0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.4 d4d yaris şehir dışı 100kmde 3.6 lt fıstık gibi valla birde kasa hafif uçar gider 1.4te.. corolla ve aurise yeterli gelmiyormuş gibi geliyor 1.4 d4d
Kim diyor onu gelsin aracıyla yanıma ben stoc haliyle bir çok 1.6 atmosferik benzinli motorları üzüyorum bu motorla gelecek ay turbo değiştikten sonrada chip tuning uygulamayıda düşünyorum ondan sonra ne olur deniceğiz aslında alt devirlerde (1500-1850) üst devirler gibi canlı olsa chipe gerek yok ama turbo değiştikten sonra ben deniceğim . Milletin ön yargılı davranmasını anlıyorum 1.4 motor c sınıfı bir araçta duyuldu mu hemen çekmez o kasayı denilebilir ama tavsiyem önce test etmeleri .Fakat bir typer performansınıda beklemesinler .
bizim araba 1.4 d4d 90 Hp yokuşta zorlanıyor ama düz yolda uçak gibi
onlar sadece avrupa pazarları için var diye biliyorum ercü bide 2.0 d4d yokuşta bayılıyo araba 1.4 d4d nereye kadar zaten yeni corollaların kasaları kocaman 1.4 motor taşırmı o cüsseyi
Bordo ya da sitede masmavi 2011 corollası olan bir abi vardı onunkinin renginden auris derim kesinlikle...
chip tuningin bi faydası varmı tüketimi artırırmı
mahmut abi yalnız bizim arac sadece yokuş yukarı kalkışta zorlanıyor ama düz yola gelince hızlanmaları gayet iyi yakıt tüketimide çok iyi sadece yokuşta kalkması kötü resmen sen git ben gelecem diyor araba
Ben de özür dileyerek söylüyorum ama 1.4 d4d 1.6 atmosferik benzinli bi motoru kesinlikle yiyemez bence senin üzdüklerin araç kullanmayı bilmiyor mahmut şahsen ben sana rakip gelebilirim En keskin örneği ise 136 bg'lik 2500 motorlu L200 pikapla 115 bg 1.6 FSI jettayı geçememem gibi mesela
MAhmut girme şimdi yakıta orası apayrı bişe Fark atma konusunda ise haklısın bence dizel geçemez ama benzinli de fark atamaz (1.4 D-1.6 B) benim de maksadım oydu dizel araçta devir yok hemen bitiyor ve vites istiyor sen sürekli vites atmakla uğraşınca benzinli o arada devir avantajından uzuyor gidiyor... Ama dediğin gibi 1.4 dizel corollaya az gelme gibi bi durumu yok ama fazla tatmin de etmiyor etmemesinin nedeni senin de dediğin gibi turbonun devreye girmediği yerlerde cansız kalıyor 1.6 olsa tadından yenmezdi şahsen lakin 1.4 turboya girdiği zaman tozu dumana katıyor hızlanması gayet iyi oluyor şahsen beni tatmin ediyor ama kalkışlar az fena gibi gaza az yüklenmek lazım.. Mesela bende fiorino var 1.3 dizel kalkışta corolladan 3 kat atak çok hızlı ve seri kalkıyor ancak 75 bg. olduğu için ara hızlanmalarda diğer dizellere göre üzüyor tabi Ortalama değerlendirme yapılırsa 1.4 motor güzel ama yokuşlarda iç açıcı değil 2006 model 1.4 dizel kullanmıştım pekçe (Otomatik) ondan biliyorum yani... Mahmut bence auris alsın arkadaş sen ne diyorsun !!