Gönderen Konu: Araç Kendini Kitledi Ama Ben Dışındayken..  (Okunma sayısı 15547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Araç Kendini Kitledi Ama Ben Dışındayken..
« : Nisan 17, 2008, 00:00:54 »
toyotamı aldığımın 2.haftasıydı annecim oğlum beni abine götür deyince tabi dedim anacım aracımın yanına indim brandayı kaldırdım  bagajı açmakiçin arabaya girdim sonra dedim hazır arabayı açmışken çalıştırimde anacım üşümesin çalıştırıp bırandayı bagaja koymak için indim .işte süprizin başlangıcı.bagaja bırandayı attım kapattım baktım kapıda örtülmüş örtülsün açarız ama nerde gitim kapının yanına kapı duvar kilitli eee nolcak şimdi ya dedim bi bıkçak sokarım şimdi camın üstünden camı aralarım tabi canım eski şahinimle karıştırmışız bıçak yamuldu abi nereye açıyosun  dedim şu camın lastiğini sökeyim ordan tel falan sokarız ne mümkün bizimkilerde evde giyinmiş beni bekliyor anladık bu kaleye giriş yok bendede yedek anahtar yok gidip yedek anahtarı alalım dedim arkadaşın kamyonuyla yola düştük esenlere ama aracın eski sahibide anahtarı bulamıyor araba kapıda çalışmaya devam ediyor parklar açık  motorun sesi çıkmadığı için çalıştığı belli olmuyor komşular durmadan zile basıyor lambalar açık diye arabaya girebilsem kapatıcam giremiyorum ne yapalım camı kıralım diyenler oldu ama ben kıyamadım benzin lambası yanıyordu istop eder diye bekledim gece saat başı arabanın yanına indim 3. kattan düşünsenize gece parkları açık çalışan bir araba bunu gören hırsız zaten yanaşmaz tuzaktır diye. tezimiz eğer benzin bitese araba stop edicek kapılar açılcak olduuu canım ertyesi gün 13 .kadar çalıştı araç akşam eve döndüm stop etmiş ama kapılar kitli kontağı çevirmeden kendini açmıyor bu arada tlf geldi yedek anahtar bulunmuş anahtarı aldım geldim süpriiiizzz aküde boşalmış kapıyı açıp komşunun aracından takviyeyle çalıştıramdık çünkü benzin bitti karakoldan kağıt al benzin al derken gece oldu .siz siz olun araç çalışırken dışına çıkmayın çıkarsanız camı aralayın olduki kapalı kaldınız hemen  kelebek camı kırın parasını benvericen söz   .saygılar
.....toyota corolla luna 1.6 110hp.....gidene kal kalana git demeyiz.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 17, 2008, 00:00:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2008, 00:28:55 »
Senin olay da bahtsız bedevi gibi olmuş valla. Geçmiş olsun da araç kendini nasıl kilitlemiş? Benim bildiğim o olay, araç belli bir kilometre hızı geçtikten sonra olur otomatikman. Herhalde o mekanizma nerde ise onda sorun olmuştur. Eskiden öyle miydi? Yani belli bir kilometrenin üzerine çıkınca mı kitlerdi yoksa ilk defa mı kendi kendini kitledi?
Bu arada konuyu 'Mekanik Sohbet' bölümüne taşıyorum. Bu tarz araçla ilgili muhabbetleri orada yapalım. 'Sosyal Sohbet' bölümü daha çok geyik için kullanılan bir yer olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2008, 10:24:10 »
evet yapalım iyi olur bencede pek bi talihsiz olay hem benzin hemde akü bitiyor benzin bitmiş deyince eskiden modelini hatırlmaıyorum fort tranus um vardı su gibi benzin çekiyordu kaç defa yollarda kalmıştık onunla eski anılarım  debreşti şimdi:)
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2008, 11:29:12 »
 Vay be benim başıma gelse kafayı yerdim herhalde Adil bey yok mu şu sorunu bi açıklasın çok merak ettim bizim araçlarda da olurmu böyle şeyler? Ben 200 km yi gördüm ama aracım kilitleme falan yapmadı bizimkilerde yok herhalde bu olay
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2008, 16:41:57 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
 Vay be benim başıma gelse kafayı yerdim herhalde Adil bey yok mu şu sorunu bi açıklasın çok merak ettim bizim araçlarda da olurmu böyle şeyler? Ben 200 km yi gördüm ama aracım kilitleme falan yapmadı bizimkilerde yok herhalde bu olay
[/quote] 200 kilometreyi sadece kadrajda gördüğünüzü varsayaraktan, bu kilitleme olayı 10-15 kilometreyi geçince yapıyor diye ekleyeyim...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2008, 17:41:59 »
Selam.
 Eğer aracınızda Alarm varsa bu durum Alarmın özelliği olabilir. Kontak açık duruma getirildimi belli bir süre içinde eğer kapılar vs. açılmazsa araç kendini alarm aracılığıyla otomatik kilitliyor olabilir. Aslında kimi alarmların çoğu sürücünün farkında olmadığı o kadar çok özelliği varki;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2008, 20:15:13 »
selam arkadaşlar araç 99 corolla luna  alarmıvar ama orjinalmi sonradanmı takılmış bilmiyorum araç herdefasında siz kontağı çevirdikten 1 dk sonra  kendini kapatıyor aracı çalıştırmasanız bile kendini kitliyor hareket etmeyi beklemeden.Aracın kitapçığında kitlenme süresinin ayarlana bileceği yazıyor .Birde alarmın uzaktan kumandası aracı uzaktan açmıyor  kitleye biliyorsunuz alarmı ötünce uzaktan sustura biliyorsunuz ama açmıyor şimdi alarmcıyamı gitsem servisemi. Lunası olan varsa söyleye bilirmi alarm fabrika çıkışımı sonradan takmamı Herkese sevgiler
.....toyota corolla luna 1.6 110hp.....gidene kal kalana git demeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2008, 20:27:24 »
bence o 1 dk içinde kilitleme çok saçma yaa bende geçen sene alarm taktırdım
bende de kapıları kilitliyor ama kapı kapandıktan 30sn sonra ilk frene basışta kilitliyor yani bin gez 2 dk ama frene basmadıysan hala kilitlenmemiş oluyor tabii fren işi mecbur olduğundan bascan tabii:D
kontağı kapatıncada otomatik açılıyor kapılar. güzel bi özellik ama öyle sadece süreye bağlı olması hiç iyi değil bende öyle olsa hep kapıda kalırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2008, 09:57:03 »
bizim kasalarda e12 lerde kitleme olayı anahtar üzerinde iken yedek anahtarla dahi yapamıyorsunuz. kitlenmiyor . şayet kapı kapalı soför kapısında merkezi kilit düğmesine basıp kapatıp cam düğmesini yukarı cekip kitlerseniz arabayı çalışır durumda. cama tek seferde kuvvetli bir tokat atarsanız otomatik yarıya kadar iniyor.sıkışma korumasından dolayı. sizin kasalarda sıkışma koruması varmı bilmiyorum. varsa deneyebilirsiniz açıyor.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2008, 00:34:43 »
o alarmın orjinal bi özelliği servise programlayıp özelliği kapatabiliyor aynı kasadan kullandık bikaç sefer oldu restoranda kitli kaldı bigün saatlerce yedek anahtar vs çok lanet bi özellik yani servis kapatabiliyor