ARkadaşlar çoktandır evin ordaki Powewax benzinlikten alışveriş yapıyordum. LPG önce akçagazdı sonra Habaşın gazına döndüler. Tabi bu arada aracın yakıtı mükemmel derecede iyiydi. yaklaşık 8-9 bin km burdan alışveriş yaptım. Neyse geçenlerde pompanın basıncının olmadığını bakım yaptırdıklarını söyledi ordaki arkadaş. Bakımdan sonra aldığım LPG de yakıt çok cüzi miktarda değişmişti. Neyse geçen akşam bir gittim depoyu doldurmak için. depo dolduğunda şok olmuştum. bir anda yakıtım %70 artmıştı. Ordaki arkadaşa dedim bu sefer çok yakmış araba diye.
söylediği son bir aydır pompalar arızalıymış fazla yakıt veriyormuş dedi. Düzelttirince farkettik dedi.
Söylediği de çok fazla değilmiş ama fazla yakıt veriyormuş. Stoklar tutmayınca anladık dedi.
Ben yaklaşık 4-5 aydır ordan yakıt alıyorum ve hep aynı rakamları yakıyordu. Tahminime göre şimdi de az veriyor pomplar açıklarını kapatacaklar galiba
ÇEvre yolundan gittiğimde 150-160 km yapınca depo 3 ışığa düşüyordu (şamandıradaki göstergeyi de kontrol ediyorum)
Şİmdi ise aynı şekilde gidiyorum ama 110 km de üç ışığa düştü.
ŞİMdi benzinliği değiştireceğim tek çare o kaldı. Tabi bunu da merkezlerine bildiereceğim.
Sahtekarlık bu kadar olmamalı.
Benim önerim siz nedersiniz bilemiyorum;
Pompaların ayarlamalarını sadece sanayi bakanlığı yetkilileri yapmalı benzinlik görevlileri yapamamalı mühürlenmeli ve sadece Sanayi bakanlığı yetkililerince açılarak yapılmalı böylece akaryakıtın debisiyle oynanamaz. TAhminime göre de 1 lt diye 0,8 lt civarında veriyorlar gazı şu sıra.