Gönderen Konu: YAkıt ve Benzinlik  (Okunma sayısı 1373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
YAkıt ve Benzinlik
« : Ağustos 11, 2011, 17:16:23 »
ARkadaşlar çoktandır evin ordaki Powewax benzinlikten alışveriş yapıyordum.  LPG önce akçagazdı sonra Habaşın gazına döndüler. Tabi bu arada aracın yakıtı mükemmel derecede iyiydi. yaklaşık 8-9 bin km burdan alışveriş yaptım. Neyse geçenlerde pompanın basıncının olmadığını bakım yaptırdıklarını söyledi ordaki arkadaş. Bakımdan sonra aldığım LPG de yakıt çok cüzi miktarda değişmişti. Neyse geçen akşam bir gittim depoyu doldurmak için. depo dolduğunda şok olmuştum. bir anda yakıtım %70 artmıştı. Ordaki arkadaşa dedim bu sefer çok yakmış araba diye.
söylediği son bir aydır pompalar arızalıymış fazla yakıt veriyormuş dedi. Düzelttirince farkettik dedi.

Söylediği de çok fazla değilmiş ama fazla yakıt veriyormuş. Stoklar tutmayınca anladık dedi.
Ben yaklaşık 4-5 aydır ordan yakıt alıyorum ve hep aynı rakamları yakıyordu. Tahminime göre şimdi de az veriyor pomplar açıklarını kapatacaklar galiba
ÇEvre yolundan gittiğimde 150-160 km yapınca depo 3 ışığa düşüyordu (şamandıradaki göstergeyi de kontrol ediyorum)
Şİmdi ise aynı şekilde gidiyorum ama 110 km de üç ışığa düştü.
ŞİMdi benzinliği değiştireceğim tek çare o kaldı. Tabi bunu da merkezlerine bildiereceğim.
Sahtekarlık bu kadar olmamalı.
Benim önerim siz nedersiniz bilemiyorum;
Pompaların ayarlamalarını sadece sanayi bakanlığı yetkilileri yapmalı benzinlik görevlileri yapamamalı mühürlenmeli ve sadece Sanayi bakanlığı yetkililerince açılarak yapılmalı böylece akaryakıtın debisiyle oynanamaz. TAhminime göre de 1 lt diye 0,8 lt civarında veriyorlar gazı şu sıra.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

YAkıt ve Benzinlik
« : Ağustos 11, 2011, 17:16:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: YAkıt ve Benzinlik
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2011, 17:42:50 »
bence hiç durmayın hemen şikayetinizi merkeze iletin ve olmazsa dava mava açarım de :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2011, 12:48:59 »
hazım bey;

zaten sanayi ve ticaret bakanlığı ölçüler ve ayarlar ehliyetine sahip teknisyenler tarafından yapılabilmektedir bu uygulamalar.. benzinlik görevlileri tarafından yapılmamaktadır. ki bu ölçüler yapıldıktan sonra ticaret il müdürlüklerine bildirilerek ilgili memurlar gelip kontrollerini yaparak ilgili mühürleme işlemlerini yapmaktadır ;)

bu işlemlerin cezaları küçük rakamlardan oluşmamaktadır. gerekirse istasyon bile kapatılabilir. bu yüzden bilinçli olarak eksik yakıt verileceğini sanmıyorum.. ama böyle olduğunu düşünüyosanız şikayetçi olun tabiki.. EPDK - Ticaret İl Müdürlükleri bunlara dikkate alacaktır.

Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2011, 13:21:12 »
Hazım dostum geçmiş olsun
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...