Gönderen Konu: corollada gaz sorunu  (Okunma sayısı 1941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
corollada gaz sorunu
« : Ağustos 12, 2011, 01:57:44 »
Herkese merhabalar ben 94 model corolla araca sahibim aracım sorunsuz bir şekilde çalışır ancak son iki gündür özellikle 1 ve 2. viteslerde gaza bastığınızda araç sarsıntılı hızlanıyor araçta benzin bitmesine yakın sarsıntı olur ona benzer sarsıntı yapıyor bu güne kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım bu aracı kullanan herkez iyi bilir gaza bastığınızda sarsıntısız sorunsuz hızlanırsınız konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim saygılar..

Toyota Club Türkiye

corollada gaz sorunu
« : Ağustos 12, 2011, 01:57:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: corollada gaz sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2011, 02:12:01 »
fazla bılgım olmamasına ragmen filtreler bujı yada gaz beyin inde sorun olabılır.kolay gelsin
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2011, 11:49:53 »
Egemen Bey geçmiş olsun öncelikle, umarım ciddi bir problem çıkmaz. Bahsettiğiniz olay birçok sebepten ortaya çıkabilir, mümkün olduğunca daha detaylı bilgiler aktarmaya çalışırsanız daha iyi fikir yürütebiliriz sanırım.

Benim ilk aklıma gelen sebepler;
* Debriyajla ilgili problem olabilir. Düşük hızlarda aracı hızlandırmak için daha fazla güç harcanması gerektiğinden, balatada kaçırma vb. yapıyor olabilir. Yüksek hızlarda ve viteslerde bunu hissetmeyebilirsiniz.
* Yakıtla ilgili problem olabilir. Kötü yakıt, yakıt filtrelerinde tıkanma vb.
* Gaz kelebeğinde arıza (takılma, gevşeme) veya kirlenmmesi vb.
* Ateşleme sistemi ile ilgili arızalar (arızalı-eski buji, buji kablosu vb.)

Bu olasılıkları kontrol edip, sorunun kaynağına ulaşabilirsiniz umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2011, 14:48:25 »
Atilla beye benden alkış
sürekli faydalı bilgi vermesinden ötürü
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2011, 14:58:40 »
Egemen Bey geçmiş olsun öncelikle, umarım ciddi bir problem çıkmaz. Bahsettiğiniz olay birçok sebepten ortaya çıkabilir, mümkün olduğunca daha detaylı bilgiler aktarmaya çalışırsanız daha iyi fikir yürütebiliriz sanırım.

Benim ilk aklıma gelen sebepler;
* Debriyajla ilgili problem olabilir. Düşük hızlarda aracı hızlandırmak için daha fazla güç harcanması gerektiğinden, balatada kaçırma vb. yapıyor olabilir. Yüksek hızlarda ve viteslerde bunu hissetmeyebilirsiniz.
* Yakıtla ilgili problem olabilir. Kötü yakıt, yakıt filtrelerinde tıkanma vb.
* Gaz kelebeğinde arıza (takılma, gevşeme) veya kirlenmmesi vb.
* Ateşleme sistemi ile ilgili arızalar (arızalı-eski buji, buji kablosu vb.)

Bu olasılıkları kontrol edip, sorunun kaynağına ulaşabilirsiniz umarım.
bir alkış hakketin atilla bey gönül isterki milyonlarca alkış ama sistem izin vermiyor
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2011, 15:04:47 »
Rica ederim arkadaşlar, faydası oluyorsa ne mutlu...

Uzun yıllardır başka sektörde çalıştığım için bildiklerimi sadece kendi aracımda veya eş dostun araçlarında değerlendirme şansım oluyordu. Forum sayesinde hiç tanımadığım kişilere de aktarabiliyorum bilgilerimi, sizlerden de birçok şey öğreniyorum. Esas, forumun belirli bir kalite çizgisinde sürüdülmesini sağlayan yönetici arkadaşlara teşekkür etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2011, 15:15:27 »
Alt devirlerdeki silkeleme titreme sorunlarının en büyük sebebi ateşleme sistemi arızalarıdır. Buji - buji kablosu ve bobin gibi parçalar kontrol edilir.

Araç arızayı benzinde mi yok sa gaz da mı yapıyor eger araç benzinde herhangi bir arıza yok lpg de arıza var ise .Lpg sisteminzle alakalı bir sorun var demektir .Silkeleme benzinde lpg ye göre eger az ise  ateşleme siteminden oldugu çok yüksek ihtimaldir.Çünki LPG sistemi daha çok ateşeleme gereksinimi duyar .Umarı büyük bir sorun yoktur.

Bende 97 xli  var sıralı lpg var .1000 -2000 devir arası çok hafif bir silkelem evardı araç titreyerek çalışıyordu.Serviste aracın avans ayarını yaptırdım bujilerini NGK buji ile degiştirdim .Birde iyi bir usta tavsiyesi alıp lpg ayarı yaptırdım.Şimdi çalıştıgı bile belli olmuyor aracın çiş desen harika ötesi.Benzinli gibi aracım.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2011, 00:44:12 »
Arkadaşlar çok çok teşekkür ederim arkadaşlar yanıtlarınız bilgilendirici araç aynı soruna devam ediyor daha sık bir şekilde artık alt viteslerde değil diğer vites geçişlerindede başladı bu soruna servis yolu bizede gözüktü sonunda nazar değdi corollama atillayorumlarını esirgemeyen arkadaşlar çok teşekkür ediyorum hepinize değerli yorumlarınız için arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2011, 00:50:38 »
atilla bey kontrol etmeye çalıştım sizin söylediğiniz noktaları tabi bi yerden sonra beni aşar yücel bey aracım benzinli dediğiniz gibi gaz olsa belki yazdığınız gibi olabilir tekrar teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2011, 00:59:24 »
insanlar tahminlerde bulunuyorlar, tahminlere dayanarak arabayı kurcalamak bana pek doğru gelmiyor
bana kalsa sat yenisini al derim ama bu öneriyi ker yaptığımda bir puanım siliniyor ,  o yüzden sat diyemiyorum,
en iyisi şöyle diyeyim "yenile"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2011, 12:58:44 »
2000 corolla terra 1.6 16 valf aracımda voltran sıralı gaz var zaten baştan beri sorunluydu en son yakıt osrunula karşılaştım 35 tl ye 146 km gtimişti ve klima hep açıktı bunun etkisi varmı bilmiyorum lafın kısası en son gaz ayarını yaptırdım uşakta tek yerde kalan voltran bayisi türkiyede ise sadce izmirde kalan bir gaz berbat tamamen değiştricektim yalnız son bir şans verdim ayarları yaptırım gaz filitresini değişitirdim beyin ayarı faln ama normalde arabamda debirajdan araı çekerken sallantı oluyordu nedenini bilmiyorum debriyajdanmıdır benzin filitresine hiç baktırmadım gerek varmı