemi frenler bende 94 gli kullanıyorum araca alışınca hangi hızda hangi şartta nasıl fren yapılması gerekiyor biliyorsunuz ancak öyle zamanlar oluyorki dikkatsizlik aniden karşınıza çıkan yaya vs gibi durumlarda abs li araç özleminiz depreşiyor:)) düzenli olarak fren pabuçlarını kontrol ettirip eskimişse yenilemek diskleri kontrol ettirmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2008, 20:09:45 »
her güzelin kusuru olur bu konunun sonu yok çünkü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2008, 13:40:30 »
bende 96xe corollo var 180 km hıza çıktımda vites küçültüyorum frene fazla basmam herkesin dediği gibi toyotanın fren sistemleri zayıf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2008, 08:32:50 »
  Selam.
 O devirlerde vites küçülterek yavaşlamak bilirsinizki motor ve bazı aksamlar açısından pek sağlıklı değildir. Aslında başka bir başlık altında da değinmiştim ama yine sormamda bir sakınca yok sanırım. Frenlerinden şikayetçi olan arkadaşlar tam olarak şikayetlerini ve somut bir biçimde yazsalar daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Yani sorunu tam olarak tanımlamak gerekir diye düşünüyorum. Yoksa her zaman dediğim gibi bence bu kasaların frenleri özel olmasa da bakımları kaliteli parçalarla ve zamanında yapıldığı sürece sorun yaşatmıyor.
 En iyisi frenlerde yaşadığınız sorunları daha detaylı bir şekilde açığa çıkarmak ve varsa hep beraber bir çözüm üretebilmek.