Gönderen Konu: avensis far yıkama çalışmıyor  (Okunma sayısı 10069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
avensis far yıkama çalışmıyor
« : Ağustos 13, 2011, 19:05:18 »
Öncelikle hayırlı ramazanlar.Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin..

Yaklaşık 4,5 ay önce aldığımız 2007 avensis 1.6 elegant aracımızda far yıkama çalışmıyor. (..FARLARI AÇIP..) düğmeye bastığımda bızzıııkk diye ses geliyo ardından aracın alttan bütün sular dökuluyo mekanızma kalkmıyo.neden kaynaklanır basit bi çozümü varmı..?

Yardımlarınızı bekliyorum ...
C*

Toyota Club Türkiye

avensis far yıkama çalışmıyor
« : Ağustos 13, 2011, 19:05:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis far yıkama çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2011, 20:01:27 »
geçmiş olsun büyük olasılıkla değişecektir ama biraz tuzlucana.. 200 tl'ye yakın fiyatı var...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2011, 21:31:20 »

hortum falan cıkmış olamazmıki abi bakabilirmiyim gorunur bi yerdemi ki

Neyse artık illaki ustanın yolunu tutcaz..

C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2011, 21:38:50 »
Hortum çıksa tamponundan su sızar yada çalıştırdıktan sonra tamponun alt kısmına bak. benim verdiğim fiyat servis fiyatıdır dışarıda çok daha ucuza alabilirsin. inşallah tamiri olur.

benimde geçen sene bozulmuştu su püskürtmüyordu avensislerin kronik sorunu belkide sonra garnatiden değiştirdiler..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2011, 21:57:33 »
Doğru söylüyosun Bayram abi hortum çıksa su sızar ...neyse inş basit bişeydir..
abi geçmiş olsun sizde kaza yapıyormuşsunuz.
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2011, 00:25:21 »
Erdem aynen tahmin ettiğin gibi ya hortumu çıktı ya da hortum delindi. Düğmeye basınca bızzııık diye ses geldiğine göre pompası çalışıyor ancak su püskürtmüyor. Sen bile yapabilirsin. Daha olmadı git sanayiye iki dakikada yapsınlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2011, 17:11:21 »
Bence yetkili serviste parça değişecekse değiştirin.fiskiye motoru bende de ön cama su fışkırtmıyordu . ben ön cam fiskiye motorunu yaklaşık bir ay önce yetkili serviste değiştirdim 245 tl ödedim.(parça fiyatı)ön cam fiskiye için  önce özel  servise gittim.özel servis  önce bir söktü geri taktı ve çalıştı 2 gün sonra yine arızalandı tekrar gittim ve  usta bu kez de fiskiye motorunun neden çalışmadığını bulmak için aracın sigortaları ile oynadı maalesef sapma sensörü ile park sensörüm arızalandı bu sefer ben de yetkili toyota servisinin yolunu tuttum. sapma sensörü,ön cam fiskiye motoru için 1.000 tl verdim.Çok şükür bir sorunum kalmadı.(sapma sensörü 577 tl parça fiyatı-işçilik hariç)
değişen fiskiye motorunun resmi

Uploaded with ImageShack.us
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2011, 11:59:47 »
benim far yıkamada çalışmıyor
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2011, 19:50:40 »
Allah tan hortum çıkmış 20 TL siftahla kurtardım paçayı :))
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2011, 21:37:32 »
arkadaşlar, tamam arabamı seviyorum, memnunum da; burda yazan her problem için, avensisin kronik problemidir, deniyor. bunları duyunca da ben bu sorunları ne zaman yaşayacağım diye tedirgin oluyorum...tamam erdem bey 20 tl ye çözmüş ama halit bey bu sorunu halletmek için 1000 tl harcamış...yazık, para kolay kazanılmıyor. benim de far problemim var. şimdilik gidiyoruz ama yanımdan xenonları problemsiz yeni araçlar geçerken kıskanmıyor değilim...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2011, 11:04:39 »
arkadaşlar, tamam arabamı seviyorum, memnunum da; burda yazan her problem için, avensisin kronik problemidir, deniyor. bunları duyunca da ben bu sorunları ne zaman yaşayacağım diye tedirgin oluyorum...tamam erdem bey 20 tl ye çözmüş ama halit bey bu sorunu halletmek için 1000 tl harcamış...yazık, para kolay kazanılmıyor. benim de far problemim var. şimdilik gidiyoruz ama yanımdan xenonları problemsiz yeni araçlar geçerken kıskanmıyor değilim...
umut bey fiskiye motorunu değitirmiş olsaydım sapma sensörüm bozulmayacaktı.sapma sensörünün çalışmaması demek abs-vsc-trc nin de devre dışı kalması demek.yaklaşık 3 ay abs siz vsc siz arabamı kullandım.bir hatadan büyük bir hata oluşturuldu sapma sensörü bozuldu.park sensörünü daha göstermedim bile.benim amacım arkadaşımın benim gibi 1000 tl vermemesi idi.inşallah hortumu çıkmıştır fiskiyenin.ben de 2-3 kez böyle yaptırmıştım 20-tl ler vermiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 16, 2011, 12:26:03 »
istanbulda nereye gösterebiliriz hortumun çıkıp çıkmadığını? benim far yıkamada çalışmıyorda
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 16, 2011, 22:53:56 »
umut bey fiskiye motorunu değitirmiş olsaydım sapma sensörüm bozulmayacaktı.sapma sensörünün çalışmaması demek abs-vsc-trc nin de devre dışı kalması demek.yaklaşık 3 ay abs siz vsc siz arabamı kullandım.bir hatadan büyük bir hata oluşturuldu sapma sensörü bozuldu.park sensörünü daha göstermedim bile.benim amacım arkadaşımın benim gibi 1000 tl vermemesi idi.inşallah hortumu çıkmıştır fiskiyenin.ben de 2-3 kez böyle yaptırmıştım 20-tl ler vermiştim.

fıskiye motorunu değiştirmediğiniz için mi tüm bunları yaşadınız? küçük bir arıza nelere mal olmuş..benim far yıkamada şimdilik bir problem yok, zaten çok da kullanmıyorum...bu araca 5-6yıl daha binecek gibiyim, ev kredim dolayısıyla, umarım fazla problem yaşatmaz, ilk aldıktan 6 ay sonra klima kompresörü arızalandı, servis 2500+ işçilik dedi, yandık dedim, allahtan tanıdık bir ototamircisi sayesinde 200 liraya hallettim, sonra her iki xenon ayrı ayrı farklı zamanlarda yanmaz oldu, onları da cüzzi miktarlarla hallettik ama dediğim gibi xenonların performansından  pek memnun değilim, izmirde şu far yansıtıcılarını kromlayan bir yer bulabilsem yaptıracağım ama yok yada ben bilmiyorum, sanayi yönünden izmir kısır bir yer, istanbulun gözünü seveyim...birde farlar yeterince aydınlatmasa vizeden geçemezdim, mayısta vizeye girdim, girerken de aklıma, bu farlar yeterince aydınlatmıyor git değiştir gel derler, geldi ama farlarda uzunlarda kusur buldular...demekki idare ediyor...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2011, 10:33:18 »
fıskiye motorunu değiştirmediğiniz için mi tüm bunları yaşadınız? küçük bir arıza nelere mal olmuş..benim far yıkamada şimdilik bir problem yok, zaten çok da kullanmıyorum...bu araca 5-6yıl daha binecek gibiyim, ev kredim dolayısıyla, umarım fazla problem yaşatmaz, ilk aldıktan 6 ay sonra klima kompresörü arızalandı, servis 2500+ işçilik dedi, yandık dedim, allahtan tanıdık bir ototamircisi sayesinde 200 liraya hallettim, sonra her iki xenon ayrı ayrı farklı zamanlarda yanmaz oldu, onları da cüzzi miktarlarla hallettik ama dediğim gibi xenonların performansından  pek memnun değilim, izmirde şu far yansıtıcılarını kromlayan bir yer bulabilsem yaptıracağım ama yok yada ben bilmiyorum, sanayi yönünden izmir kısır bir yer, istanbulun gözünü seveyim...birde farlar yeterince aydınlatmasa vizeden geçemezdim, mayısta vizeye girdim, girerken de aklıma, bu farlar yeterince aydınlatmıyor git değiştir gel derler, geldi ama farlarda uzunlarda kusur buldular...demekki idare ediyor...
umut bey ön cam  fiskiye motorunu yapacağım derken( elektrik mi gelmiyo falan diye bakmıştı usta) oldu herşey.usta tamam hallettik dedi fiskiye çalışıyor dedi aracı teslim etti.araca bindim çalıştırdım bir baktım ki abs,vsc,trc ışıkları yanıyor.ustaya söyledim abi bak bu ışıklar yanıyor aracı bir söndür çalıştır ışıklar söner dedi o günden sonra hep yandı.araştırdık ki şöför koltuğunun altındaki sapma sensörü arızalanmış.yetkili servistede 2 kez söndürdük abs-vsc-trc ışıklarını ama 2 gün sonra yine yandı.bu masraf fiskiye motoru yüzünden oldu.arkadaşımda da bu masraf çıkmasın diye bu tecrübemi anlattım.