Cengiz bey aracın el kitabında kişisel bakım bölümünde yağ değişiminin sürücü tarafından yapılabileceği ve ekleme yapılabileceği yönünde yüzeysel yazılımlar var. Ben bu konuyu servise sordum yağ değişiminden kaynaklanan bir problem olursa garantiden faydalanamazsınız dediler. Yani garantiniz iptal olmuyor. Bununla ilgili ismini tam olarak hatırlamamakla birlikte rekabeti artırmak maksadıyla resmi gazetede yayımlanan bir tebliğ var. Bu tebliğe göre aracınızın bakımlarını (garanti süresi boyunca) yetkili serviste yaptırmak zorunda değilsiniz. Yerel servis ve tamircilerden de yararlanabilirsiniz fakat bunu bir şarta bağlamış yaptırdığınız her işlemi belgelendirmek koşulu ile. Bununla ilgili verilmiş emsal kararlar da var. Yani lafın kısası artık satıcılar, yetkili servisler vay efendim şu garanti dışı, bunu yaparsanız garantiden faydalanamzsınız gibi söylemlerde bulunamayacaklar deniyo açıkçası. Yani şimdi aracımızın yakıtını da o zaman yetkili servisten alalım. Artık ben servislerin garanti kozuna inanmıyorum ve garanti süresi boyunca müşterilerin faydalanmalarını engelleme politikası olarak düşünüyorum. Gelelim sizin değişim ile ilgili düşüncenize; bende 1000 km bakımda yağı değiştirmek istedim servis personeli çok samimi bir şekilde hiç gerek yok dedi. Yağ ekleme yaptılar. Aracım şu an 7000 km ve 10.000 bakımda değiştirmeyi düşünüyorum. Ben de bu konuda bildik, tanıdık tamircilerin fikrini aldım gerek olmadığı konusunda ikna oldum. Bence sizde 10 bin bakımınızı bekleyin böylece aracınızın bakımlarını düzenli bir şekilde takip etmiş olursunuz. Ama son karar yine sizin.