Gönderen Konu: Kalan Mesafe (Range)  (Okunma sayısı 5016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Kalan Mesafe (Range)
« : Ağustos 24, 2011, 11:48:17 »
Arakadaşlar corollanın kitapçığında benzin uyarı ışığı verdiğinde depoda 8,3 lt yakıt bulunmaktadır diye yazıyor. Fakat Uyarı Işığı Yandığında kalan mesafe göstergesi iki kez denedim birinde 40 km yazıyodu birinde 50 km... 8,3 litreyle en kötü ihtimalle 150 km yol yapmamız lazım.. Acaba kalan mesafe göstergesi yanlış bilgi veriyo olabilirmi?

Toyota Club Türkiye

Kalan Mesafe (Range)
« : Ağustos 24, 2011, 11:48:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: Kalan Mesafe (Range)
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2011, 11:49:01 »
Bu arada araç dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2011, 11:53:42 »
araç hareket halindeyken depodaki benzin sürekli çalkakanmaktadır, bu nedenle çok gösterge sağlıklı bir ölçüm yapamaz. aynı zamanda kalan mesafe ortalama yakıt tüketiminiz göz önüne alınarak yapılır; bu nedenle farklı değerler görmeniz normal.

bir de toyota bu konuda biraz fazla temkinli yaklaşıyor :)

Bir de yeni konu açmadan önce eski konuları arayarak sorularımıza cevap bulabiliriz
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2011, 11:56:44 »
Genelde kalan mesafeyi sıfırladıgımız için bi bilene sormakta fayda var.. kalan mesafeyi ciddiye almayıp depodaki mazota göre uygulama yapsak ters bi durum söz konusu olurmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2011, 12:18:59 »
  Heleki dizelde böyle bir risk almanın faydası olacağını sanmam. Ama zararı olacağı kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2011, 12:32:59 »
Ben onu bizzat yaşadım.lamba  yandı ve yaklasık 1 hafta oyle devam ettim. sonrasında depoyu fullemeye gittiğimde yaklasık 5 litre kadar ıcınde kaldıgını anladım. Bu arada yol bılgısayarı yaklasık 20-25 km kaldıgını gosterıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2011, 13:58:42 »
Serhan Bey, yol bilgisayarı uyarı ışığı yandığında ve "range 0" göstermeye başladığı anda depoda bulunan yakıtı hesaba katmaz. Menzil hesaplamalarında bunu dikkate almanızda fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2011, 15:33:52 »
yorumlarınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2011, 23:19:41 »
Merhabalar,
kalan mesafenin sıfır olmasını beklemeyin derim.
yol bilgisayarından kalan mesafeye her baktığımda yaşadığım bir olay aklıma gelir ve çok gülerim kendime,
sizlerle de paylaşmak isterim,

arabayı ilk aldığımız aylar,memlekete Fethiye ye gittik dönüş yolundayız,
eşimle konuşuyoruz, arabanın şöyle-böyle özelliği varmış diye billgilerimizi paylaşıyoruz,
her şeye bir tepki veriyor araba, bilgi veriyor uyarıyor...
neyse eşime dedim ki benzin yedeğe düştü her zaman aldığımız yerden alırız, değiştirmeyelim
kitapçığına göre daha 8 litre benzin varmış. neyse gidiyoruz ama eşim arada uyarıyor benzin alalım yolda kalmayalım diye,
eskisinde lpg-benzin olduğu için yolda kalmak nedir bilmmedik hiç.
ha geldi benzin istasyonu ha gelecek derken epey bir gittik, içime kurt düştü iyice,
yollarda tenhalaşmaya başladı mı, diyorum kendi kendime; eğer benzin biterse hatunun dilinden kurtulamayız diye
beş ay dalga geçer, kafamın etini yer diye...
bu arada benzincileri de geçiyoruz ama opet hala yok, beni aldı bir stres ama belli etmiyorum, uyarı lambası çıldırdı iyice hızlandı,
bu olayı yaşamadan önce eşime demiştim ki malum emniyet kemerini takmayınca cayır cayır ötüyo bizim kız, acaba benzin bitmeye yakında sesli uyarı varmıdır diye...
ben deli gibi istasyon ararken araba başladı mı zır zır ötmeye, Allah dedim bittim, yandım, benzin bitti bu dağ başında...
düştük mü hatunun diline, yandık ki ne yandık,
hemen klimayı kapattım, hızımı 50 km düşürdüm, ama eşime belli etmemeye çalışıyorum bir taraftan,
ama ben farkında değilim, bir ter basmış beni, kızarmışım filan, kara kara düşünüyom,
bu arada  eşim bastı kahkahayı ama nasıl gülüyor...
iyice sinir oldum, meğerse hatun emniyet kemerini gizlice çıkarmış, onun uyarı sesi ötüyor,
bende sanıyorum benzin bitti bitecek,
ne tırsmıştım o gün...

kıssadan hisse çıkarmak size kalmış :D
sevgilerimle, 

Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 25, 2011, 00:14:54 »
Arkadaşlar
Ben bu benzin bitti ışığını bu tatilde denedim. Karadenizden dönerken Kırıkkaleye gelmeden benzin ikaz ışığı yandı. Ben benzin aldığımda ise tam 110 km yol gitmiştim. Depoyu fulledim. Aldığım benzin tam 54.35 Lt idi. Depo 55 litre diye biliyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2011, 09:26:28 »
Merhabalar,
kalan mesafenin sıfır olmasını beklemeyin derim.
yol bilgisayarından kalan mesafeye her baktığımda yaşadığım bir olay aklıma gelir ve çok gülerim kendime,
sizlerle de paylaşmak isterim,

arabayı ilk aldığımız aylar,memlekete Fethiye ye gittik dönüş yolundayız,
eşimle konuşuyoruz, arabanın şöyle-böyle özelliği varmış diye billgilerimizi paylaşıyoruz,
her şeye bir tepki veriyor araba, bilgi veriyor uyarıyor...
neyse eşime dedim ki benzin yedeğe düştü her zaman aldığımız yerden alırız, değiştirmeyelim
kitapçığına göre daha 8 litre benzin varmış. neyse gidiyoruz ama eşim arada uyarıyor benzin alalım yolda kalmayalım diye,
eskisinde lpg-benzin olduğu için yolda kalmak nedir bilmmedik hiç.
ha geldi benzin istasyonu ha gelecek derken epey bir gittik, içime kurt düştü iyice,
yollarda tenhalaşmaya başladı mı, diyorum kendi kendime; eğer benzin biterse hatunun dilinden kurtulamayız diye
beş ay dalga geçer, kafamın etini yer diye...
bu arada benzincileri de geçiyoruz ama opet hala yok, beni aldı bir stres ama belli etmiyorum, uyarı lambası çıldırdı iyice hızlandı,
bu olayı yaşamadan önce eşime demiştim ki malum emniyet kemerini takmayınca cayır cayır ötüyo bizim kız, acaba benzin bitmeye yakında sesli uyarı varmıdır diye...
ben deli gibi istasyon ararken araba başladı mı zır zır ötmeye, Allah dedim bittim, yandım, benzin bitti bu dağ başında...
düştük mü hatunun diline, yandık ki ne yandık,
hemen klimayı kapattım, hızımı 50 km düşürdüm, ama eşime belli etmemeye çalışıyorum bir taraftan,
ama ben farkında değilim, bir ter basmış beni, kızarmışım filan, kara kara düşünüyom,
bu arada  eşim bastı kahkahayı ama nasıl gülüyor...
iyice sinir oldum, meğerse hatun emniyet kemerini gizlice çıkarmış, onun uyarı sesi ötüyor,
bende sanıyorum benzin bitti bitecek,
ne tırsmıştım o gün...

kıssadan hisse çıkarmak size kalmış :D
sevgilerimle, 

Mutlu sürüşler...

Mehmet Bey :) ucuz kurtulmuşsunuz, ama yengede sizi iyi sınamış :) neyseki yolda kalmadınız anlaşılan ama bu korku size yeter :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2011, 09:28:17 »
Arkadaşlar
Ben bu benzin bitti ışığını bu tatilde denedim. Karadenizden dönerken Kırıkkaleye gelmeden benzin ikaz ışığı yandı. Ben benzin aldığımda ise tam 110 km yol gitmiştim. Depoyu fulledim. Aldığım benzin tam 54.35 Lt idi. Depo 55 litre diye biliyorum.
Seyit bey siz benzinin son damlasına kadar kullanmışsınız :D :D Verdiğiniz bilgi konu üzerindeki konuşmalaımızı kanıtlar nitelikte. teşekkür ederiz. Ancak benzinin sonunu kullanmak zararlı diye biliyorum.Malum ülkemizdeki adi yakıtlardan dolayı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 25, 2011, 09:37:31 »
İbrahim bey araç benzinli olsa hiç kafaya takmıycaz isterse depo full bitsin alırız bidonu gideriz benzinciye, benzini bidonla taşır  koyarız depoya.. Ama araç dizel olunca depoyu boşaltmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 26, 2011, 03:25:10 »
İlk zamanlarımı hatırlıyorum :) benim aracımda range 50'ye yaklaştığı anda benzin ışığı yanmaya başlar. 30km sonra range 0 gösterir. ozamanlar ''eyvah'' derdim. 5-10 km sonra benzin göstergesındeki son çubukta ortadan kaybolduğunda ise ''yandıkta yandık'' derdim. sonra hemen benzinlik bulurum depoyu doldururum 52-53 litrede pompa tıklar :) vay arkadaş demiştim aklımı aldın diye :) ışık yandıktan sonra 50 60 km daha yaparım ve bilirimki bu km'ler sonunda depoda daha 3-4 litre kaldığınıda hesaba katarım :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2011, 02:21:20 »
Bide benzin göstergesi 2 kademeden 1 e düşmüyo direk ikideyken yakıt ikazı veriyo saçma olmuş 2 kademeden 1 e düşürmeden fuel ikazı yanmaya başlaması