Gönderen Konu: Telefonun wifisini kullanarak internete girmek  (Okunma sayısı 4894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Telefonun wifisini kullanarak internete girmek
« : Ağustos 22, 2011, 15:08:51 »
ARkadaşlar aklıma takılan bir soru var.
Şimdi telefonuma net paket alacağım (vınn-vodem gibi değil) sadece telefondan bağlanmak için satılan paketler var ya.
Örnek:
http://www.vodafone.com.tr/Internet/nasilbaglanirim_ceptelefonunuzdanbaglanin_cepnet.php?default_id=bireysel-ceptenbaglanin
linkteki bağlantıda vodafone'nin  aylık cepnet 7,99 diyor. Ben bunu almak istiyorum.
Şİmdi android yüklü telefonlarda access point gibi kullanıldığını biliyorum. Bu net paketi alarak laptoptan wifi bağlantısıyla nete girebilir miyim.

Evde interneti kapatıyorum. Telefon ve internet ağır gelmeye başladı. Telefona boş yere her ay 15 lira vermek istemiyorum. telefonsuz internet de çok cazip değil açıkçası.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Telefonun wifisini kullanarak internete girmek
« : Ağustos 22, 2011, 15:08:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Telefonun wifisini kullanarak internete girmek
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2011, 16:00:36 »
ARkadaşlar aklıma takılan bir soru var.
Şimdi telefonuma net paket alacağım (vınn-vodem gibi değil) sadece telefondan bağlanmak için satılan paketler var ya.
Örnek:
http://www.vodafone.com.tr/Internet/nasilbaglanirim_ceptelefonunuzdanbaglanin_cepnet.php?default_id=bireysel-ceptenbaglanin
linkteki bağlantıda vodafone'nin  aylık cepnet 7,99 diyor. Ben bunu almak istiyorum.
Şİmdi android yüklü telefonlarda access point gibi kullanıldığını biliyorum. Bu net paketi alarak laptoptan wifi bağlantısıyla nete girebilir miyim.

Evde interneti kapatıyorum. Telefon ve internet ağır gelmeye başladı. Telefona boş yere her ay 15 lira vermek istemiyorum. telefonsuz internet de çok cazip değil açıkçası.

Hazım abi aynı şekilde ben galaxy s kullanarak giriyorum vodafone cep net sınırsız  paketi ile
Yalnız ben dışarıda veya yazlıkta girebilmek için cepnet paketi kullanıyorum cünkü 100 mb den sonra hız 96 kbps ye düşüyor internette sörf yapmak msn e girmek okey oynamak için yeterli geliyor fakat video izlemek ve download yapabilmek için insanda baya bir sabır olması gerekiyor .

100 mb den sonra download hızı 5 kb/sn ile 12 kb/sn arasında oluyor 100 mb geçtikten sonra daha 13 kb/sn download hızı göremedim .

Ama fiyat ve performans olarak mükemmel sonuçta cep için çıkarılmış bir paket .

Bu arada telefonu ap moduna alıp wlan ile bağlanacaksanız teli şarja takmalısınız cünkü pili resmen sömürüyor ben ap yi açtığım zaman teli usb ile pcye bağlıyorum şarj gitmesin diye .

Eğer nette video izlemeyip download yapmıyorsan tavsiyem cepnete bir ay abone olup denemen eğer işini görürse dediğin gibi adsl boşuna para vermeye değmez hem laptop ile dilediğin yerde nete girebilirsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2011, 16:35:19 »
MAhmut evde sadece nete girmek için forum vs. için zaten işyerinde kullanıyorum video izleme vs ordan hallediyorum. Bu bana sadece mailleri forumları kontrol edip netten kopmamak için lazım. Eğer bunları yapabiliyosam hiç sorun yok süper olur benim için. :D
Bu arada cevabın için de çok teşekkür ederim.
Az önce aveanın sitesine girdim resmen şok yaşadım. Sebebine gelince
Faturalı hatlar için ve faturasız hatlar için
Faturalı hatlar için 1 GB cepten internet aylık :29 TL
Faturasız hatlar için 1 GB cepten internet aylık :9 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2011, 16:45:03 »
madem kullanımınız asgari boyutlarda, mobil modem kampanyalarından faydalanıp 1 gb lık paketleri kullanabilirsiniz. turkcellın 19 tl diye hatırlıyorum. bana kalırsa pratik ve cüzi bir çözüm olacaktır
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2011, 17:04:24 »
MAhmut evde sadece nete girmek için forum vs. için zaten işyerinde kullanıyorum video izleme vs ordan hallediyorum. Bu bana sadece mailleri forumları kontrol edip netten kopmamak için lazım. Eğer bunları yapabiliyosam hiç sorun yok süper olur benim için. :D
Bu arada cevabın için de çok teşekkür ederim.
Az önce aveanın sitesine girdim resmen şok yaşadım. Sebebine gelince
Faturalı hatlar için ve faturasız hatlar için
Faturalı hatlar için 1 GB cepten internet aylık :29 TL
Faturasız hatlar için 1 GB cepten internet aylık :9 TL
Rica ederim Hazım abi .
Aveadaki o fark ne öyle milleti faturasız hatta geçirmeye mi çalışıyorlar acaba :)

Hazım abi eğer oturduğun bölgede vodafone 3g destekliyorsa ve neti sadece sorf yapmak , face girmek , maillere bakmak , msn girmek için kullanacaksan vodafone nun sınırsız cep net paketi senin için uygun ama tavsiyem adsli kapattırmadan önce günlük veya aylık paketi alıp denemen memnun kalırsan adsli öyle iptal ettirirsin .

Adana karatası bilyormusunuz bilmiyorum ben son 4-5 haftadır hafta sonları orada cepnet paketiyle nete giryorum benimde maksadım hafta sonu netten kopmamaktı ve ben çok memnunum sadece dediğim gibi video ve downloadlarda biraz sıkıntı oluyor diğer herşeyde işimi fazlasıyla görüyor vodafone nun sınırsız cepnet paketi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2011, 17:17:57 »
Hazım'cığım, ağ için kullandığın farklı bildiğim kadarı ile. Şu anda kullandığım net hattı 8 tl. 250 mb. ama laptop ile nete girmiyor bildiğim kadarı ile. İyi araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2011, 22:19:28 »
Hakan abi bakalım deneyeceğim. Her halükarda ev telefonu ve ADSL kapanacak. 3g modem son tercihim. bakalım deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2011, 22:38:21 »
Hakan abi bakalım deneyeceğim. Her halükarda ev telefonu ve ADSL kapanacak. 3g modem son tercihim. bakalım deneyeceğim.

Hazım abi denemek için vodafonun günlük cep net paketinide kullanabilirsin yanlış hatırlamıyorsam 50 krş tu adil kullanımıda 5 mb tı 5 mb den sonra hız 96 kbps ye düşüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2011, 09:28:44 »
Hazım Bey merhaba,
Android tel.inizin menüsünden wifi hotspot bağlantısını açın. Başlangıçta bir iki ayar yapmanız istenecektir. Ardından laptopta wifi ağları taratın, tel.inizin adını göreceksiniz. Bu ağa bağlanın. bağlantının ardından laptopunuz internete çıkış yapacaktır.

Performans, kullandığınız operatör ve bulunduğunuz yerdeki 3g çekim kalitesi ile sınırlı olacaktır. Laptop ile bağlandığınızda kotanızı daha çabuk tüketirsiniz tel.den bağlanmaya göre. Çünkü laptopta internete bağlanan prog.lar tel.deki prog.lara göre daha fazla kullanım yapacaklardır. Size tavsiyem laptopta interneti arka alanda kullanan gereksiz prog.ları (antivirus, gadgetlar vb) gözden geçirin ve gereksiz ise bunların nete bağlanmalarını engelleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2011, 10:33:37 »
Atilla bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2011, 11:48:39 »
Hazım abi senin söylediğin sistemi bende kullanıyorum. Xperia X10 Android tabanlı telefonum var. Vodafone internet paketi aldım. Aylık 7,99 TL. 100 mb tan sonra yavaşlıyor bağlantı. Ama ben foruma girmekte filan hiç sıkıntı çekmiyorum. Maillerim olsun forumda gezmek olsun sorunsuzca bağlanıyor. Fakat bulunduğunuz bölgedeki vericinin 3G desteği vermesi gerekli. GPRS ile bağlandığınız zaman çok yavaş oluyor internet.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 23, 2011, 11:55:51 »
telefon üzerinden "sınırsız" dedikleri paketler bile en fazla 1GB sınırlı, alırken ufak yazıların tamamını okumak lazım :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler