Gönderen Konu: kaza yaptım yardım  (Okunma sayısı 1444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
kaza yaptım yardım
« : Ağustos 17, 2011, 23:03:18 »
selam arkadaslar 20  gün kadar önce magenemla kaza kaza yaptım arabayı hazarlı sekilde saattım. Simdi yararlannalı kaza olduğu için mahkemelik olacakmısız galiba fakat bana daha hiç bir bildiri filan gelmedi karsı tarafla tellde kaadan sonra konustum davacı olacagını söyledi yanlız bidaha kendisine ulasamadım suc bende oldugu için benim trafik sigortam onun aracının masrafını öduyor sanırım ve yaralananda benim cok sükürki karsı tarafda sadece bir kişinin dudagı patlamış hastaneye bile gitmemişler bununla ilgili davalar nasıl oluyor

Toyota Club Türkiye

kaza yaptım yardım
« : Ağustos 17, 2011, 23:03:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2011, 23:04:20 »
geçmiş olsun demekle yetinebileceğim ancak...
umarım sorunsuz atlatırsınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2011, 23:18:26 »
kaza yerine ambulans geldi mi?raporu polis mi tuttu?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2011, 23:44:37 »
araç hasarını ssigorta karşılar fakat karşı tarafın aracının özellikle ön taraf yada ağır olan darbesi sonucu 2 el satışında aracında değer kaybı yaşayacağı için bilirkişi raporuyla bunu doğrulatırsa dava açma hakkı var... bu durumu iyi takip etmeniz ve bir avukatdan bu durum hakkında bilgi almanız en doğrusu... babamın başına geldi ve temyize geç kalındığından paşa paşa 11.000 tl ödemiştik... geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2011, 00:03:44 »
Benzeri bir olay benşm başıma geldi bana çarpan araçtaki şöför ve yolcu hastanelik olmuştu birini kafa haşattı digerini burun felan kırılmıştı ama onlar bana çarpmıştı vede alkollüydüler .ve kural ihlali vardı .polis trafik suçu olarak haklısın fekat yaralanmalı kaza oldugundan dava açılabilir felan denmişti.Ne dava açan oldu nede başaka sorun paşa paşa benim arbayı yaptırdılar kendi arabalarınıd akasko yaptırdı sorun da çıkmadı.olaydan sonra tam teşkküllü bir hastaneye gidip tedavi olmadıysa herhangi bir rapor almadıysa bence birşey olacagını sanmıyorum ama tedbiride elden bırakmamk gerekir expertiz bir tanıdıgın varsa veya trafik polisi onlar bu işleri daha iyi biliyorlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2011, 00:04:13 »
Semih kardeşim çok geçmiş olsun öncelikle, kardeşimde buna benzer bi kaza yaptı ve karşı taraftaki şahıs başını arabada biryere çarpmış buna ramen yaralanma diye tutanak tuut polis ve mahkemeye çıktı 900TL para cezası ödedik okadar

senden birde Türkçeyi düzgün yazmanı rica edicem, tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2011, 00:21:32 »
 Çok geçmiş olsun.
Türkçe konusunda Mesut yöneticimize aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2011, 00:35:30 »
Mesut Bey'in önerisine aynen katılıyorum. Ancak kendi yazısında da çok fazla yazım hatası var. Bu arada kaza yapan arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2011, 08:05:14 »
Ahmet bey selamlar.

Dikkat ederseniz eğer bahsettiğiniz iletiyi gece yarısı yazmışım :) ve gecenin o saatinde insan uykulu oluyor doğal olarak ve madem forumda moderatör adı altında bir görevimiz var o saatte'de olsa görevimizi yerine getirmeye çalıştık :) okadar kusur kadı kızında da olur değilmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2011, 08:58:05 »
Geçmiş olsun,
Yaralamalı kazalarda mutlaka adli işlem yapılıyor,
ama suçun, kusurun, yaralıların durumuna göre bazen savcılar takipsizlik verebiliyor,
hele bir de şikayetçi yoksa diye biliyorum,
şahıslarda ciddi yaralanma olmaması sevindirici, ama kazanın oluş şekli ve yerini bilmediğimiz
için çok da sağlıklı yanıt vermek doğru olmaz sanırım.

Tekrar çok geçmiş olsun,
kazalar çok can sıkan durumlar,
bu arada buradan bir tavsiyem olacak;
eğer hafif bile olsa yaralamalı bir kaza yaptıysanız mutlaka polis ve sağlık ekibi çağırın,
bir şey yok deyip geçiştirmeyin, bu durumları fırsata çevirip insanları sömüren kişiler ve akıl hocaları var.
o nedenle siz üzerinize düşeni yapın ki adalet önünde haklı olun, zaten 2918 sayılı yasa bu sorumluluğu
bizlere veriyor.

Kazasız mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2011, 09:06:47 »
selam arkadaslar 20  gün kadar önce magenemla kaza kaza yaptım arabayı hazarlı sekilde saattım. Simdi yararlannalı kaza olduğu için mahkemelik olacakmısız galiba fakat bana daha hiç bir bildiri filan gelmedi karsı tarafla tellde kaadan sonra konustum davacı olacagını söyledi yanlız bidaha kendisine ulasamadım suc bende oldugu için benim trafik sigortam onun aracının masrafını öduyor sanırım ve yaralananda benim cok sükürki karsı tarafda sadece bir kişinin dudagı patlamış hastaneye bile gitmemişler bununla ilgili davalar nasıl oluyor
Geçmiş olsun.Bu olayda, öyle çok telaş yapmanı gerektirecek bir şey yok, rahat ol.Ancak mahkeme çağrı kağıdı (celb) geldiğinde kesinlikle mahkemeye git yada avukatını gönder.Olayda polis raporu varsa ve rapor olay mahallinde(yerinde) tutulmuşsa küçük bir ceza ödersin oda 200-700 tl arası.Şayet rapor kaza yerinde tutulmamışsa; kişi başka yerde dudağını yaralamış olabileceğinden ve de sen itiraf etmezsen davacı bu olaydan bir şey çıkaramaz.Sen normal hayatına devam et adamı filanda arama çünkü karşı tarafın amacı barışmak yada helallik alıp vermek değil.Mahkemeye verecekse zaten vermiştir....Vermediyse hikaye anlatıyor boşver gitsin.... Trafikte daha dikkatli olmaya çalış.Bazen bizler iyi sürücü olsakta biri gelir arkadan, çarpar yandan çarpar....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2011, 23:59:32 »
yukarıdaki arkadaşlara aynen katılıyorum.hayatta başınıza gelen her olayda belge şart.haksız olsanız bile belgeye göre hukuk karşısında kanunları lehinize çevirebiliyorsunuz.belgeniz olmadı mı avantaj karşı tarafa geçer.çok geçmiş olsun korkulacak bir şey yok çünkü ağır yaralanmalı veya ölümlü bir kaza değil sonuçta.......çok şükür....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......