0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,kalan mesafenin sıfır olmasını beklemeyin derim. yol bilgisayarından kalan mesafeye her baktığımda yaşadığım bir olay aklıma gelir ve çok gülerim kendime,sizlerle de paylaşmak isterim,arabayı ilk aldığımız aylar,memlekete Fethiye ye gittik dönüş yolundayız,eşimle konuşuyoruz, arabanın şöyle-böyle özelliği varmış diye billgilerimizi paylaşıyoruz,her şeye bir tepki veriyor araba, bilgi veriyor uyarıyor...neyse eşime dedim ki benzin yedeğe düştü her zaman aldığımız yerden alırız, değiştirmeyelimkitapçığına göre daha 8 litre benzin varmış. neyse gidiyoruz ama eşim arada uyarıyor benzin alalım yolda kalmayalım diye,eskisinde lpg-benzin olduğu için yolda kalmak nedir bilmmedik hiç.ha geldi benzin istasyonu ha gelecek derken epey bir gittik, içime kurt düştü iyice,yollarda tenhalaşmaya başladı mı, diyorum kendi kendime; eğer benzin biterse hatunun dilinden kurtulamayız diyebeş ay dalga geçer, kafamın etini yer diye...bu arada benzincileri de geçiyoruz ama opet hala yok, beni aldı bir stres ama belli etmiyorum, uyarı lambası çıldırdı iyice hızlandı,bu olayı yaşamadan önce eşime demiştim ki malum emniyet kemerini takmayınca cayır cayır ötüyo bizim kız, acaba benzin bitmeye yakında sesli uyarı varmıdır diye...ben deli gibi istasyon ararken araba başladı mı zır zır ötmeye, Allah dedim bittim, yandım, benzin bitti bu dağ başında...düştük mü hatunun diline, yandık ki ne yandık,hemen klimayı kapattım, hızımı 50 km düşürdüm, ama eşime belli etmemeye çalışıyorum bir taraftan,ama ben farkında değilim, bir ter basmış beni, kızarmışım filan, kara kara düşünüyom,bu arada eşim bastı kahkahayı ama nasıl gülüyor...iyice sinir oldum, meğerse hatun emniyet kemerini gizlice çıkarmış, onun uyarı sesi ötüyor,bende sanıyorum benzin bitti bitecek,ne tırsmıştım o gün...kıssadan hisse çıkarmak size kalmış sevgilerimle, Mutlu sürüşler...
ArkadaşlarBen bu benzin bitti ışığını bu tatilde denedim. Karadenizden dönerken Kırıkkaleye gelmeden benzin ikaz ışığı yandı. Ben benzin aldığımda ise tam 110 km yol gitmiştim. Depoyu fulledim. Aldığım benzin tam 54.35 Lt idi. Depo 55 litre diye biliyorum.