0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kemal amca ve dğer abilerime söylüyorum o corolla yerinde volvo audi mercedes olsaydı yorumlar aynen şu olacaktı 'Heelal olsun be arabaya bak ' 'vallahi salam arabamymış diyecektik'
benim görüşüm genelde araçlarda çelik bar önlerde ve yanlarda olur. bu barlarda araç hasar almasın diye değil. kazanın yarattığı etkilerin yaşam hücresine girmesini önlemek içindir. yaşam hücresine etki almayan araçlarda ncap te 5 yıldızla ödüllendirilir. mesela vitolarda yaşam hücresine tecavüz ettiği için ön tampondan haricen çamurluklarda plastiktir. ( bana söylenen buydu serviste ) koca minübüsü saçtan yapan mercedes in iki çamurluktan kaçmasını beklemiyorsunuz herhalde demişti. yani benim bildiğim kadarıyla özetle çelik bar karşı araca ağır hasar aldırır. ama sizin arabanızı korumaz. felsefe olarak darbenin yumuşatılması için firmalar belli bir esneklik ve ezilmeyi ister ona göre. dizayn ederler. çünkü hiçbir firmaya göre mal candan değerli değildir. tek hedefleri yaşam hücresini korumaktır. işte yaşam hücresine örnek. Onde ve yanda olur demissiniz eski kasada onde ve yandada yok. Peeki aracla duvara vurunca ne oluyor celik bar yoksa maftaa yaptiginiz aciklama pek mantikli degil bence. Ama herkezin kendi gorusu tabii saygi duyarim. çin işi ve japon işi karşılaştırması.bak mankendeki keyfe corollanın içinde:Toyota Corolla Crash Test 5 Star ANCAP ratingallah böyle araca değil binmeyi manken bile etmesin...!Chinese car crash test failure
Onde ve yanda olur demissiniz eski kasada onde ve yandada yok. Peeki aracla duvara vurunca ne oluyor celik bar yoksa meftaa yaptiginiz aciklama pek mantikli degil bence. Ama herkezin kendi gorusu tabii saygi duyarim.
doğru abicim ama o corolla sol ün yerinde volvo audi olsa herkez beğenecektı arabayı bence neden corollada o kadar sağlam olmasın
Arkadaşlar , gerçekleri kabullenelim artık, toyotalar gövde mukavemeti zayıf araçlardır, daha doğrusu yeni nesil bütün japonlarda gövde direnci yok gibiama araba güvensiz denemez, güvenlik artık çelik barlarla sağlanıyor, renolarda 4 çamurluk plastik, hadi reno dandik araba diyelim, koskoca 20 tonluk volvolarda resmen plastik aksamlı motor var yauw