Gönderen Konu: corolla radyatör suyu  (Okunma sayısı 1380 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
corolla radyatör suyu
« : Ağustos 18, 2011, 13:28:57 »
Merhaba Arkadaslar!
bu sabah arabanın yağını kontrol etmek için kaputu açtım.radyatör suyunun LOW seviyesinden dahada aşağıda olduğunu farkettim.araç bir yaşında.bir yıl içinde bu kadar eksiltmesi mümkün müdür??hangi su dan eklemeliyim yada antifriz mi koyayım?tavsiyelerinizi bekliyrum.teşekkürler!
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Toyota Club Türkiye

corolla radyatör suyu
« : Ağustos 18, 2011, 13:28:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla radyatör suyu
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2011, 13:59:23 »
Bir yaşındaki arabanın bu kadar su eksiltmemesi lazım.Önce su haznesi kapagına bak oradan hava alıyor mu ? İkinci olarak radyatör hortumlarına ve eklem yerlerine bak.Eğer bir kaçak bulamaz isen bir miktar atifriz oda yoksa temiz su ile tamamla ve kısa bir süre sonra kontrol et.Bu durum basite alınan önemli bri durumdur.Felaket değil ama su kaynatma ve hatta motorun conta yakmasına kadar gidebilecek bir durum.Kortkutmayım ama ihmal etme derim ben.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla radyatör suyu
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2011, 14:20:35 »
  Selam.
 Bence bakmak ile iyi yapmışsınız ancak kesinlikle dokunmayın derim. Garanti kapsamında direk servise gitmelisiniz. Normalde sistem kapalıdır ve eksiltme yapmaz sadece ısınma ve soğumaya bağlı gneleşme, sıkılaşma görülür ki bu yüzden ekleme kabı mevcuttur. Ancak seviye Max.-Min. arasında iken hiç bir durumda Min. altına düşmemeli eğer sistemde problem yoksa.