Gönderen Konu: auris rölanti sorunu  (Okunma sayısı 4830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
auris rölanti sorunu
« : Ağustos 11, 2011, 14:57:40 »
arkadaşlar bende makyajlı kasa auris var ve bir kaç aydan beri 900 devirde olması gerekirken hiç dalganlanma yapmadan devir 300 lere kadar düşüyor. servise götürdüm ve normal dediler yaa sizce??? böyle bir sorunu yaşayan arkadaşım varmı. buarada gaz kelebeğini temizlediler ve yine aynı sorunu yapıyor. eklemek isterim ankaraya gidip gelmem icap etti ve izmitte döndükten sonra aracım fazla yakmaya başladı?

Toyota Club Türkiye

auris rölanti sorunu
« : Ağustos 11, 2011, 14:57:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: auris rölanti sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2011, 01:18:26 »
servis değiştirmeni tavsiye ederim. 300 rölanti bile olsa cok düşük bir değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2011, 11:53:50 »
Ben de 2006 corolla hb var.Aracıma lpg taktırdıktan sonra aynı sorunla mkarşılaştım ben de.servise gittim lpg den dediler.lpg servisine gittim aynı olayı benzinde de yapıyosa servise gidin dediler.beni ortada bıraktılar.ben de bir kaç kez boğaz temizliği yaptırdım ama düzelmedi.şimdi bir de ecu yu resetlettimeyi deneyeceğim.ama benim rölanti okadar fazla düşme yapmıyor.600-650 lerde kalıyo.araba titreme yapıor.ilk zamanlarda fazlaca karşılaşmama rağmen şu anda nadirde olsa devir saatinde dalgalanmalar oluyo.özellikle klima açıkken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2011, 13:49:04 »
Ben de 2006 corolla hb var.Aracıma lpg taktırdıktan sonra aynı sorunla mkarşılaştım ben de.servise gittim lpg den dediler.lpg servisine gittim aynı olayı benzinde de yapıyosa servise gidin dediler.beni ortada bıraktılar.ben de bir kaç kez boğaz temizliği yaptırdım ama düzelmedi.şimdi bir de ecu yu resetlettimeyi deneyeceğim.ama benim rölanti okadar fazla düşme yapmıyor.600-650 lerde kalıyo.araba titreme yapıor.ilk zamanlarda fazlaca karşılaşmama rağmen şu anda nadirde olsa devir saatinde dalgalanmalar oluyo.özellikle klima açıkken.
,Zaten normal olanıda bu.Arabayı çok fazla kurcalamayın..Mesela bende 2004 coroll hb vardı oda 1100-1200 den başlardı motor ısındıkça 650-600 civarlarına çekerdi.Bu devirlerde sarsıntılı çalışıyordu amcak bu vvt-i özelligiymiş.Etrafnızdaki bütün vvt-i lar böyle.KLima falan açıkken devir 900 civarı oluyor..Boğaz kelebeği ve ecuyu temizletirseniz biraz daha sarsıntı azalır ama kaybolmasını istemeyin imkansız.Lpg den dolayı devir ibresi 600-650 arası bazen oynuyor ama sorun değil bu.Sİz kafanıza takmadan güle güle binin.
2011 d4d Corolla