Gönderen Konu: Corolla 2011 yağ değişimi garantiyi etkiler mi?  (Okunma sayısı 2797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla 2011 yağ değişimi garantiyi etkiler mi?
« : Ağustos 17, 2011, 14:11:00 »
2011 corolla kullanıcısıyım. Aracımı şubat ayında aldım. 1000 km bakımını yaptırdım. Aracım henüz 4000 km de. 6 ayı geçtiği için yağını değiştirmek istiyorum. Ama servis bulunduğum şehre çok uzak. Yağ için de servise gitmek istemiyorum. Buradaki tamircilerden yağ değişimi yaptırsam aracın garantisini etkiler mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Corolla 2011 yağ değişimi garantiyi etkiler mi?
« : Ağustos 17, 2011, 14:11:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2011 yağ değişimi garantiyi etkiler mi?
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2011, 00:48:03 »
garantiyi etkilermi derken yag değişimi yaptıgınız yerde aracınızı orjinal yag filtresi yoktur yada yag fiiltresini takarken veya başka birşey yüzünden aracınızda sıkıntı çıkması durumuda sorlıuk cıkartabilirle ama işlerine gelirsede hertürlü şeyi yaparlar..Ayrıca 6 ay  da bir yag değişim yapacaksınız diye birşey yok yok 1 yıl 10 bin km deniyor.1 yılı doldurup 10 bin yapmasanız bile yagın kalitesini yitirecegi için değişmeniz öneriliyor.yoksa 10 bin km..Renault nissan vw gibi firmalar 15 bin km de bir yag değişiyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2011, 10:48:59 »
Evet garantyi etkiler.Çünkü bir problem yaşaman durumunda ilk baktıkları nokta yetkili servis kayıtları ve kullanılan parça ve malzemedir.Boş bir zamanda en yakın servise gidip yaptırısın çokta acelesi yok...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2011, 00:32:28 »
Cengiz bey aracın el kitabında kişisel bakım bölümünde yağ değişiminin sürücü tarafından yapılabileceği ve ekleme yapılabileceği yönünde yüzeysel yazılımlar var. Ben bu konuyu servise sordum yağ değişiminden kaynaklanan bir problem olursa garantiden faydalanamazsınız dediler. Yani garantiniz iptal olmuyor. Bununla ilgili ismini tam olarak hatırlamamakla birlikte rekabeti artırmak maksadıyla resmi gazetede yayımlanan bir tebliğ var. Bu tebliğe göre aracınızın bakımlarını (garanti süresi boyunca) yetkili serviste yaptırmak zorunda değilsiniz. Yerel servis ve tamircilerden de yararlanabilirsiniz fakat bunu bir şarta bağlamış yaptırdığınız her işlemi belgelendirmek koşulu ile. Bununla ilgili verilmiş emsal kararlar da var. Yani lafın kısası artık satıcılar, yetkili servisler vay efendim şu garanti dışı, bunu yaparsanız garantiden faydalanamzsınız gibi söylemlerde bulunamayacaklar deniyo açıkçası. Yani şimdi aracımızın yakıtını da o zaman yetkili servisten alalım. Artık ben servislerin garanti kozuna inanmıyorum ve garanti süresi boyunca müşterilerin faydalanmalarını engelleme politikası olarak düşünüyorum. Gelelim sizin değişim ile ilgili düşüncenize; bende 1000 km bakımda yağı değiştirmek istedim servis personeli çok samimi bir şekilde hiç gerek yok dedi. Yağ ekleme yaptılar. Aracım şu an 7000 km ve 10.000 bakımda değiştirmeyi düşünüyorum. Ben de bu konuda bildik, tanıdık tamircilerin fikrini aldım gerek olmadığı konusunda ikna oldum. Bence sizde 10 bin bakımınızı bekleyin böylece aracınızın bakımlarını düzenli bir şekilde takip etmiş olursunuz. Ama son karar yine sizin.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2011, 00:47:30 »
Sadece yağ değişimi yapacaksanız sorun olmaz, ancak bakım zamanı geldiğinde ( Dizeller için 6 ay veya 10.000 km, benzinliler için yılda bir veya 10.000 de bir. ) Serviste yaptırmanız gerekli ve kullanacağınız yağın servistekiyle aynı ayarda olması şart. ( 10W40 )
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA