Gönderen Konu: 2007-2009 Dizel Corolla COmfort Hakkında görüşler  (Okunma sayısı 7607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
2007-2009 Dizel Corolla COmfort Hakkında görüşler
« : Ağustos 15, 2011, 09:31:47 »
Arkadaşlar 2007-2009 arası dizel 5 vitesli corolla comfortlarla ilgili olumlu yada olumsuz izlenimleriniz nelerdir.. Paylaşan herkese şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2007-2009 Dizel Corolla COmfort Hakkında görüşler
« : Ağustos 15, 2011, 09:31:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: 2007-2009 Dizel Corolla COmfort Hakkında görüşler
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2011, 09:34:38 »
Benim olmsuzluklarım:

1- Klima hernekadar analog olsada o kumanda düğmeleri nedir öyle kocaman görüntüyü acayip bozuyor. Analog olsada daha kibar ve ergonomik yapılabilirdi.

2- Benzin göstergesi 2 kademe kalmışken 1. kademeye düşmeden benzinin az kaldıgına dair uyarı vermesi. Bu arada uyarı verdikten sonra depoda kalan mazot 8.3 litreymiş ek bilgi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2011, 22:20:30 »
Biraz geniş bir soru olmuş. Ben aracımızın çoğu şeyinden memnunum. Genel olarak bakıcaksak;
-Performansı; 1.4 motor 90 beygir arabadan alacağın en iyi performans. 1300 kg'ı böyle taşımak her markaya nasip olmaz (hatta hiç bir markaya :))
-İç-dış tasarım: Zevkler ve renkler tartışılmaz, tamamen göreceli. Ben, içi o kadar değil ama dış tasarıma hayranım...
-Güvenlik; Buna deyinmeye bile gerek yok, Toyota'nın hiç taviz vermeyeceği konular bunlar.
-motor sesi-konfor: Binenler bana aracın çok rahat olduğunu söylüyor. Ama benim şahsi görüşüm öyle değil. Bir yol sesi, iki kasislerden çok çekiyorum. Bu konuda 10 üzerinden 6 veririm yani.

Görüşlerim böyle yani, şunu da söyliyeyim, bu araçtan sonra kullanacağımız araç yine corolla olacak Allah izin verirse. Yani istenileni veren bir araç. Asla yolda bırakmaz. İtraf edeyim biraz da fanatikliğe kaçmışız biz açıkçası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2011, 10:05:50 »
İşte o güzelliklerin yanında ufak tefek ayrıntılardan kaçmışlar. O klima kollarına ben takmış durumdayım. Bide soğutucu olsaydı torpidoda çok güzel olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2011, 10:26:42 »
Biraz geniş bir soru olmuş. Ben aracımızın çoğu şeyinden memnunum. Genel olarak bakıcaksak;
-Performansı; 1.4 motor 90 beygir arabadan alacağın en iyi performans. 1300 kg'ı böyle taşımak her markaya nasip olmaz (hatta hiç bir markaya :))
-İç-dış tasarım: Zevkler ve renkler tartışılmaz, tamamen göreceli. Ben, içi o kadar değil ama dış tasarıma hayranım...
-Güvenlik; Buna deyinmeye bile gerek yok, Toyota'nın hiç taviz vermeyeceği konular bunlar.
-motor sesi-konfor: Binenler bana aracın çok rahat olduğunu söylüyor. Ama benim şahsi görüşüm öyle değil. Bir yol sesi, iki kasislerden çok çekiyorum. Bu konuda 10 üzerinden 6 veririm yani.

Görüşlerim böyle yani, şunu da söyliyeyim, bu araçtan sonra kullanacağımız araç yine corolla olacak Allah izin verirse. Yani istenileni veren bir araç. Asla yolda bırakmaz. İtraf edeyim biraz da fanatikliğe kaçmışız biz açıkçası...

yol sesi ve kasislerde ki sertlik, yumuşak lastik ile (şiddetle michelin öneririm) mükemmele yakın düzeliyor. motor sesine, turbonun sesine hastayım, duymak için camlar açık sürüyorum bazen .) cam kapalıyken ses yok gibi birşey bu arada.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2011, 09:34:22 »
Sola kesik virajlarda ön direk görüş mesafesini kısıtlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2011, 17:18:39 »
Sola kesik virajlarda ön direk görüş mesafesini kısıtlıyor
Aynen öyle, an geliyor yola sol camdan bakıyorum :) Ama çok da büyük sıkıntı degil. Sadece ufak bir rahatsızlık, yoksa cefası pek de yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2011, 09:23:17 »
Ben o klimanın kocaman yuvarlağına takmış durumdayım hala

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2011, 10:46:22 »
Ben o klimanın kocaman yuvarlağına takmış durumdayım hala
Ozaman elegant düşünebilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2011, 11:45:11 »
elegant bütçe meselesi kardeş.. Comfort modellerde klima kolları o kadar kötü yapılamalıydı yakışmamış her ne kadar analog olsada daha kibar yapılabilirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2011, 12:26:56 »
elegant bütçe meselesi kardeþ.. Comfort modellerde klima kollarý o kadar kötü yapýlamalýydý yakýþmamýþ her ne kadar analog olsada daha kibar yapýlabilirdi

Butce elvermiyorsa bisey diyemem . Bencede analoglar daha kibar yapilabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2011, 12:54:26 »
Ah bide şu anahtarlar sustalı olsaydı.. O anahtarın üzerinde bagaj açma düğmesi bulunsaydı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2011, 13:01:20 »
Ah bide şu anahtarlar sustalı olsaydı.. O anahtarın üzerinde bagaj açma düğmesi bulunsaydı..
Makyajlılarda 2 dileğiniz gerçekleşti 1 dileğinizde inşallah yeni kasaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2011, 16:27:47 »
serkan bey comfort 2007 modelinde özelikle dikkatimi çeken ve inanılmaz derecede yadırgadığım durum şu ki; arka camların manuel olarak, aynı toros otomobildeki gibi, çevirmek suretiyle açılmasıydı...bunu görünce toyotaya yuh dedim bu kadar mı olur yahu...benim 2004 model sol toyotamda bile hata terraların da bile arka camlar otomatikken 2007 model comfort modellerinde cam otomatiği olmaması çok ayıp...bence comfortlara rağbet göstermeyin, ne ikinci eline ne de sıfırına ki artık toyota da çok satılıyorum ne de olsa deyip böyle kaliteden ödün vermesin... donanım farkı bile olsa araçları artık yüksek standarda üretsin...üç beş kuruş fazla verin gerekirse arabasız kalın bir müddet ama tavsiyem comfort modeline tamağ etmeyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2011, 19:15:07 »
serkan bey comfort 2007 modelinde özelikle dikkatimi çeken ve inanılmaz derecede yadırgadığım durum şu ki; arka camların manuel olarak, aynı toros otomobildeki gibi, çevirmek suretiyle açılmasıydı...bunu görünce toyotaya yuh dedim bu kadar mı olur yahu...benim 2004 model sol toyotamda bile hata terraların da bile arka camlar otomatikken 2007 model comfort modellerinde cam otomatiği olmaması çok ayıp...bence comfortlara rağbet göstermeyin, ne ikinci eline ne de sıfırına ki artık toyota da çok satılıyorum ne de olsa deyip böyle kaliteden ödün vermesin... donanım farkı bile olsa araçları artık yüksek standarda üretsin...üç beş kuruş fazla verin gerekirse arabasız kalın bir müddet ama tavsiyem comfort modeline tamağ etmeyin...
Yeni kasalardan bahsediyorsanız, comfort modelleri otomatik cam. Fakat Classic'ler hakkında bilgim yok. Onlar dediğiniz gibi olabilir.

Alıntı
Makyajlılarda 2 dileğiniz gerçekleşti 1 dileğinizde inşallah yeni kasaya :)
Sanırım gerçekleşen dilek sayısı 1 :) Sustalı anahtar neyse de, bagaj açma düğmesine şiddetle ihtiyaç vardı. Keşke bunun için makyajlı kasa beklenmeseydi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2011, 19:47:33 »
ben bu son kasa corollaların kadran ve göstergelerii hiç beğenmıyorum bizim e12 ondan bin kat güzel
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2011, 21:16:08 »

comfortlarda arka camlar otomatik eleganttan bi farkı yokki dijital kliamyla çelik jant dışında.. siz class modeliyle karıştırmışsınız.. O konuda size katılıyorm ayıptır yani bu devirde arka cam otomatiği bile koymaya üşenen toyota  sağlamlığıda olmasa yerlerde sürünür satış konusunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2011, 21:19:11 »
Ya bence yeni modelede koymaz toyota sustalı anahtarla bagaj açma düğmesini.. 2004 model vw lerde bile var yahu sustalı hatta cam açma kapama düğmesi bile var.. Arkadaşla balkodna oturoyduk camı açık kalmış balkondan 50 metre mesafedeki arabanın camını kapattı.. Şimdi alarmın özelliğidir diyenelr çıkacaktır. Fakat şimdiden söyliyeyim araçta alarm yok. Bildigin sustalı anahtar yapmışlar bide cam açma kapama düğmesi koymuşlar vaybe teknolojiye bak bizi hasret bıraktı toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2011, 21:33:17 »
Sanırım gerçekleşen dilek sayısı 1 :) Sustalı anahtar neyse de, bagaj açma düğmesine şiddetle ihtiyaç vardı. Keşke bunun için makyajlı kasa beklenmeseydi...
Ben 1 e basmıştım yanlışlık olmuş demekki diğer dileğinizde yeni kasaya gerçekleşecek . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2011, 01:30:59 »
Bide arka koltuklara oturanlar için ön iki koltuk arasına klima ızgarası koyabilirlerdi..Bunlar çokta maliyetli şeyler değil..