Gönderen Konu: tuhaf bir sorun yardımcı olabilirmisiniz  (Okunma sayısı 5587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: tuhaf bir sorun yardımcı olabilirmisiniz
« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2011, 18:57:30 »
Thank you, inşallah yöneticilerde bir gün uyanır, ayılır

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2011, 18:57:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 28, 2011, 22:17:26 »
sorma yahu, her sat dediğimde 1 puan eksi veriyorlar
eksi 360 olmuşum
Kemal abi satalım ama ben 2 toyotayı aldım abi.. Bana ne dersiniz....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2012, 02:57:09 »
sorunu çözdük arkadaşlar konuyu hortlattığıma değecek

lpg regülatörünü şaseye bağlamışlar ama iyice sıkmamışlar bahsettiğim devir aralalığında şaseye çarpıyor ve aracı sarsıyor  tesadüf bugun gece bulduk lpgci bir arkdaş baktı buldu sorunu 5 aydır bu soruna alışmıştım 

çözüm belki birinin işine yarar diye konuyu hortlattım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2012, 11:42:56 »
 :)az kalsın baskı balata volant takoz filan hepsini değiştirecekmişsiniz geçmiş olsun
Yapman gereken hayırlı ve yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2012, 12:09:00 »
:)az kalsın baskı balata volant takoz filan hepsini değiştirecekmişsiniz geçmiş olsun

sağol kardeş
hangi ustaya gittiysem birşey dedi. sonra düşündüm bu söylenenlerin hepsini yapmaya kalksam tonla para gidecek en iyisi kalsın böyle dedim.
dün gece arkadaşlarla oturuken tesadüf arkadaşımın arkadaşı geldi lpg montajı yapıyormuş. öyle sohbet ederken onada anlattım aç kaputu bir bakayım dedi. yahu bunda zırıltıda geliyor volant falan değil bu dedi derken rügülatöre dokundu o anda titreme kesildi tamam buldum dedi iyice sıktık meğer sorun bu kadar basitmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2012, 13:55:08 »
arkadaşlar merhaba aracım 2007 avensis 1.6 vvti motor aracımda tuhaf bir problem var artık sorunmu kronik mi normal mi anlayamadım

şimdi aracımın çalışması rolantisi vs gidişi çekişi  tekleme falan hiçbbir sorun yok ama araç ne zaman olursa olsun soğuk sıcak aracı çalıştırıyorum hareket etmezken hafif gaza basıyorum tam 2200 devire geldimmi sarsıntı başlıyor ama rahatsız edici bir sarsıntı 2500 devire gelince sarsıntı kesiliyor diğer devirlerde hiçbir problem yok sadece 2200-2300 devir arası yapıyor ama öyle böyle değil kapıları falan sarsıyor aynı şeyi hareket halindeyken de yapıyor dikkat ediyorum yola çıkıyorum 2000 devir civarına sabitliyorum gaza yüklendiğimde 2500 devire gelene kadar araba sarsılıyor saniki balans var gibi titriyor 2500 deviri geçince hiçbir sorun yok özellikle 2. ve 3. viteslerde iyi hissediliyor motordan öyle şakırtı zırıltı tıngırtı gibi seslerde yok acaba normal toyota motoru mu yoksa bir sorun mu var lpg de benzinde hiç farketmiyor hep yapıyor aracı 20 gün önce aldım aldığımdan beri bu sorun var yani daha önce bu problemin olup olmadığını bilemiyorum
özetle 2200-2300 devir arası sarsıntı var

Öncelikle geçmiş olsun ve güle güle kullanın.

Arkadaşlarımın hepsininde yukarıda çok güzel düşünceleri olmuş, bende jantla ilgili olabileceğini düşünmüştüm. Bugüne kadar bu konuda ki hata öncelikle sizde, çok yanlış arıza tarifinde bulunmuşsunuz, aracım sarsılıyor demişsiniz, sallanan bir regülatör aracı nasıl sarsabilir?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 09, 2012, 15:57:04 »

Arkadaşlarımın hepsininde yukarıda çok güzel dünceleri olmuş, bende jantla ilgili olabileceğini düşünmüştüm. Bugüne kadar bu konuda ki hata öncelikle sizde, çok yanlış arıza tarifinde bulunmuşsunuz, aracım sarsılıyor demişsiniz, sallanan bir regülatör aracı nasıl sarsabilir?

Burada üyelerde hata aramiyoruz; sorunlara beraberce cözüm bulmaya calisiyoruz.

Regülatörle ilgili olarak da büyük ihtimalle düzgün monte edilmedigi icin hava yakit karisimini bozuluyor. Karisim fakire düsüyor ve sarsinti yapiyordur. Jantlarda bu kadar sarsacak bir problem olsa etkisi az da olsa her an olur.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2012, 16:23:48 »

Bugüne kadar bu konuda ki hata öncelikle sizde, çok yanlış arıza tarifinde bulunmuşsunuz, aracım sarsılıyor demişsiniz, sallanan bir regülatör aracı nasıl sarsabilir?

Murat bey,

Burada elbette üyelerde hata aramıyoruz o tarz bir hevesimizde yok, Uğur bey'e hatalı derken neyi kasteddiğimi zaten açıklamışım, onca zaman hatalı tarif üzerine arıza tespiti yapılamamış ve kendiside üzülmüş, doktora bile hatalı tarifte bulunursanız size çare olamaz. Uğur bey'de okuduğunda "hata" kelimesinin ne kadar iyi niyetle yazıldığını anlayacağına eminim.

Herhangi bir jantta, kenar bazında eğilme ya da komple yamukluk varsa, bu sadece belli süratlerde titreşim yapar. Diğer arkadaşlar çok güzel bir şekilde her türlü ihtimali sıraladıklarından, bende buna ihtimal vermiştim.

Not: Uğur bey'e söylemimden sanki onu küçümsemişim yada azarlamışım gibi bir durum çıkarıp gündeme getirme ihtiyacı yerine, üyelere şöyle seslenebilirdiniz;

"Arkadaşlar, sorunlarınızı daha iyi tarif etmeye çalışırsanız, hep beraber çözümünüde o kadar çabuk bulabiliriz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2012, 18:01:50 »
Herkesin farkli bir anlayisi var; ben sizin yazdiginiza müdahale etmem gerektigini hissettigim icin size yazdim. O durumda genele yazmanin bana göre bir getirisi yok idi. Ama demek istediginizi anliyorum ve anlayisla karsiliyorum.

Geri konuya dönersek, jantta bir problem varsa bazi hizlarda bu cok artar ve bazi hizlarda azalir. Ancak sifir konumuna gelmedigi icin tamamen kesilmez.
Arti anlatildigi üzere hangi viteste olursa olsun belirli bir devir araliginda problem yasaniyor. O yüzden bu yürüyen aksamla alakali degildir. Konuyu daha önce okumamistim. Benim direk aklima gelen motorda bir problem oldugu. Ya ateslemedir, ya hava yakit karisimidir, ya lambdadir. Büyük ihtimalle de motorun genelde fakir yürüdügü aralikta regülatörün probleminden dolayi olmasi gerektiginden fakire düsmüs gibi geliyor. Genelde belirli devirin üstünde veya motor sogukken arac open loop konumuna gecer ve ECU sistemi önceden belirlenmis miktarda yakit püskürtür. Motor sicakken ve devir düsükken yakit ekonomisi icin Lambda sensöründen alinan bilginin kullanildigi closed loop konumunda yürür. Sanirim bu arac icin 3000 d/d civarinda arac open loop pozisyonuna geciyor.

Sonucta anlatilan problem ve tamir yönteminden cikartabildigim bu kadar. Tabi olayin ic yüzü bambaska da olabilir.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2012, 18:37:08 »
Murat bey,

Fakir karışımdan, arızalı sensörlerden veya ECU arızasından yada arkadaşlar tarafından tahmin edilen diğer sebeplerden olsa yine de Uğur beyin aşağıda tarif ettiği şekilde bir sarsıntı oluşmaz. Bu kadar sarsıntı yapabilecek şeyler, bazı arkadaşlarında tahmin ettiği gibi, kendi etrafında hareket eden, balansı bozuk ve büyükçe bir parça olması gerekir, diye düşünüldü. Ya da motor düştü-düşecek gibi bir durum.

sadece 2200-2300 devir arası yapıyor ama öyle böyle değil kapıları falan sarsıyor

Neyse, problem bulunmuş ve sorun giderilmiş, bu konu benzer arızası olacaklar için çok güzel bir örnek teşkil edecektir.

Herkese sağlıklı, sorunsuz kazasız ve sıcak bir kış diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 09, 2012, 19:11:28 »
Ben yanlis okumusum; tekleme yasamiyormus. Benzer bir ariza benim basimdan gectigi icin bosluklari doldurdum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 09, 2012, 20:46:09 »
Rolanti regülatörü ya da hava akış metrede problem olabilir. İyi bir ustanın elinden geçtiği takdirde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 16, 2012, 23:50:54 »
 :alkis:
 bir alkışda benden kemal abime
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 17, 2012, 00:04:05 »
Rolanti regülatörü ya da hava akış metrede problem olabilir. İyi bir ustanın elinden geçtiği takdirde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
   Gökhan bey,Upur bey sorununu çözüme kavuşturmuş ;) Uğur bey geçmiş olsun tekrar.Çözümün bu kadar basit olması da ayrıca bir güzellik :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 17, 2012, 19:50:27 »
Akla gelmeyecek bir konu ve çözümü .. Aslında arızalar basit sadece zannatkar bulmak zor.. Bi adam her şeyi tamir ederim diyosa tabelasında kesinlikle yanaşmıyorum.. Toyota cı varmı ona bakıyorum ilk önce sonra konuşmamda adamı tartıyorum sonra teslim ediyorum arabamı..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 18, 2012, 10:11:42 »
forumlarda bilgi alışverişi güzel ama bazan böyle sakıncalarıda olabiliyor
her kes uzman tamirci kesildi, her kafadan ayrı bir ses çıktı, yok şu olabilir, yok bu olabilir.....
bize kalsa adamın arabasını hurdadan beter edecektik

Görmeden etmeden , hele helede işin uzmanı değilken fikir yürütmek kafa karıştırır, moral bozar, hatta araç sahibini yanlışlıklar yapmaya sevkeder

işte bu nedenle emin olmadığımız, deneyip yaşamadığımız konularda fikir yürütürken çok dikkatli olmalıyız

bu örnekte olduğu gibi, son derece basit bir olayı nerelere çekmişiz....

Ben bu yüzden sat gitsin diyorum, hiç başka önerimi gördünüzmü