0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 98 Model XEİ efsane kasa corolla'm var.Çok önemli bir sorunum var ve 300 TL harcamama rağmen çözüm bulamadım.Arabamla birkaç saat yol yaptıktan sonra rampa aşağıya viteste boşta dahi olsa (bu arada rampaları özellikle dik olan yerde denedim) araba hızlanmıyor ve hatta çoğu zaman sanki frene basılıyormuş gibi hız kesiyor.Daha öncede efsane kasam vardı ve benim bildiğim bu araçlar tam bir asfalt aracı yani kayıp gitmesi lazım aracın.Şunuda belirteyim bu aracı bir saat kullandıktan sonra bu sorunla birlikte sol ön taraftan da yani tekerleğin ordan sanki ıslık çalınıyormuş gibi sesde geliyor yani kesinlikle biryerlere sürtüyor.En son ankarada bir ustaya gittim.Usta arabanın fren balataları ve z-rotlarını değiştirmemiz gerektiğini söyledi.Ama tabi servise gitmediğimden orjinal parça takılamadı araca 150 toplam parça ve 150 de işçilik verdim ama gene aynı. Düz yolda ve rampa yukarıları ise hiç söylemek istemiyorum tam bir kabus...Bu sorunu giderebilmek için ne yapabilirim.Ve daha doğrusu bu sıkıntının adı nedir?Daha önce başına böyle bir sorun gelen arkadaş var mı?Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
Aracınız ısındığı zaman viteste giderken gaz verince direksiyonda sallama yapıyor mu? Bende de benzer bir problem vardı ak kafası ısınınca tabi gresste ısınıp özelliğini yitirdiğinden şişip arabayı sıkıştırıyordu gitmiyordu araba soğuyunca birşey kalmıyordu. aks kafası değişince sorun düzeldi tabi körüklere gress basmak ta bir çare.