Gönderen Konu: Nissanın kısa far sorunu  (Okunma sayısı 3210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota mı alsam
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
Nissanın kısa far sorunu
« : Ağustos 26, 2011, 10:59:04 »
Selamlar bir sorunum var inş. yardımcı olabilirsiniz.

Yeni aldığım Nissan primera 1.6 slx 98 model kısa farları çok zayıftı. Neredeyse hiç önününüzü göremiyorsunuz o derece yani.
Tamirciye gittim farın ayaklarının kırık olduğunu adam olmayacağını yeni far almam gerektiğini söyledi. (ben ampülle iş biter diye düşünmüştüm) Bende orj çok pahalı olduğu için yan sanayi tayvan malı iki adet far aldım. 3 TL yede ampül aldım. Takıldı edildi, ayarları yapıldı derken bana 210 TL (2adet far), 10 TL (ayar), 20 TL (montaj) yani toplam 240 TL ye maloldu.

Neyse akşam oldu ışıkları yaktım. Gene aynı hatta daha zayıf. Artık önümde yüksek bir duvar yoksa kısaların yandığını hiç anlamıyorum bu yüzden de akşam araba kullanamıyorum. İş yoğunluğumdan da çat pat sanayiye gidemiyorum. Bir şekilde gittim aynı ustaya; - usta bu yine aynı hatta daha zayıf dedim. Yeni far aldık değişsen birşey yok dediğimde bunları değiştircez orjinal takıcaz demesin mi? Hayda dedim adam her fikir değişikliğinde ben 250 TL harcıcaksam dedim . Sonra da far almazsan da xenon alabilirsin o da olabilir dedi.

Şimdi anlamadığım şey far yan sanayi olduğu için çok zayıfsa xenon ampül takıldığında ne değişecek? Bu adam ya benimle kafa buluyor yada başka bir şey var.
Bu konularda hiç bilgim yok size danışmak istedim arkadaşlar. Napalım ne edelim. Bu arada izmirdeyim burada tanıdığınız iyi dediğiniz bu işlerden anlayan usta varsa ona bari gideyim.

Not: uzunlarda ve diğer ışıklarda bir problem yok sadece kısalar mum ışığı/gece lambası derecesinde yanıyor.

Yani benim bu durumda ne yapmam neyi değiştirmem gerekiyor? Değiştiricem şeyinde maliyeti ne olabilir.

Bir de bu xenon denen şey ampüldür dimi komple far değil. İyi bir şeymidir. Çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Nissanın kısa far sorunu
« : Ağustos 26, 2011, 10:59:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Nissanın kısa far sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2011, 13:21:47 »
Selamlar bir sorunum var inş. yardımcı olabilirsiniz.

Yeni aldığım Nissan primera 1.6 slx 98 model kısa farları çok zayıftı. Neredeyse hiç önününüzü göremiyorsunuz o derece yani.
Tamirciye gittim farın ayaklarının kırık olduğunu adam olmayacağını yeni far almam gerektiğini söyledi. (ben ampülle iş biter diye düşünmüştüm) Bende orj çok pahalı olduğu için yan sanayi tayvan malı iki adet far aldım. 3 TL yede ampül aldım. Takıldı edildi, ayarları yapıldı derken bana 210 TL (2adet far), 10 TL (ayar), 20 TL (montaj) yani toplam 240 TL ye maloldu.

Neyse akşam oldu ışıkları yaktım. Gene aynı hatta daha zayıf. Artık önümde yüksek bir duvar yoksa kısaların yandığını hiç anlamıyorum bu yüzden de akşam araba kullanamıyorum. İş yoğunluğumdan da çat pat sanayiye gidemiyorum. Bir şekilde gittim aynı ustaya; - usta bu yine aynı hatta daha zayıf dedim. Yeni far aldık değişsen birşey yok dediğimde bunları değiştircez orjinal takıcaz demesin mi? Hayda dedim adam her fikir değişikliğinde ben 250 TL harcıcaksam dedim . Sonra da far almazsan da xenon alabilirsin o da olabilir dedi.

Şimdi anlamadığım şey far yan sanayi olduğu için çok zayıfsa xenon ampül takıldığında ne değişecek? Bu adam ya benimle kafa buluyor yada başka bir şey var.
Bu konularda hiç bilgim yok size danışmak istedim arkadaşlar. Napalım ne edelim. Bu arada izmirdeyim burada tanıdığınız iyi dediğiniz bu işlerden anlayan usta varsa ona bari gideyim.

Not: uzunlarda ve diğer ışıklarda bir problem yok sadece kısalar mum ışığı/gece lambası derecesinde yanıyor.

Yani benim bu durumda ne yapmam neyi değiştirmem gerekiyor? Değiştiricem şeyinde maliyeti ne olabilir.

Bir de bu xenon denen şey ampüldür dimi komple far değil. İyi bir şeymidir. Çok teşekkür ederim.
Xenon far da far ayarı iyi değilse karşıdan gelenler yolu göremez ayrıyetten sizin aracın far camları desenli ise xenon ışığı dağılacağından ayarı tutturamassınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2011, 13:45:37 »
  Bazı araçlarda far aydınlatma sorunu ya da yetersizliği gerçekten mevcuttur. Aldığınız yan sanayi farların kalitesine güveniyorsanız bence yapmanız gereken iyi aydınlatma sağlayan ve orjinal olan Osram ya da Philips 'in ürünlerini tercih etmenizdir. İyi bir ampul'ü 3Tl. ye almanız zor. Bu iş için üretilmiş ampul modelleri (normalden daha iyi aydınlatan, yüksek teknolojili) mevcuttur. Ayrıca Otomobil Dünyasından Haberler bölümümüzde Far başlığını incelemenizi tavsiye edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota mı alsam
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2011, 15:05:06 »
Çok teşekkürler herkese