Gönderen Konu: arka akisden gelen ses  (Okunma sayısı 2280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
arka akisden gelen ses
« : Nisan 22, 2008, 22:49:29 »
arkadaşlar 94 corolla gli  sahibiyim ,arabanın arkasındean sanki bijon anahtarı boşta tıngırdıyormuş gibi  ses geliyor ,bu ses kasişs lerde daha sık geliyor sanayide  bişey yok dediler ama bu ses kafamı baya kurcalıyor ,arkada bagajın kontra plaklarından geldigini zannedip bagajı boşalttım denedim ses gene geliyor amartisörlerdan böyle tıngırtı gelirmi bilmiyorum  yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

arka akisden gelen ses
« : Nisan 22, 2008, 22:49:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: arka akisden gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2008, 16:32:27 »
Arkada, alt tarafta viraj demirinin bağlantı takozları aşınmış olabilir. Benzer bir olay 98 Corollamda başıma gelmişti amortisörlerden bile şüphelenmeye başlamıştım en son dediğim parçalardan kaynaklandığını bulduk ve değiştirdik problem çözüldü. Viraj demiri bağlantılarına ve lastik takozlarına baktırmanızı öneririm, saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2008, 17:55:02 »
  Selam.
 Bencede Emre arkadaşımızın dediği arka aks bağlantılarında kullanılan plastik takozlardan olabilir. Kontrolünde yarar var. Amortisör kulesi de ufak bir ihtimalle yapabilir. Ama önce takozlara bakmanı öneririm bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2008, 23:36:42 »
emre ve hakan arkadaşlar teşekkür ederim ,dediginiz gibi viraj demiri lastiklerini konturol ettirecegim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2008, 14:33:59 »
Arkadaşlar yaptırmadığım işlem kalmadı.Aynı ses bende 3 aydır var.bütündediklerinizi yaptırdım.başka neolablir lütfen yardım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2008, 14:49:50 »
  Selam.
 Bağajdaki stepne, kriko vb. donanım iyi bir şekilde sabitlenmişmi? Çünkü arkada bu sesi yapabilecek çok fazla bir yer yok. Egzoz bağlantıları, yerine oturmamış helezon, amortisör ve amortisör kulesi, aks bağlantı contaları, fren kaliperi ve iç aksamı, gevşek arka koltuk vidaları ve hoparlör başlıkları yapabilir. Aklıma gelenler bunlar. Tabi sesin tam yerini kendin bulman lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2008, 10:29:12 »
Hakan kardeşim öncelikle ilgi gösterdiğin için teşekkür ederim.Bu problemle ilgili belki abartmıyorum 10 kez sanayiye  hatta yetkili servisede gittim.ortak kanaat amörtisör dediler. 2 kez amortisör değiştirdim.Bağajı Kople boşalttık Stepneyi krikoyu falan herşeyi indirdik Sanayide usta bağaja yattı sesi dinledi.Arabanın altından geldiği kesin ama nafile.Bana tam 650 ytl masraf oldu.Yalnız kasis te gelmiyor.Bozuk badallı yolda geliyor çok net içine binen sesi duyuyor.Tek bir tak sesi değil teker düştüğü zaman tıkırtı şeklinde geliyor.Arka sol tekerin amortisör kulesini bile değiştirdim.Şunu çok net anladım.sanayidekiler kafalarına göre yorum yapıyorlar.Teknik düşündüklerini zannetmiyorum selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2008, 14:14:18 »
bu problem bende de çok uzun zamandır var değiştirmediğim yer kalmadı ama sorunu çözemedim o yüzden artık üzerine gitmiyorum böyle binmeye alıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2008, 15:14:53 »
  Eğer durum bu kadar karışık görünüyorsa ve yazdığınız şeylere de baktırdı iseniz (arka rot lastikleri dahil) sorun çok basit bir yerden kaynalanıyor olabilir. (genelde hep öyle olur :) ) Gevşek egzoz bağlantıları ya da koltuk bağlantısıda olabilir. İyice dinlmek lazım ve aracı tünele çıkarıp altındaki aksama tek tek bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2008, 15:53:36 »
:) Ben sorunun ne olduğunu buldum arkadaşlar. Tabi amortisörleriniz felan sağlam ise, dediğim yerlere bakmanızı tavsiye ederim.Arka emniyet kemeri bağlantı yerleri,  bagajdanda görülebilen siyah kutu içindeki kemer sargıları, o seslerin çıkış noktasıdır. arka koltuğu sökün daha net olarak ortaya çıkıyor... Kolay gelsin.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2008, 20:12:21 »
yok ses emniyet kemerinden gibi değil neyse artık ben alıştım buna belki bir gün başka bir parçayı değiştirirken usta bu ses sorununu bulur şurdan geliyor der onu değiştiririz :)