Gönderen Konu: Araba çalışmıyor.(Acil)  (Okunma sayısı 23247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba çalışmıyor.(Acil)
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2017, 21:43:28 »
yeni konu açmaktansa eskiyi değerlendiriyim dedim. Abiler bugün parkları yakıp 15 dk bi iş görmeye gittim. Geldiğimde aracım çalışmadı(yaris hybrit 2014) sonra bikaç kere denedim araç açılıyor elektrikli direksiyon ışığı akü ışığı yağ ışığı yanıyor. 10 dk kapalı beklettim. tekrar start/stop yaptım bu sefer çalıştı ama aynaların otomatik kapanırken çıkardığı ses sanki akü zayıf demek oluyor araç daha 2,5 senelik bu kadar sürede akü biter mi? veya 15 dk stop açık bırakmak etkiler mi o kadar?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 13, 2017, 21:43:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 13, 2017, 22:08:06 »
yeni konu açmaktansa eskiyi değerlendiriyim dedim. Abiler bugün parkları yakıp 15 dk bi iş görmeye gittim. Geldiğimde aracım çalışmadı(yaris hybrit 2014) sonra bikaç kere denedim araç açılıyor elektrikli direksiyon ışığı akü ışığı yağ ışığı yanıyor. 10 dk kapalı beklettim. tekrar start/stop yaptım bu sefer çalıştı ama aynaların otomatik kapanırken çıkardığı ses sanki akü zayıf demek oluyor araç daha 2,5 senelik bu kadar sürede akü biter mi? veya 15 dk stop açık bırakmak etkiler mi o kadar?

Parkları açık bırakmadan önce gittiğiniz mesafede (kısa ise) devirli (benzin ile) kullanım sağlamadıysanız yada bir kaç start/stop gerçekleşti ise yaşadığınız durum normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 13, 2017, 22:21:19 »
Ufuk çok güzel açıklamış zaten.

Bahsettiğiniz durum ve benzerlerinin açıklandığı bir konu da mevcut.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78183.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 13, 2017, 22:24:59 »
yolda karma gittim benzin de kullandım elektrik te :) ortalama 4-5 km mesafe idi :) inşallah akü bitmiyordur daha bi sürü ev masrafı var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 13, 2017, 22:30:29 »
yolda karma gittim benzin de kullandım elektrik te :) ortalama 4-5 km mesafe idi :) inşallah akü bitmiyordur daha bi sürü ev masrafı var :D

Kısa mesafe sürüşlerinde start/stop devre dışı bırakın ve benzin ile kullanmaya gayret edin, motor çalışma ısısı normal seviyelerdeyken bir süre devirli kullanın, akü kendini toparlayacaktır.

Akü ihmale gelmez, ev masrafınızı bilemem ama çekici masrafı çok koyar adama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 13, 2017, 22:39:39 »
çekici bedava çok şükür de gece gece nereye çektircem :D teşekkür ederim