Gönderen Konu: Gazdan ayağımı çekince gelen vınlama sesi  (Okunma sayısı 5029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Gazdan ayağımı çekince gelen vınlama sesi
« : Ağustos 17, 2011, 21:56:29 »
2011 dizel comfort extra aracımla İzmirden Sivasa gittim.  Yola çıkmadan km 2500 dü. Yaklaşık 1100 km yol gittim. Molalarda ve yolculuk sonunda motoru 3-4 dk rolantide çalıştırmadan  stop etmedim. Yolculuk boyuncada 120 den fazla basmadım.  Yolculuk bitiminde aracı rolantide çalıştırırken bir vınlama sesi duydum. Sanki kayış uğultusu gibi bir sesti. Gaza basıp bıraktım turbo kapama  sesinden sonra o vınlama sesi başladı ve 1-2 dk sonra kesti.  Ertesi gün şehiriçinde ayağımı gazdan her çekmemde o sesi bariz bir şekilde duydum. Klima ve müzik açıkken duyulmuyor ama camları kapatınca duyuluyor.  Sivasta servise gösterdim normal turbo kapama sesi bu dediler, hatta km' si 10 000 de olan dizel bir test aracını çalıştırıp aynı sesi dinlettiler ses aynı sesti. Benim anlamadığım bu sesi  daha önce hiç duymadım.  Olsaydı duyardım.  Dizel corollası olan arkadaşlar sizde de bu ses varmı?

Toyota Club Türkiye

Gazdan ayağımı çekince gelen vınlama sesi
« : Ağustos 17, 2011, 21:56:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Gazdan ayağımı çekince gelen vınlama sesi
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2011, 00:52:02 »
100 kişi içinde dizel corollası olan yok galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2011, 01:03:35 »
Kayış uğultusu gibi demişsiniz, ayağımı gazdan çekince demişsiniz. Biraz farklı sesler bunlar.
Evet turbo sonlanırken bir ses duyulabilir ama kayış uğultusu değilde yavaş yavaş stop eden bir motor gibi. Ayağınızı gazdan çektiğinizde gelen ses Vites spiralleri olabilir zırıltı yapar. Ama servise göstermişsiniz normal demişler, birde izmirde baktırın ne diyecekler acaba?
Belkide araca alışma sürenizde aracı fazla dinliyorsunuzda olabilir. Çok dinlememekte fayda var. :)
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris candır...
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2012, 00:49:17 »
Orhun Bey,şu an ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.... 2 hafta önce comfort extra  dizel auris aldım ve ben de bahsettiğiniz sesin kesinlikle önceden gelmediği konusunda eminim ve henüz servise gitme imkanı bulamadım....Siz bu konuyla ilgili bir gelişme kaydettiniz mi..?