Gönderen Konu: motor yıkandı ama ?  (Okunma sayısı 2975 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
motor yıkandı ama ?
« : Nisan 22, 2008, 00:52:35 »
Arkadaşlar kıştan çıktığı için motor oldukça kirliydi yıkattım ancak kullandıkları köpük motordaki alimünyum olan yerlerin rengini değiştirdi.Konu hakkında görüş ve önerileri olanlar varsa yada o bölgelerin nasıl parlatılacağını(eski haline ) bilenler paylaşırlarsa sevinirim. Resimleride ekliyorum daha iyi anlaşılması için.

İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Toyota Club Türkiye

motor yıkandı ama ?
« : Nisan 22, 2008, 00:52:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yıkandı ama ?
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2008, 17:30:07 »
Jant parlatıcı boyalar var onları deneye bilirsin. Ama sonucu hakkında sana kesin birşey söyleyemem. Ama bunun işine yarıyacağını düşünüyorum. Yinede başka birinden de bu konu hakkında fikir alsan daha sağlıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2008, 14:04:11 »
o kapak alaşımlı alüminyumdur. mutfaklarda kullanılan amonyak içerikli cifle temizlersen zarar vermeden parlatırsın.....
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2008, 16:50:27 »
Benimde aklıma temizlik maddeleri geldi açıkcası:) deneyecez artık. sonuçlar olumlu olursa resimleri eklerim.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2008, 12:18:51 »
Benim VVT-İ yide adam yıkamadı.Bunların motor yıkanmaz dedi nie acaba?Bi bilgisi olan varmı?
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2008, 17:31:27 »
  Selam.
 Aslında motor yıkamak gerçekten çok da tavsiye edilen bir uygulama değildir. Çünkü soketlerin içlerinde ya da gizli noktalarda kalan su ve atıklar problem yaratabilir. Bence motor temizlemenin en iyi yolu özel motor temizleme spreylerinden kullanmak(sadece gerekli yerlere) ve soketlere vb. yerlere özen göstermektir. Bu işlem sıcak havada yapılırsa işlemin ardından motor bölmesinde oluşan nemlenme daha kolay bertaraf edilebilir.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2008, 10:00:20 »
Benim motoru da yıkattım 25 nisan cuma günü. Hatta aracın altını ve motorun belli yerlerini gaz yağı sıktılar. Biraz bekledikden sonra sıcak suyla buhar altında motor ve aracın altı komple yıkandı. Fabrikadan yeni çıkmış gibi oldu valla. Koprasörle hava basıp suyu atıyolar motordan. Çalıştırıp biraz rolantide bekliyor, bi yarım saatte araçla geziyorum. Motorun sıcaklığı ile suyu buharlaştırıp yok ediyorum sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2008, 12:00:47 »
Benim VVT-İ yide adam yıkamadı.Bunların motor yıkanmaz dedi nie acaba?Bi bilgisi olan varmı?

yok öle bir şey arkadaş benimkide wwti yıkandı politopda sorun olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2008, 21:16:04 »
selam  arkadaslar  vvt-i  da motor yıkanmasnın bı sakncısı yok yok derken yanı yıkandıktan sonra arac ıle yol testı yapılıp  motorda kln su lar buhaalastırılıp gıtmesınısaglmak ve yıkandıktn hmn sonra bır bsclı hava ıle sensorlere  sıgorta kutusuna hava tutmanızda onmlı  onun geregınde ıstedıgınız kdr yıkayın motoru alarm v.s varsa posetle sarın..  sonra 95  ve 98  arası  corolla ae101 lerde  motoru yıkatrken  dıstrubutoru kesnlıkle sarın aksı takdırde motor tekler ve dıstrubutore zarar verebılrsınız motor yıkndıktan sonra bujı kablolarını sokerek bujı yuvalarına hava tutun dısturubutore su gldıye kapagını sokun ve kmrler dusmdn hava tutun hafıf sklde  dızellerde ıse hıc yıkamayın su vurmayın cunku hava yrndn bloga gıderse su motorda sıcak sa anında bıyel kolunu egebılrsınız buda motor yaptırmanıza gerek duyar garantı dısı :D
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2008, 10:26:37 »
evet arkadaşlar bende corolla verso 2005 var.aracı alırken galerici 16 walf olduğu için bunların motor yıkanması tavsiye edilmediğini sölemişti tabikide vardır bi doğruluk payı ama motorda kirlendi baya bi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2008, 10:39:02 »
evet arkadaşlar bende corolla verso 2005 var.aracı alırken galerici 16 walf olduğu için bunların motor yıkanması tavsiye edilmediğini sölemişti tabikide vardır bi doğruluk payı ama motorda kirlendi baya bi
16 valf ile motor yıkamak arasında ne gibi bir bağlantı kurmuş o arkadaş çözemedim ama :) bizimkilerde de 16 valf ! yıkatın arkadaşlar pis pis dolaşmayın, hiç bir şeyde olacağı yok. Tabi hassas olan yerlerin üzerini kapatın. tazyikli suyu doğrudan oralara tutmayın...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Motor tamamdır ;)
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2008, 20:59:51 »
Motoru eski haline getirdim :) hatta eskisinden güzel oldu.Mutfaklarda kullanılan amonyaklı ciflle temizledim süper oldu. Elim değmişken egsoz manifoldunun üzerindeki sacıda boyadım tam oldu.
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2008, 21:47:27 »
Yarın bede bir cifff alayım yawww. Motoru sıfırlayayım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2008, 21:50:36 »
Tavsiye ederim ama dikkat et sağına soluna su kaçırma :) çok uğraştırıyor valla. Tecrübeyle sabittir.
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2008, 15:50:32 »
eyüp selamlar arkadaşım hattamısın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2008, 15:56:07 »
egsoz manifoldunun üzerini neyle boyadın anlayamadım..zira sıcağa maruz kalan yer yani sprey boya felenmi yaptın ?ayrıca benimde motor üstü mat duruyor bezlemi geçtin yoksa başka bişilemi...teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2008, 17:34:35 »
egsoz manifoldunun üzerini neyle boyadın anlayamadım..zira sıcağa maruz kalan yer yani sprey boya felenmi yaptın ?ayrıca benimde motor üstü mat duruyor bezlemi geçtin yoksa başka bişilemi...teşekkür.

Ergün abi nerelerdesin( 2001 vvt-i çamurluk sinyali bulamadım yine seni yoracağım galiba :) . manifoldun üzerini gümüş gri sprey boyayla boyadım. ısıya felan dayanıklı değil ama 3 - 5 ay götürüyor. bu ikinci boyayışım ordan biliyorum.Motorun üstünüde şu mutfaklardaki bulaşık süngerleri varya bi tarafı yeşil olanlarından ;)... Abi bağlantıya geçelim bana çamuluk sinyali...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2008, 21:50:44 »
eline sağlık motoru güzel yıkamışsın.benide gaza getirdin hafta sonu vaktim olursa bende motoru yıkatayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2008, 22:36:12 »
Teşekkür ederim, fotoğraflar bölümüne konu açtım sizde paylaşın resimleri:) Yıkayın tabi temizlik iyidirde aman dikkat edin sağına soluna su kaçırmayın.Distiribitörü felan sarın sarmalayın hemen su alıyor.Yıkama bittikten sonra basınçlı hava sıksınlar, soketlere fişlere felan...Şimdiden kolay gelsin.
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 15, 2008, 11:38:10 »
Boya olarak jant boyası da kullanılabilir manifold için, biraz daha sağlamdır herhalde normal sprey boyalardan.

Harbi temiz olmuş bu arada, eline sağlık :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler