Gönderen Konu: tuhaf bir sorun yardımcı olabilirmisiniz  (Okunma sayısı 5679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
tuhaf bir sorun yardımcı olabilirmisiniz
« : Ağustos 22, 2011, 01:34:40 »
arkadaşlar merhaba aracım 2007 avensis 1.6 vvti motor aracımda tuhaf bir problem var artık sorunmu kronik mi normal mi anlayamadım

şimdi aracımın çalışması rolantisi vs gidişi çekişi  tekleme falan hiçbbir sorun yok ama araç ne zaman olursa olsun soğuk sıcak aracı çalıştırıyorum hareket etmezken hafif gaza basıyorum tam 2200 devire geldimmi sarsıntı başlıyor ama rahatsız edici bir sarsıntı 2500 devire gelince sarsıntı kesiliyor diğer devirlerde hiçbir problem yok sadece 2200-2300 devir arası yapıyor ama öyle böyle değil kapıları falan sarsıyor aynı şeyi hareket halindeyken de yapıyor dikkat ediyorum yola çıkıyorum 2000 devir civarına sabitliyorum gaza yüklendiğimde 2500 devire gelene kadar araba sarsılıyor saniki balans var gibi titriyor 2500 deviri geçince hiçbir sorun yok özellikle 2. ve 3. viteslerde iyi hissediliyor motordan öyle şakırtı zırıltı tıngırtı gibi seslerde yok acaba normal toyota motoru mu yoksa bir sorun mu var lpg de benzinde hiç farketmiyor hep yapıyor aracı 20 gün önce aldım aldığımdan beri bu sorun var yani daha önce bu problemin olup olmadığını bilemiyorum
özetle 2200-2300 devir arası sarsıntı var

Toyota Club Türkiye

tuhaf bir sorun yardımcı olabilirmisiniz
« : Ağustos 22, 2011, 01:34:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: tuhaf bir sorun yardımcı olabilirmisiniz
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2011, 01:41:05 »
motor takozları geldi aklıma bir kontrol ettir istersen...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2011, 01:49:47 »
arkadaşım bahsettiğin sorun ateşleme sistemi ile ilgili olabilir bobinlerbujiler ve hava akış ölçer konrol edilmeli Ayrıca test aleti yardımıyla sorun tam olarak görülebilir
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2011, 01:50:43 »
motor takozları geldi aklıma bir kontrol ettir istersen...

hocam benimde aklıma geldi ama en az 100 kere denedim saddece 2200 devirde yapıyor 2400-2500 devirde bitiyor takozlarda falan olsa 3000 lerde falanda yapmaz mı sanki böyle motorda turbo varmışta o devirde açıyormuş gibi yani devir tam 2200 de yapıyor 2100 de ve aşağısında hiçbirşey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2011, 02:48:35 »
hocam benimde aklıma geldi ama en az 100 kere denedim saddece 2200 devirde yapıyor 2400-2500 devirde bitiyor takozlarda falan olsa 3000 lerde falanda yapmaz mı sanki böyle motorda turbo varmışta o devirde açıyormuş gibi yani devir tam 2200 de yapıyor 2100 de ve aşağısında hiçbirşey yok

hocam yanlış düşünüyorsunuz, rezonans frekansı denilen birşey var. mesela askerler yürüyerek köprü yıkmışlardı, bu da onunla ilgili birşey. Sizin motor takozlarında sorun olabilir, motor takozlarının sarsılmaya başladığı değer yani rezonans frekansı ise 2200-2500 rpm dir. bu sebeple bu değerin altında ve üstünde bu durum olmayacaktır. tabiki sorun başka yerdede olabilir.

Saygılar.
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2011, 08:59:27 »
motor sarsıntısı araç içinde belirgin şekilde hissediliyorsa takozlara bakılabilir. Zaten bunun tespiti kolaydır. Diğer yandan silindirlerin birisi iyi çalışmıyorda olabilir. Hava emişte problem olabilir. Genel bir kontrolde (ateşleme sistemi, hava emiş sistemi ve yakıt filtresi gibi)sorun rahatlıkla tespit edilir ve bunun kolayca çözüleceğinden de eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2011, 16:16:16 »
arkadaşlar önerilen tüm fikirler denendi sağolsun bir tamirci arkdaşım var aynı araçtan ondada var kendi aracındaki ateşleme bobini vs hava akışmetresi hepsini sökü taktı olmadı takozlar kontrol edildi sorun devam ediyor tamirci arkadaşım sorunun %90 volantta olduğunu o devir aralığına geldiğinde balans yapmaya başladığını sonra balansın geçtiğini söyledi doğruluk payı nedir şanzumanın komple inmesi gerektiğini söyledi araç 73000 de orjinal baskı üzerinde hala sizce doğruluk payı olabilirmi epeyce maliyetli birşey bu volant aracı uzun süre kullanacağım için baskı vs tümden değiştireyim diyorum  araçtan çok memnunum satmak istemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2011, 10:04:30 »
başka servise götür bence. aracı alırken servise gösterdinizmi, motor falan yapılmış olmasın araca..
...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2011, 10:42:28 »
volantı  okuyan ona göre aracın ateşlemesini ayarlayan bir sensör var.O sensör kirlenmiş veya arızalanmış olabilir.Eger ondan kaynaklı bir sorun var ise ateşlemeyi hataya düşüreceginden dolayı araç silkelem kasma yapar.Bu sensörü  kontrol ettirin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2011, 13:09:40 »
başka servise götür bence. aracı alırken servise gösterdinizmi, motor falan yapılmış olmasın araca..

alırken ankara reis toyotada expertiz yaptırdım araçda problem çıkmadı km vs orjinal bakımları hep yetkili serviste yapılmış aslında ilk aldığımda çok az vardı sanki sonralar iyice arttı sarsıntı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2011, 13:57:42 »
  Volant o kadar kötü durumda ise bunu her daim hissedersiniz bence. Özellikle kalkışlarda titreme yapar araç. Aracın baskı balata ne durumda onu kontrol ettirmiş miydiniz? Biten ancak uzun süre değişmeyen balata Volant yüzeyini bozar genelde, yoksa başka bozacak pek bir şey gelmiyor aklıma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2011, 15:22:13 »
Sorunun en iyi hissedildiği bu 2-3 viteslerde, düz bir rampa aşağı inişte gaza basmadan  araç bu devirlerde inerken durum nedir gözlemlediniz mi ? Benzinde ve gazda ayrı ayrı olacak şekilde bir test edin bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2011, 15:35:18 »
Yer de Konya'ymış :). Dağ tepe bulamazsanız eğer, arabayı epey hızlandırıp sonra gazdan çekip test edersiniz artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!
« Yanıtla #13 : Ağustos 28, 2011, 02:49:02 »
alırken ankara reis toyotada expertiz yaptırdım araçda problem çıkmadı km vs orjinal bakımları hep yetkili serviste yapılmış aslında ilk aldığımda çok az vardı sanki sonralar iyice arttı sarsıntı

2000-2500 devir arası yapıyor dediğine göre bence torkun en yüksek olduğu devirlerde motordan kaynaklanan bir balans nedeni ile titreşim yapıyor gibi , volant tespiti doğru olabilir, ancak motor takozları değiştirip denemek lazım önce
...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 28, 2011, 17:24:40 »
arkadaşlar şimdi 60 km lik bir test yaptım aracı hızlandırıyorum 2.viteste çok belirgin tam 2200 d/d da başlıyor 2500 d/d bitiyor 1-4 ve 5. viteslerde olmuyor yada ben hissedemiyorum aracı hızlandırıyorum 3. viteese atıyorum sonra boşa alıyorum devir düşmeye başladığında yalpalama yok aynı şey tekrar deniyorum aracı hızlandırıyorum 2.vites 4000 d/d ya çıkıyorum aracı vitesi boşa almadan ayağımız gazdan çekiyorum devir düşmeye başlıyor ve 2500 aşağısına inerken yine sarsıntı yok sadece viteste ve gaza yüklenirken 2200 devirde başlıyor birde rolantide çalışırken vites boşta gaza basıyorum 2200 de kasada sarsıntı başlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 28, 2011, 17:31:08 »
  Volant o kadar kötü durumda ise bunu her daim hissedersiniz bence. Özellikle kalkışlarda titreme yapar araç. Aracın baskı balata ne durumda onu kontrol ettirmiş miydiniz? Biten ancak uzun süre değişmeyen balata Volant yüzeyini bozar genelde, yoksa başka bozacak pek bir şey gelmiyor aklıma.

araç 73000 de ve baskı vs hiç birşey değişmemiş herşey fabrikandan çıktığı gibi aracı kaldırıken ara ara titretiyorum sarsılıyor araba biraz gaza fazla yüklenirsem sorun olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Ağustos 28, 2011, 18:20:20 »
  Balata değişimi gerekebilir. Muhtemelen bu sırada baskı da değişir ve Volant yüzeyi umarım tesfiye ile kurtulur. Çünkü Volant oldukça maliyetli bir parçadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 28, 2011, 18:25:25 »
bende kemal abi nerde kaldı diyordum  :)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2011, 18:27:28 »
sorma yahu , her sat dediğimde 1 puan eksi veriyorlar
eksi 360 olmuşum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 28, 2011, 18:46:55 »
benden sana alkış.   :alkis:
2011 YARİS 1.0