Gönderen Konu: Verso 1.8 Yağ Yakması normal mi?  (Okunma sayısı 3015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
Verso 1.8 Yağ Yakması normal mi?
« : Eylül 02, 2011, 17:56:06 »
Merhabalar;
Verso 1.8 (Otomatik MM Vites) 2004 model aracım var. Araç üzerinde BRC marka sıralı sistem LPG mevcut .Aracım şu anda 100.000 km.de. 30.000 km.dir LPG ile kullanıyorum. Aracım yaklaşık 6 aydır (Son 7000 - 8000 km.dir) yağ yakıyor. En son uzun yolda (yaklaşık 1.000 km.de) nerdeyse 1 lt. yağ yaktı. Aracıma Mobil 1 10-40 yağ kullanıyorum. Bu durum epeyce canımı sıkmaya başladı. Bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Toyota Club Türkiye

Verso 1.8 Yağ Yakması normal mi?
« : Eylül 02, 2011, 17:56:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Verso 1.8 Yağ Yakması normal mi?
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2011, 19:47:48 »
Aracın alt kısmını kontrol ettınızmı acaba?Benim araç içinde servis yag terletıyor yazmıstı ancak kontrol sonucunda yag fıltresının tam sıkılmaması sonucu yag kaçırdıgı ortaya cıktı.Suan sorunsuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2011, 23:32:18 »
Alp bey önce bir kendinizi tanıtsanız. Nerede yaşarsınız? Ne iş yaparsınız?
Birde Lütfen gerçek soyadınızı yazınız.

Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2011, 11:50:31 »
Merhabalar;
Verso 1.8 (Otomatik MM Vites) 2004 model aracım var. Araç üzerinde BRC marka sıralı sistem LPG mevcut .Aracım şu anda 100.000 km.de. 30.000 km.dir LPG ile kullanıyorum. Aracım yaklaşık 6 aydır (Son 7000 - 8000 km.dir) yağ yakıyor. En son uzun yolda (yaklaşık 1.000 km.de) nerdeyse 1 lt. yağ yaktı. Aracıma Mobil 1 10-40 yağ kullanıyorum. Bu durum epeyce canımı sıkmaya başladı. Bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Normal mi? Değil tabiki.

Ancak yağ yakmaktan kasıt  ne ? Yakıta karışıp, egzostanmı atıyor? Yoksa bir şekilde eksiltiyor mu?
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2011, 14:54:29 »
Herkese Merhaba;

İsİm: Alpaslan
Soyadı: KOÇ
İl: Ankara

Servis tarafından Yağ yakma sebebi olarak aracımın LPG'li olduğu için yağ yaktığı  söylendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2011, 14:58:33 »
Tekrardan merhabalar;

Bilişim Sektöründe görev yapıyorum. Araçta yağ kaçırma olmadığın servisten öğrendim. Araç altı kontrol edildi. Ayrıca Servis görevlisi LPG'li araçların yükse sıcaklıkta çalıştığını bu nedenlede yağ yakabileceğini söyledi. İşin garip yanı LPG'yi takan firma ise yağ yakma sebebini LPG ile bir alakası olmadığını iletti. Borpower ile çözebilirmiyim acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2011, 15:58:25 »
Tekrardan merhabalar;

Bilişim Sektöründe görev yapıyorum. Araçta yağ kaçırma olmadığın servisten öğrendim. Araç altı kontrol edildi. Ayrıca Servis görevlisi LPG'li araçların yükse sıcaklıkta çalıştığını bu nedenlede yağ yakabileceğini söyledi. İşin garip yanı LPG'yi takan firma ise yağ yakma sebebini LPG ile bir alakası olmadığını iletti. Borpower ile çözebilirmiyim acaba?

Benim aracımda LPG li  :kötü:
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2011, 21:00:46 »
Lpg li araclar yag yakar demek kolaya kaçmak olmus,beni 1,6 versoda lpg li.aldıgımdan beri 5 bim km olmus yag sevıyesınde azalma yok.(özel servisin yaptıgı kontrol)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2011, 00:23:52 »
Teşekkürler Alparslan bey.
Bana göre mantıklı, benzin patlama yapıyor lpg yanma, arada fark var, Aşırı sıcak yanma odası duvarında kalması gereken yağıda yaktığını düşünürsek lpg li araçlar yağ yakar. Ama kontrollü olmak lazım. Bazı lpg firmaları Aygaz otogazı öneriyor sebebi ise onun yağlı olmasıymış, oda opetlerde var, onu bir deneyin. Birde castrol magnetek yağı araştırın derim yanma odası duvarlarında daha fazla kalıyor bildiğim kadarıyla.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2011, 20:06:51 »
Herkese ilgi ve alaka için teşekkür ederim.

Adil Bey, Aygaz ve Opet'mi almamı tavsiye ediyorsunuz. Ayrıca BP Magnetic yağıda kullandım. En azından 4 Lt. bitirdim.Umarım motorda bir sorun olmamıştır. Özel firma 2.000- 3.000 TL. masraf çıkabilir dedi. Sİzce motora böyle bir işlemmi yaptırmalıyım yoksa böyle yanımda her an motor yağı ilemi dolaşmalıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2011, 10:21:32 »
Merhabalar;

Yağ yakma konusunda yaptığım çalışmalar aşağıdaki gibi olup, ancak yağ yakma problemim halen devam etmekte. Bu konuda başka ne yapabilirim ? Yardımcı olmanızı rica ediyorum.

- Eski yağı tamamen boşalttım. 4. lt. Castrol Magnatec 10W-40 Sentetik Yağ ekledim.
- Bor-Power ekledim ve 20-25 dk. çalıştırdım.
- Yaklaşık 600 km. yol yaptım 2 kez Aygaz'dan LPG aldım.

Sonuç: Yağ çubuğunu kontrol ettim. Ancak azda olsa yağın azaldığını tespit ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2011, 10:33:42 »
Vallaha güzelim araçlara LPG takıp tasarruf etmek yapılan uygulamaların kötü bir sonucunu daha görüyorum.Sonuçları çok ağır olabiliyor.Üç kuruş kar edicem diye hem aracın masrafı hemde LPG taktırma masrafı.Geçmiş olsun ve kolay gelsin.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline