0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi araç normal standart bir corolla ise hiç buna gerek yok normal kitte iş görür hatta bu aşırı hava çeker motor hacmine uygun filtre herzaman avantajdır ama yok 1000hp lik supram var diyorsanız candır
Aslında olay filtrenin işlevine göre değişebilir, belkide bu 2 kit 1 kite bile eşit olabilir gibi.ama aşırı hava çekme olayına inanmıyorum sonuçta o çıkışın çekebileceği hacime kadar çeker.dediğim gibi tek yerine çift çıkış olsaydı etkisi olabilirdi ama bunun mantığını anlıyabilmiş değilim.
mantığını hemen açıklayayım ben sana çok basit burun deliklerin 2 tane değilmi ? ama ciğerlere giden hava kanalı 1 adet, burun deliklerinden birin tıkayarak nefes alamayı dene bi 5dk kadar sonra konuşalım tekrar
Halam 70 yaşına kadar tek burun deliği tıkalı olduğunu bilmeden yaşadı ve ameliyat oldu
17 yaşında bir kavgada burnum kırıldı ve tek burun deliğim çalışır durumda 13 yıldır, şuan 30 yaşındayım 13 yıldır eziyet çekiyorum, oturursan yürürsen sorun yok ama tozlu ortamda fazla kalırsan yada koşmaya kalktığında tek burun deliğinden geçen hava ciğerlere yetmiyor bu sefer anlarsın sanırım
Nolmuş yani benim burnuma yemediğim diz kafa kalmadı biri daima tıkalı havada alamıyom ne yazikkide birşey açıklamak istiyorum bu toyota mühendisleri hiçbirşey bilmiyor niye denilecek neden 2 adet air kit yapıp bol ve rahat hava çeken bir filtre takmıyorlar araca? görüntülerdeki daul air intakelerin biri viper motorunda diğerini çözemedim
Arda galiba şuan burnun sağlam .
Buruncu arkadaşlarım burun mevzusu bu örneğe pek uymamış bence. Neden mi? Çünkü burun doğuştn iki delikli yaratılmıştır. Araçta ise hava girişi tek dizayn edilmiştir. Dolayısı ile iki delikli yaratılmış bir burunda bir delik tıkalı olunca doğal iki girişin birisi kapalı oluyor. Ama arabada zaten bir olan delik bu kit ile iki oluyor. yani tamamen zıt iki örnek. Burun dışında bilimsel bir açıklama varsa onu söyleyin.
Burun örneğini geçelim. Bunu yapan mühendisler araca eğer bırakın açık hava filtrelerini falan neden kutu içi keçe filtreler üretiyorlar? ve bir forumda okumuştum açık hava filtrelerinin vvt-i motorlara pekte sağlık garantisi vermediği söyleniyordu duyrulur
Ercü air kitte elbet rahat hava çekecektir türbülans oluşturamasada... Ancak kutu içi spor filtre bile stok motorlara kafi gelebilmektedir.