Gönderen Konu: 17 Ağustos 1999 - Unutmadık  (Okunma sayısı 1091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • гฬ - HürgeneraL .)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
17 Ağustos 1999 - Unutmadık
« : Ağustos 17, 2011, 01:43:34 »
‎1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi ya da 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03:02'de ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur.
Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördü. Resmi olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölüm, ağır-hafif 100.000'e yakın yaralı olmuştur. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişiyi evsiz bırakmıştır.

Marmara depreminde hayatını kaybedenleri saygıyla anmak istiyorum buradan ..

●"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."
●Today Tomorrow Toyota /  ● RockweLL ●

Toyota Club Türkiye

17 Ağustos 1999 - Unutmadık
« : Ağustos 17, 2011, 01:43:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: 17 Ağustos 1999 - Unutmadık
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2011, 02:08:27 »
Allah tüm kayıplarımızın mekanını cennet, geri bıraktıklarının ömürlerini uzun etsin inşallah. :(
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2011, 08:28:04 »
Allah kaybettiklerimizin mekanını cennet etsin, yakınlarında sabır, güç, kuvvet ve sağlık versin. Allah bu tür büyük afetlerle kimseleri imtihan etmesin ve tekrar bu acıları yaşatmasın.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2011, 10:48:24 »
Kayıp olanların mekanı cennet olsun....
Kocaelide herşey aynı....Depremden bir kaç yıl sonra bir sürü yönetmelik çıkarıldı.Mesela deprem yönetmeliğine göre her binanın bir sığınağı olmalı ve sığınakta en az bir haftalık erzak olacaktı.Yapılan birnalar yapı denetim firmalarınca denetlenecekti.Peki yapı denetim firmalarını denetleyen var mı ?
Kafa aynı,zihniyet aynı...
         Allah, bir daha yaşatmasın demek isterdim ama hayır; deprem yine olacak. Umudum ve temennim kayıpların, ölümlerin olmaması...

Deprem sonrası gelen yardımların ve yapılan hibelerin ne olduğuna hiç girmiyorum.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2011, 11:17:55 »
insanın içi parçalanıyor...

Kayıp olanların mekanı cennet olsun....
Kocaelide herşey aynı....Depremden bir kaç yıl sonra bir sürü yönetmelik çıkarıldı.Mesela deprem yönetmeliğine göre her binanın bir sığınağı olmalı ve sığınakta en az bir haftalık erzak olacaktı.Yapılan birnalar yapı denetim firmalarınca denetlenecekti.Peki yapı denetim firmalarını denetleyen var mı ?
Kafa aynı,zihniyet aynı...
         Allah, bir daha yaşatmasın demek isterdim ama hayır; deprem yine olacak. Umudum ve temennim kayıpların, ölümlerin olmaması...

Deprem sonrası gelen yardımların ve yapılan hibelerin ne olduğuna hiç girmiyorum.....

yapılan binalar da iskan alındıkdan sonra sığınaklar daireye çevrilerek noter kanalıyla satılıyor ve önüne geçemiyorlar ne yazık ki... onlara hiç girme abi... biz rahmetle analım yeter...