Gönderen Konu: Garip bir ses  (Okunma sayısı 1330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Garip bir ses
« : Nisan 22, 2008, 00:30:25 »
Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır,kasislere girerken ve özellikle rampa inerken ayağım frende bir kasise girince garip bir sürtme sesi gibi bir ses geliyor ön taraftan.Araba frenle beraber sarsılınca(kasise girince) oluyor.Acaba balatalardan mı yoksa ön takım mı anlam veremedim.Amortisörlerimde bir sorun gözükmüyor.Az buçuk anlarım bu işlerden ama bu sefer bir teşhis koyamadım.Hemen servisede gitmek istemedim;tamamen duygusal sebeplerden tabi.Yardımcı olabilecek arkadaşlarım veya daha önce bu tür bir sorunla karşılaşmış arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevirim.Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Garip bir ses
« : Nisan 22, 2008, 00:30:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir ses
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2008, 17:37:40 »
  Selam.
 Öncelikle şunu belirtmek isterim; araç kasise girdiği sırada ya da çukurdan geçerken vb. durumlarda fren uygulamak ön düzen ayarları ve buradaki parçaların sağlığı açısından çok da iyi bir şey değildir. Frenlemeyi çukurdan ya da kasisden önce bitirmek en sağlıklısı olacaktır. Ancak kasis ya da çukur üzerinde frenaja devam etmek aracınızın tepkilerini bu duruma karşı daha sertleştirecektir ve bazı donanımlarda erken yıpranmalara neden olacaktır.
 Eğer amortisörlerinin sağlığından eminsen birde motor kulakçıklarını kontrol etmeni öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2008, 16:56:49 »
Bizim arabanında arka süspansiyonlardan gelen bi ses wardı takır takır die bozuk zeminde falan geliodu. Sanayide baqıttık bulamadılar. daha sonra araba 100bin baqıma gittiğinde fark etmişler. Arka tekerler arasında boydan boya uzanan ufak bi çubuk var . Onun şasiye bağlı olduğu yerde plastik papuçlar warmış onlar zamanla sertleşmiş ve boşluk yapmış. 10 ytl ye değiştirdik ve ses kayboldu. Gerçi önde öle bişi olucağını sanmıyorum ama. Belki yardımı dokunur.
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2008, 13:51:27 »
Alperen kardeş aynıses bendede var gitmediğim yer kalmadı yetkiliservisten tutun sanayideki bütün ustalara kadar ama nafile çArka amortisörler değişti z rotlar değişti.Viraş lastikleri değişti.
Değiştirmediğim araba kaldı .Medet yardım edin 95 corolla GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2008, 17:50:55 »
  Başka bir başlıkda benzer şikayete değinilmişti arkada oluşan ses hakkında. Orada belki işine yarayacak şeyler olabilir.