Gönderen Konu: COROLLA FREN-DEBRİYAJ BASKI BALATA SETİ DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 35287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar corolla 2006 model dizel aracımız birkaç zamandır özellikle yokuş çıkarken motordan koku ve duman gelmesinden ve performans kaybından şikayetçiydim. Derken bu şikayetimiz arttı ve servise götürdüm. Fren ve debriyaj baskı balata setinin olduğu gibi değişeceğini söyledi ve sadece parça maliyeti olarak 1850 lira çıkardı !!! Benim sizden yardım istediğim konu şudur ki  parçayı ucuza nerden ve ne şekilde alabilirim,normal bir ustaya götürsem tahminen masraf kaça düşer, ( ayrıca araç antakya hatayda ), tavsiyece edeceğiniz bir çıkar yol arıyorum... Parça olarak denso mu almalıyım ve bu parçayı alıp da rastgele bir ustaya montaj yaptırmamın bir sakıncası olur mu? Konuya dair yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ediyorum yardımlarınızdan ötürü

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLA FREN-DEBRİYAJ BASKI BALATA SETİ DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2011, 22:53:07 »
Fiyat gerçekten çok fazla ben bunu depremden dolayı toyota nın hala tam olarak parça stoklarındaki sıkıntıya bağlayabilirim.Ben geçen sene tam 30.000 km boyunca bakım görmemiş avensis ime ful bakımda bile 700 lira vermiştim.Aracımda 2007 model makyajlı kasaydı.Öte yandan toyota yı servis dışında anlayan usta gerçekten ama gerçekten çok çok az.Yan sanayi parçalarında çok verimli olduğunu söyleyemem.Ben kendi corolla mı geçen hafta götürdüm bi ustaya bi çok parça değişti 300 lira verdim araba iyi olacağına daha kötü oldu :( Çok iyi araştır derim.Bakalım forumdaki diğer arkadaşlar ne diyecek...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2011, 23:26:52 »
Fiyat gerçekten çok fazla ben bunu depremden dolayı toyota nın hala tam olarak parça stoklarındaki sıkıntıya bağlayabilirim.Ben geçen sene tam 30.000 km boyunca bakım görmemiş avensis ime ful bakımda bile 700 lira vermiştim.Aracımda 2007 model makyajlı kasaydı.Öte yandan toyota yı servis dışında anlayan usta gerçekten ama gerçekten çok çok az.Yan sanayi parçalarında çok verimli olduğunu söyleyemem.Ben kendi corolla mı geçen hafta götürdüm bi ustaya bi çok parça değişti 300 lira verdim araba iyi olacağına daha kötü oldu :( Çok iyi araştır derim.Bakalım forumdaki diğer arkadaşlar ne diyecek...
erdem bey teşekkür ediyorum yorum için bu arada kırşehirliymişsiniz ben 6 yıl yaşadım orda geçen seneye kadar da ordaydım...kırşehirde aracı emanet edecek iyi bir usta gerçekten yok...evet parça fiyatını duyunca ben de inanılmaz şaşırdım şimdi konuya hakim diğer arkadaşların yorumlarını heyecanla bekliyorum... umarım bir çıkar yol gösterecek arkadaşlar vardır aramızda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2011, 23:27:35 »
erdem bey teşekkür ediyorum yorum için bu arada kırşehirliymişsiniz ben 6 yıl yaşadım orda geçen seneye kadar da ordaydım...kırşehirde aracı emanet edecek iyi bir usta gerçekten yok...evet parça fiyatını duyunca ben de inanılmaz şaşırdım şimdi konuya hakim diğer arkadaşların yorumlarını heyecanla bekliyorum... umarım bir çıkar yol gösterecek arkadaşlar vardır aramızda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2011, 00:23:29 »
2007 Dizel auris için servis baskı balata setine işçilik dahil 1300 tl fiyat verdiler y.bosna sonkarda.Araç 140000 kmde şu an.Bitmiş dendiğinde de 102000 kmde idi.38000 km yaptım biraz daha gider :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2011, 15:48:03 »
Evet kırşehir de hiç usta yok ama ben aracımı ankara da yaptırmıştım buna rağmen sorun devam ediyor.Yani toyotan varsa öncelik servis servis.Yoksa eğer toyota yı anlayan bir usta yoksa çok büyük sıkıntı arkadaş.Not:Kırşehirden kurtulmana çok sevindim :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2011, 15:15:42 »
Selamlar,
Sırf balata setleri için harbi yüksek fiyat çekmişler, yalnız yokuş yukarı koku ve duman çıkmasının debriyajın bitmesiyle çokta alakası yok diye düşünüyorm, sonuç olarak bizim arabalarda debriyaj balatası aşındıkça kendini ileri doğru iten telli yaylı bir sistem var yani debriyajı sonuna kadar kullanıyorsunuz. 1.Debriyaj pedalınızda sertleşme varmı 2. Araba 3. vetesten 4. vitese geçerken kaçırıyormu. Zaten en son olarak takur tukur sen gelyor diye biliyorum. Bu durumda yokuş yukarı ses ve koku birazda kullanımdan kaynaklanıyor. Bir başka konuda arabanın gidiş performansıyla fren balatalarının ne alakası var. Ha durmuyordur ses yapıyodur anlarım fren balatalarınızın bittiğinden eminmisiniz. Değiştirmekte kesin kararlıysanız da Debriyaj seti için bence en iyisi AİSİN marka Fren balata seti içinde TRW kullanın derim.
AİSİN'i internetten araştırın, 350 civarı bir fiyatı var sanırım. TRW orjinalller biraz pahalı ön balatalar 90-120 civarı Arkalarda bir o kadar vadır.
Yani bu durumda 550-600 gibi bir maleme masrafı Tüm bunları taktırmak içinde eğer şanzıman yağınızı da değiştirirse usta en fazla 250 işçilik 50 de yağ olsa toplam masraf 800 geçmez. Bu fiyatlar bile en üstten verdim ben, daha aşağısında bile rahat rahat yaptırırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2011, 15:54:28 »
Eğer servise taktırırsan muhakkak aisin marka taktır valeo değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2011, 18:15:25 »
Selamlar,
Sırf balata setleri için harbi yüksek fiyat çekmişler, yalnız yokuş yukarı koku ve duman çıkmasının debriyajın bitmesiyle çokta alakası yok diye düşünüyorm, sonuç olarak bizim arabalarda debriyaj balatası aşındıkça kendini ileri doğru iten telli yaylı bir sistem var yani debriyajı sonuna kadar kullanıyorsunuz. 1.Debriyaj pedalınızda sertleşme varmı 2. Araba 3. vetesten 4. vitese geçerken kaçırıyormu. Zaten en son olarak takur tukur sen gelyor diye biliyorum. Bu durumda yokuş yukarı ses ve koku birazda kullanımdan kaynaklanıyor. Bir başka konuda arabanın gidiş performansıyla fren balatalarının ne alakası var. Ha durmuyordur ses yapıyodur anlarım fren balatalarınızın bittiğinden eminmisiniz. Değiştirmekte kesin kararlıysanız da Debriyaj seti için bence en iyisi AİSİN marka Fren balata seti içinde TRW kullanın derim.
AİSİN'i internetten araştırın, 350 civarı bir fiyatı var sanırım. TRW orjinalller biraz pahalı ön balatalar 90-120 civarı Arkalarda bir o kadar vadır.
Yani bu durumda 550-600 gibi bir maleme masrafı Tüm bunları taktırmak içinde eğer şanzıman yağınızı da değiştirirse usta en fazla 250 işçilik 50 de yağ olsa toplam masraf 800 geçmez. Bu fiyatlar bile en üstten verdim ben, daha aşağısında bile rahat rahat yaptırırsın.
Ünal bey teşekkür ediyorum verdiğiniz yardımcı bilgilerden ötürü...Araç yokuş çıkarken bir hayli sıkıntı çekiyordu, 3. vitesinde problem vardı geçmiyordu, hala da var bu sıkıntılar, ve yokuş yukarı çıkarken bir duman aldı geçenlerde akıllara zarar yanmış balata kokusu gibi bir koku vardı usta konuya dair debriyaj  baskı balata sorunu dedi değişmesi lazım falan ve 3. vtese geçme sorunuyla birlikte servisin çıkardığı rakam oydu fakat ben tanıdık bir arkadaş vardı o parça aldı taktı parkasını da bilmiyorum ama 350 lirayla kapattık mevzuyu...Araçta benim kullanımımda olmadığı için hangi marka taktılar hiç bilmiyorum ama bir daha böyle bir problemle karşılaşırsa da bu bilgiler hafızamda yer alacak mutlaka... Çok teşekkür ediyorum önerileriniz yorumlarınız için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2011, 18:18:20 »
yanlız şunu da sormak istiyorum aklıma takıldı toyotalar için denso marka diye biliyordum da baskı balata markası olarak denso bu dediğiniz markalar yanında kötü mü bir marka mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2012, 00:27:07 »
2007 Dizel auris için servis baskı balata setine işçilik dahil 1300 tl fiyat verdiler y.bosna sonkarda.Araç 140000 kmde şu an.Bitmiş dendiğinde de 102000 kmde idi.38000 km yaptım biraz daha gider :lol:

benım aracımda 87 bınde bır servıste usta degıstırelım dedı baska servıstekı usta sorun yok sadece pedal sertlesmıs kacırma yok debrıyajda dedı..bu yuzde 30 ındırım kampanyasıyla 1000 ytl degıstırcektım smdı vazgectım nısanda satacam zaten:)
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2012, 10:30:41 »
Bence servisi hiç düşünme. Benim Corolla da yağ eksiltiyordu. Servise sordum 2500-TL masraf çıkardılar. Özel bir Toyota ustasında yaptırdım. Hem de orjinal parçalar kullanılarak sekman atıldı. 1000-TL masraf oldu. Şimdi gram eksiltmiyor. Çok memnunum. Servisler resmen soyguncu. Baskı balata değiştirmek çok zor bir şey değil iyi bir ustura rahatlıkla değiştirebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 16, 2012, 00:20:40 »
benım aracımda 87 bınde bır servıste usta degıstırelım dedı baska servıstekı usta sorun yok sadece pedal sertlesmıs kacırma yok debrıyajda dedı..bu yuzde 30 ındırım kampanyasıyla 1000 ytl degıstırcektım smdı vazgectım nısanda satacam zaten:)

aracım 87 bınde..debrıyaj sertlesme 2 yıldan berı var. servıs usta kacırma yok dedı  ..servıs 1000 ytl ıstedı..nısanda askere gtmeden once satacam aracımı. sız olsanız bu masrafı yaparmıydınız kararsız kaldım..
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 17, 2012, 23:05:17 »
aracım 87 bınde..debrıyaj sertlesme 2 yıldan berı var. servıs usta kacırma yok dedı  ..servıs 1000 ytl ıstedı..nısanda askere gtmeden once satacam aracımı. sız olsanız bu masrafı yaparmıydınız kararsız kaldım..
fikir verebılcek arkadaslar varmı? cuma servıse gıdıcem...
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2014, 10:06:58 »
salih bey benim aracımda yağ eksiltiyor bu konuyla ilgili olarak sekman attırmış olduğunuzdan ön bilgi almak amaçlı sizinle nasıl irtibat kurabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 265000
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2014, 18:03:59 »
Arkadaşlar merhaba
Bende burda paylaştığınız kıymetli bilgiler ışıgında bugün baskı balata setini değiştirdim.
Genel olarak aisin tercih ve tavsiye edildiği için bende aisin kullandım.Ustam her nekadarda voleo dediysede neden bilmiyorum 125 lira fazla vererek aisin aldım.
Araba kalkışta silkeleme yapıyordu balata komple bitmiş sıfırlamış , pedalda oldukça sertti şimdi pedal yumuşacık oldu arabanın dahada seri olduğunu hissediyorum.Belki voleo taksamda aynı olcaktı ama bilmiyorum.

aisin seti 300 TL ye aldım  şanzıman yağı ve işçilik le beraber 530 TL ye bitirdik işi.

Şimdi aracı kullanmak daha keyifli hale geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 04, 2014, 18:05:17 »
Güle güle kullanın. Orjianli de aisin miydi? bazı modellerde valeo'da olabiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 04, 2014, 18:29:35 »
Orijinal Toyota kutusunda ki Valeo "Made in France" piyasadaki Valeo iki menşeili ya "Made in Korea" (ki bu iyisi) yada "Made in China". Bunu göz önünde bulundurmak gerekli diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Tourıng wagon
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '98
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2014, 19:05:08 »
selam  benim baskı balata değişim zamanı geldi acaba hangi marka ne kadara mal olur, bilgi verebilirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #19 : Mayıs 05, 2014, 00:14:17 »
Arkadaşlar merhaba
Bende burda paylaştığınız kıymetli bilgiler ışıgında bugün baskı balata setini değiştirdim.
Genel olarak aisin tercih ve tavsiye edildiği için bende aisin kullandım.Ustam her nekadarda voleo dediysede neden bilmiyorum 125 lira fazla vererek aisin aldım.
Araba kalkışta silkeleme yapıyordu balata komple bitmiş sıfırlamış , pedalda oldukça sertti şimdi pedal yumuşacık oldu arabanın dahada seri olduğunu hissediyorum.Belki voleo taksamda aynı olcaktı ama bilmiyorum.

aisin seti 300 TL ye aldım  şanzıman yağı ve işçilik le beraber 530 TL ye bitirdik işi.

Şimdi aracı kullanmak daha keyifli hale geldi

Bende yeni baskı balata değişimi yaptırdım.  Araç 2011 MMT Auris  baskı-balata-bilya setini 560 tl ye aldım Aısın aldım.İşçilik 570 tl tuttu. Sizin araç düz vitesmi yani bu fark bukadar çıkarmı.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 00:17:32
selam  benim baskı balata değişim zamanı geldi acaba hangi marka ne kadara mal olur, bilgi verebilirmisiniz

Aksarayda karakaşlar var  2008  MMT corolla için baskı-balata-bilya seti için 650 tl fiyat vermişlerdi marka aısın. Netten karakaşlar diye aratabilirsin.
2011 dizel mm auris- şehir içi 1 depo ile 690 km yol yapıyorum. Bunu nasıl yükseltebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum :))