Gönderen Konu: Benelli Yivsiz Tüfekleri Test  (Okunma sayısı 2627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Benelli Yivsiz Tüfekleri Test
« : Ağustos 16, 2011, 19:56:17 »
Benelli -Tom Knapp - AV Tüfekleri Aticilik örnegi

Ercişteki av bayiisi sahibi amcam aldı 6.000tl civarında mükemmel bir otomatikli seyir keyfi sizindir...

Toyota Club Türkiye

Benelli Yivsiz Tüfekleri Test
« : Ağustos 16, 2011, 19:56:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Benelli Yivsiz Tüfekleri Test
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2011, 20:53:17 »
bence marifet tüfekte değil amcalarda. her harekette ulan bu sefer neresinden ateş edecek dedim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2011, 21:01:40 »
 :DUR: :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2011, 21:34:56 »
Hakan abi böyle plastiklere falan ateş ettikten sonra sorun yok. yoksa bende nefret ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2011, 21:57:54 »
Bence bu otomatik silahlarla yapılan av av değil katliamdır........ çünki hayvanların hiç sansı yok bu otomatik türü av tüfekleriyle sakın demeyin bana hayvan severmisin niye karşı çıkıyor katliam diyorsun diye benimde bir ispanyol süper pose birde dürbünlü yiv setli mavzerim var arada bende av yapıyorum ama bu tüfeklerle av bence katliam....saygılarımla.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2011, 23:02:42 »
Bence bu otomatik silahlarla yapılan av av değil katliamdır........ çünki hayvanların hiç sansı yok bu otomatik türü av tüfekleriyle sakın demeyin bana hayvan severmisin niye karşı çıkıyor katliam diyorsun diye benimde bir ispanyol süper pose birde dürbünlü yiv setli mavzerim var arada bende av yapıyorum ama bu tüfeklerle av bence katliam....saygılarımla.

Katılıyorum gerçek Avcı doğaya saygılıdır.
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 16, 2011, 23:15:08 »
Katılıyorum gerçek Avcı doğaya saygılıdır.
Doğanın dengesini bozar bu tip silahlar bence yasaklanmalı zaten av sayısı o kadar azaldı ki üstüne birde bu otomatikler yakın bir zamanda hiç av yapamaz hale gelecegiz..... silah karşıtı biri değilim dediğim gibi benimde silahlarım var ama bunlarla av yapılmaz ancak katliam yapılır.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
« Yanıtla #7 : Ağustos 16, 2011, 23:29:38 »
avcılığın 1. ilkesi ve gerçek bir avcının hayata geçirmesi gerektiğini düşündüğüm en önemli kural avlayacağı canlıya kaçma fırsatı vermesi gerektiğidir. bunun daha ilkeli ancak aynı mantığa sahip olanına çiftenin ucunu kesmek suretiylede sahip olunabilir. bu şekilde saçmalar dağılacağından aynı sonucu vermesede yakın şekilde sonuçlanacaktır. bende diğer arkadaşların düşüncelerine katılmakla birlkte doğaya saygısızlık olarak nitelendiriyorum.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2011, 00:00:26 »
Avcılık kurallarında zaten haznesi iki fişekle sınırlandırlmamış otomatik, pompalı vb tüfek kullanımı yasak. amma velakin bizim ülkemizde hangi yasak yeterince denetlenip hangi kurala gönülden uyuluyorki ? eline tüfeği alan avcı oluyor bir kaç ay önce kocaelide doğaya salınan iki geyikten birini katlettiler yakalandıklarda aldıkları ceza 15bin tl. yorum sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2011, 00:07:14 »
süper :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2011, 00:15:06 »
..buda iş mi.ben havada uçan kuşu sapanla vurduğum günleri bilirim :)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2011, 01:42:31 »
Hayvanı tek mermiyle vurursan sorun yok vicdanın rahat
ama otomatik tüfekle vurursan bu doğa ve hayvan katliamı... tu kaka.... ööööğğğ, bööğğğ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2011, 02:19:32 »
Hayvanı tek mermiyle vurursan sorun yok vicdanın rahat
ama otomatik tüfekle vurursan bu doğa ve hayvan katliamı... tu kaka.... ööööğğğ, bööğğğ

Tam olarak öyle değil aslında misal bir ördek sürüsü bu sürüye en fazla 2 atış yapmakla ardarda 8-9 atış yapmak arasında büyük bir fark var ki sürüye ateş etmek bile benim açımdan yanlış .. Ben de süperpoze kullanıyorum daha önce otomatik tüfek de vardı lakin takoz koyardık burdaki nüans olaya bakış açısı ava gidip boş dönen avcı iyi avcıdır  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2011, 04:29:06 »
Aklıma atarideki duck hunter oyunu geldi. Oyun olarak kalsaydı keşke, büyüdüğümde gerçeğini görmeseydim... Silahların avcılıkta ya da magandalıkta kullanımı dışında bir sıkıntım yok hatta bir türlü gerçekleştiremediğim atış poligonu aktivitem ara ara gelir aklıma. "Atış" kelimesi bile cezbediyor insanı.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2011, 08:37:45 »

Kesinlikle katılıyorum. Bu sadece katliam oluyor. Gerçek avcılar bu tür silahlarla av yapmazlar zaten. Yaban TV de söylendiği gibi BOHÇACI grubundaki avcılar kullanır bu tür silahları. Bende de 5+1 yarı otomatik av tüfeği var takozsuz kullanmıyorum, şimdiye kadar ne bir bıldırcın, ne bir ördek ne bir çulluk yada başka bir hayvan vurmadım. Benim için asıl amaç ormanda yürümek gezmek oraların keyfini çıkarmak, av bahane doğa şahane.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 17, 2011, 10:18:14 »
Arkadaşlar, herkesin bildiği gibi avcılık ilkel dönemlerde hayatta kalmak için gereken besini bulmak içindi.Sizlerin söz ettiği avcılık dünya üzerinde sadece kızılderililer tarafından uygulandı.Beyaz adam ne zaman ki o topraklara adım attı;bütün dengeler alt üst oldu.Duygulsal insan avcılık yapamaz zira avcılık ister spor deyin, ister katliam deyin sonuçta ÖLDÜRMEKTİR.Elbette insanlar birbirlerini vuracaklarına böyle etkinliklerde içlerindeki vahşet duygularını boşaltsınlar.
Bu kadar laftan sonra çelişki gibi gelecek ama bende ava gidiyorum.Domuz avına.Bizimki tamamen macera yani resmen rahatlık batıyor sabahın 2 inde yola çıkıp ağva taraflarında ava çıkıyoruz.Çok güzel bira kutusu avlarım mesela....Tarçın efendi biraz daha büyüsün bıldırcın avına gideceğiz.....Sonra yine muhabeet gırgır ve tavukçudan yada balıkçıdan aldıklarımızı mangal yapıp biraz da kafa yaptıktan sonra eve döneceğiz...(kafa yapmak : Zihni boşaltmak.) Evde hanımlar bizden av filan beklemedikleri için sorun yok  hatta yine elbiseler battı diye fırça yiyeceğiz hahahahah
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 17, 2011, 12:10:39 »

Mevzu o aslında olay belki macera belki yürümek belki beke kalıp üşümek vs. ama vurmuyor muyuz vuruyoruz fırında ördeği çok severim bıldırcını güveçte çulluğu vs.  lakin 10 hayvan görüyorsam 1 ine atıyorum ıskalarsam kaçıyor vurabilirsem akşama ziyafet çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2011, 15:35:03 »
Benelli tüfekleri tartışılmaz muhteşemler 60gr mermiye kadar atabilme kapastesi, saçmaları toplu gönderebilme, daha uzun menzilli atışlar yapabilme ve serilik...Bir av hayvanına birden fazla fişek sıkmak bizdede avcılıktan sayılmaz ve katliam tarzında bütün sürüyü indrimek bizede yakışmaz... Benim en sevdiğim tüfek rus süper pozem Baik'al marka :)