Gönderen Konu: 2011 Corolla Comfort Fren Problemi  (Okunma sayısı 2829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2011 Corolla Comfort Fren Problemi
« : Ağustos 27, 2011, 12:22:31 »
         Arkadaşlar 2011 corollam var. 8000 km'de bakıma girdim. Vites geçişlerinde kavrama esnasında ses olduğunu söyledim ve aksları sıkıştırdılar. Ses bir nebze azaldı ancak şuan 10000 km'deyim ve araçla düşük hızlarda frenleme yaptığımda abs devreye giriyor galiba. Düşük hızlarda bile frene biraz sert bastığımda frenden tak tuk ses geliyor. Daha önce aynı şekilde yaptığım ferenlemelerde böyle bir sorun yoktu. Neden böyle olabilir fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla Comfort Fren Problemi
« : Ağustos 27, 2011, 12:22:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla Comfort Fren Problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2011, 13:17:10 »
Sanırım öyle ayarlamışlar bende dokunsam firene abs devreye giriyor.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2011, 13:22:45 »
BAS (BRAKE ASSİST SYSTEM): (PANİK FREN DAĞITIM SİSTEMİ) :BAS’ın görevi herhangi bir panik anında sürücü o panikle frene hızlı bir şekilde basması fakat yüksek bir kuvvetle pedela basamadığından tekerlek silindirlerine sürücünün pedela basma şiddetiyle orantılı olarak az bir kuvvet etki etmesinden dolayı aracın daha geç mesafede durmasından dolayı tasarlanmış bir sistemdir.

Yani sürücü bir engelle karşılaştığında panik şeklinde fren pedalına bastığında araçta mevcut olan bas donanımı sürücünün bir panikle karşılaştığını anlıyor ve devreye giriyor sürücü o an pedela az bir kuvvet uygulasa bile bas sistemi sürücünün daha önce pedala basma hızını hafızasına kaydettiğinden sürücü bu hızdan daha yüksek bir hızda pedala basarsa bu BAS sistemi sürücünün bir panikle karşılaştığını algılıyor ve tekerlek silindirlerine azami fren basıncı uygulayarak taşıtın mümkün olduğunca kısa sürede durmasını sağlıyor. tabiki BAS mevcut olan ABS sistemiyle beraber çalışmaktadır. Eğer tekerlekler bu azami fren basıncından dolayı kızaklama eğilimi gösterirse ABS se hemen devreye girerek tekerleklerdeki fren basınıcını azaltıp tekerleklerin kızaklanmasını önlüyor.
ÇALIŞMA PRENSİBİ: Fren ana silindiri üzerine monte edilen fren pedalı algılaycısı, pedalın konum bilgisini BAS mikroişlemcisine gönderir. Mikroişlemci, pedal konumunu sürekli izler ve sürücünün normalde fren pedalına basma hızını kaydeder. Eğer sürücü pedala çok kısa süreliğinede olsa normalden daha ani basarsa, mikroişlemci sürücünün panik durum ile karşılaştığına karar verir. bu kararda, araç hızı bilgisindende faydalanır. Araç hızı bilgisi tekerlekler üzerine monte edilmiş ABS sensötleri tarafından CAN veri yolu ile iletilir. Panik frene karar verilmesi durumunda hidrolik pompası çıkışındaki selonoid valf harekeete geçirilerek pompanın tüm basınıcı sisteme uygulanır. Sürücünün pedalı bırakması durumunda ise bu valf derhal kapatılarak fren desteği devreden çıkarılır. İlk olarak 1997 model mercedes otomobillerinde kullanılmıştır.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2011, 13:52:52 »
Zamanla abs yi de sorunsuz kullanacaksıznız,
tecrübe ile sabittir,
bas sistemine dikkat edin yeterli,
bu araçların fren sistemi beklediğimden daha iyi, sorun etmeyin derim.

Aracınız hayırlı olsun,
Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2011, 14:11:18 »
BAS (BRAKE ASSİST SYSTEM): (PANİK FREN DAĞITIM SİSTEMİ) :BAS’ın görevi herhangi bir panik anında sürücü o panikle frene hızlı bir şekilde basması fakat yüksek bir kuvvetle pedela basamadığından tekerlek silindirlerine sürücünün pedela basma şiddetiyle orantılı olarak az bir kuvvet etki etmesinden dolayı aracın daha geç mesafede durmasından dolayı tasarlanmış bir sistemdir.

Yani sürücü bir engelle karşılaştığında panik şeklinde fren pedalına bastığında araçta mevcut olan bas donanımı sürücünün bir panikle karşılaştığını anlıyor ve devreye giriyor sürücü o an pedela az bir kuvvet uygulasa bile bas sistemi sürücünün daha önce pedala basma hızını hafızasına kaydettiğinden sürücü bu hızdan daha yüksek bir hızda pedala basarsa bu BAS sistemi sürücünün bir panikle karşılaştığını algılıyor ve tekerlek silindirlerine azami fren basıncı uygulayarak taşıtın mümkün olduğunca kısa sürede durmasını sağlıyor. tabiki BAS mevcut olan ABS sistemiyle beraber çalışmaktadır. Eğer tekerlekler bu azami fren basıncından dolayı kızaklama eğilimi gösterirse ABS se hemen devreye girerek tekerleklerdeki fren basınıcını azaltıp tekerleklerin kızaklanmasını önlüyor.
ÇALIŞMA PRENSİBİ: Fren ana silindiri üzerine monte edilen fren pedalı algılaycısı, pedalın konum bilgisini BAS mikroişlemcisine gönderir. Mikroişlemci, pedal konumunu sürekli izler ve sürücünün normalde fren pedalına basma hızını kaydeder. Eğer sürücü pedala çok kısa süreliğinede olsa normalden daha ani basarsa, mikroişlemci sürücünün panik durum ile karşılaştığına karar verir. bu kararda, araç hızı bilgisindende faydalanır. Araç hızı bilgisi tekerlekler üzerine monte edilmiş ABS sensötleri tarafından CAN veri yolu ile iletilir. Panik frene karar verilmesi durumunda hidrolik pompası çıkışındaki selonoid valf harekeete geçirilerek pompanın tüm basınıcı sisteme uygulanır. Sürücünün pedalı bırakması durumunda ise bu valf derhal kapatılarak fren desteği devreden çıkarılır. İlk olarak 1997 model mercedes otomobillerinde kullanılmıştır.
Mehmet bey bu paylaşımdan ötürü teşekkür ler...
+ 1
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2011, 14:33:45 »
rica ederim :)) faydam dokunduysa ne mutlu
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2011, 16:20:01 »
  Teşekkür ederim bilgi için ancak benim anlayamadığım yaklaşık 8000 - 9000 km böyle bir durum olmadı. Son zamanlarda böyle yapmaya başladı. Daha öncede ABS yüzünden kaza atlattım ancak onlarda hızım yüksekti ve panik fre yaptım. Şimdi ise düşük hızlarda ve daha az bir güçle frenleme yaptığımda ABS devreye girmeye başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2011, 17:53:03 »
mehmet bey verdiğiniz faydalı bilgilerden dolayı bir alkışda benden:)  oldukca bilgilendirici bir yazı idi ancak sanıyorum kamil beyin sorusuna tam cevap olmadı galiba gerçi benim araçta öylebir sorun yok yaşamıyorum ama veridğinzi bilgiler doğrultusunda çok nadirde olsa ani biren yaptığımda neden tak tuk seslerinin gelidğini anladım sanıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2011, 20:17:34 »
iyi akşamlar bende bazen alıyorum can sıkıntısından sanayide geziyorum arabayla genelde yüksek devirde sürüyorum sanayi steleri düzlük olduğu ıcın tümsekler çok o yüzden yavaşlamak zorundaım arada geç fark ediyorum hafif dokunmama rağmen o takır takır ses bizdede oluyo ve fren pedalı titremeye başlıyo eğer hepimizde o varsa sorun değil bence 
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2011, 23:05:41 »
Toyota'nın ABS için hazırladığı Film.....

http://youtu.be/T9z5cCpeaTs
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2011, 00:27:15 »
Kamil beyin sorusuna cevap olmayacak ancak fren mesafesi ve abs hakkında soru işaretlerini gidermesi yönünden video sonrası diğer araçların parkur testlerini izleyiniz.

http://goo.gl/bJsb6
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2011, 14:34:17 »
Herkese teşekkür ederim cevaplar ve videolar için. Arkadaşlar şöyle bir durum olabilir mi diye aklıma geldi paylaşayım istedim. Arkadaşımız BAS sisteminin önceki kullanımları hafızaya aldığından bahsetmişti. Ben aracı yumuşak olarak kullanırım. Ani frenlemeler pek yapmam, bu kullanımı hafızaya almasından olabilir mi? Bu nedenle düşük hızlarda bile normalden biraz daha sert yapılan frenlemelerde ABS devreye girebilir mi?