Gönderen Konu: Motor çok bağırıyor  (Okunma sayısı 26318 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Motor çok bağırıyor
« : Ağustos 27, 2011, 20:46:38 »
Merhabalar arkadaşlar.Aracım 2005 vvt-i 1.6 hb sol. Önceleri aracım sadece 110u geçtikten sonra sürücüyü rahatsız edecek şekilde bağırırken simdi 40la 50yle giderken bile beni rahatsız eden bir ses çıkarıyor. Gaza bastıkça bağırıyor ve hızlanması atikliği önceki zamanlara göre azaldı... Arabam tüplü ama benzinde de aynı sorunu yaşıyorum. Acaba bunun sebebi ne olabilir. Benle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı?

Toyota Club Türkiye

Motor çok bağırıyor
« : Ağustos 27, 2011, 20:46:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Motor çok bağırıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2011, 21:24:35 »
Merhabalar arkadaşlar.Aracım 2005 vvt-i 1.6 hb sol. Önceleri aracım sadece 110u geçtikten sonra sürücüyü rahatsız edecek şekilde bağırırken simdi 40la 50yle giderken bile beni rahatsız eden bir ses çıkarıyor. Gaza bastıkça bağırıyor ve hızlanması atikliği önceki zamanlara göre azaldı... Arabam tüplü ama benzinde de aynı sorunu yaşıyorum. Acaba bunun sebebi ne olabilir. Benle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı?
vallahi nurettin abim benım babamda öncden ondan şikayetçiydi çok bağırıyodu dedim baba debriyaj balatamız bitmiştir yok dedi başka bişi vardır dedi bi gttik balata bitmiş sen genede bi kontrol ettir çünkü balata bitince benım bıldıgım gitmez etmez çekmez bağırır tarzı bişidi
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2011, 22:21:16 »
Genelde sebebi balatadır diyolar sercan ama yeni değiştirdim balatayı 2000 km oldu daha yani:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2011, 22:23:54 »
dur hemen sıkma canını arada bizdede oluyodu bağırıyodu gaz yemiyodu araba  araç kaç bin km de idi
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2011, 22:29:02 »
Selamlar
Nurettin bey Sercan'ın teşhisi çok doğru. Balatayı yeni değiştirdim diyorsan sanırım senin tamirci bir hata yaptı. Yine debriyaj ile ilgili bir sorun.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2011, 22:32:46 »
söylediklerinize göre debriyaj balatasından başka birşey değil  :)
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2011, 22:45:57 »
nurettin abi yarım debriyaj yapıyomusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2011, 22:51:21 »
Araç 32 binde. Hayır sercan yarım debriyaj yapmıyorum. Biraz daha beklicem eğer bi düzelme olmassa balataya bir daha baktıracaz demektir. Artık ustalara güven de kalmadı ben de ya hadi hayırlısı.. Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2011, 22:55:33 »
rica ederim belkide montaj hatası olabilir tam olarak bilmiyorum balatanın içini ama yanma sebebleri yarım debriyaj ayagı üstünde tutma falan ayrıca koku falanda yapıyormu aracın kalkışta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2011, 01:08:26 »
     Nurettin Bey, balatanızı yeni değiştirdiyseniz bu bağırmanın sebebi balata olamaz, balatanın kaçırıp kaçırmadığını anlamak için; el frenini sonuna kadar çekip aracı yürütmeye çalışın, eyer araç stop edecek gibi oluyorsa balata sağlam, eyer motor bağırıyor araba gitmiyorsa balata kaçırıyor demektir. Bunu kısa süreli deneyebilirsiniz... Bağırmanın sebebi egzost patlağı olabilir... İnşaallah kolayca çözersiniz, Kolay gelsin...
"Sabır her işin başıdır"... Seyr-ü sefer halinde sabırlı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2011, 09:34:22 »
  Aslında bu yolla balata testini önermiyorum ben, çünkü her şekilde balataya zarar veriyor. Bence hafif rampa yukarı ve hızının 50-60Km/s. civarında iken ve en yüksek vites seçili durumda gaza yüklenin. Motor devri hızla artıyor ancak araç aynı oranda hızlanamıyorsa balata kaçırıyordur.
 Diğer yandan motor bağırmasının bir çok nedeni olabilir. Öncelikle motor devriniz arttığı halde çekiş zayıf mı kalıyor? Araç dururken ve boş vitesde gaza yüklendiğinizde de normalden çok mu bağırıyor? Motor yağını doğru ve kaliteli ürünle ne zaman değiştirdiniz. Tabi buna ek olarak filtreler zamanında değişti mi? Egzoz sisteminiz sağlıklı mı, aracın altını son zamanlarda bir yere sürttünüz mü? Diğer yandan benzin ile çalışması için tasarlanmış bir motorun başka tür yakıt ile kullanılması sonucu sağlığının normalden daha çabuk bozulacağını da göz önüne almak gerekir. Gerçi aracınızı sayaç Km. si bu durum için oldukça düşük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2011, 10:01:17 »
Evet arkadaşlar bi kaç  test uyguladım arabaya -istemeden de olsa-  ve balatada sorun olmadığından neredeyse eminim. Birazdan arabayı sanayiye götürcem.. Şu egzoz işinide sorcam , filtrelere baktırcam bakalım bi değişiklik olcakmı?