Gönderen Konu: Corolla devirdaim su pompası terletmesi.  (Okunma sayısı 2570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Corolla devirdaim su pompası terletmesi.
« : Ağustos 13, 2011, 10:24:56 »
Bu gün aracımı bakıma götürdüğümde devirdaim su pompası terletmesi var değişmesi gerek diye söylediler ve 400 (su pompası) +120 (antifiriz) 520 tl fiyat söylediler, aracım daha 3,5 yaşında bir araç grantisi yeni doldu nasıl oluyorda bu kadar süre devirdaim bozulur mu? Değiştirmediğim zaman ne olur yardımlarınız için teşekkürller....

Toyota Club Türkiye

Corolla devirdaim su pompası terletmesi.
« : Ağustos 13, 2011, 10:24:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Corolla devirdaim su pompası terletmesi.
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2011, 12:26:50 »
Aynı problemi 3 sene önce yaşamıştım. ozamanki fiyatlara göre servis sadece pompa ve değişimi  için 350 TL istemişti. 2,5 sene kontrollü bir şekilde aracımı kullandım. Sadece 6 ayda 1 çay bardağı kadar su eksiltiyordu.  Bundan 6 ay kadar önce (tamamen keyfi) değiştirdim. Tabiki servise yaptırmadım. Devirdaim pompasını 120 TL 'ye aldım. antifriz ve ustalık 80 TL hepsi 200 TL mal oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2011, 22:42:20 »
Aynı problemi 3 sene önce yaşamıştım. ozamanki fiyatlara göre servis sadece pompa ve değişimi  için 350 TL istemişti. 2,5 sene kontrollü bir şekilde aracımı kullandım. Sadece 6 ayda 1 çay bardağı kadar su eksiltiyordu.  Bundan 6 ay kadar önce (tamamen keyfi) değiştirdim. Tabiki servise yaptırmadım. Devirdaim pompasını 120 TL 'ye aldım. antifriz ve ustalık 80 TL hepsi 200 TL mal oldu.

15 gün oldu hiç su eksiltme yok, pekiyi yaptırdıınız yer belli gönderebilirmisiniz teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2011, 16:27:25 »
  Sanırım sizin araç çok fazla su eksiltmiyor. Bence yapmanız gereken 1 ay ara ile su seviyesini kontrol etmek. eğer çok eksilme varsa (örneğin 1 ayda 1 su bardağı gibi) ozaman pompayı değiştirin. Onun dışında 15 günde su eksilmediği gibi durumlarda eski pompanın 1-2 sene idare edeceği kanısındayım.  Benim yaşadığım yer çanakkale sanayiside çok fazla gelişmiş değil. Biraz güvendiğim sıradan bir motor ustası değişim işni halleti. Parçayı izmir'den aldım.  Ancak internet üzerindede satan yerler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2011, 18:52:44 »
  Sanırım sizin araç çok fazla su eksiltmiyor. Bence yapmanız gereken 1 ay ara ile su seviyesini kontrol etmek. eğer çok eksilme varsa (örneğin 1 ayda 1 su bardağı gibi) ozaman pompayı değiştirin. Onun dışında 15 günde su eksilmediği gibi durumlarda eski pompanın 1-2 sene idare edeceği kanısındayım.  Benim yaşadığım yer çanakkale sanayiside çok fazla gelişmiş değil. Biraz güvendiğim sıradan bir motor ustası değişim işni halleti. Parçayı izmir'den aldım.  Ancak internet üzerindede satan yerler var.

Öncelikle teşekkürler ilginize, aracım önceden de su eksiltmiyordu bu arızayı öğreneli nerdeyse 1 aya yaklaştı ve uzun yolda yaptım hiç eksiltme yok ama takipteyim teşekkürler