Gönderen Konu: Önden gelen ses  (Okunma sayısı 3069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Önden gelen ses
« : Ağustos 08, 2011, 03:50:02 »
Arkadaşlar aracımla parke yollarda giderken veya kasislerden geçerken anormal bir durum yok.
Ancak yarık tarzı yerlerden geçerken yada köşeli yükseltilerde acayip bir vurma sesi geliyor.
Bu gece  yolda ilerlerken farketmemiş olduğumu düşünüyorum ki  bu tarz bir çukurdan geçtim galiba aracın ön tarafı koptu sandım. Göğüslüktende baya  dann diye bir ses geldi. Bunun ne olduğunu bir türlü anlamadım. Servis daha önceki kontrolde aracın ön takımı sağlam demişti. Herşey normal demişlerdi.  Ben zaten aracı çok nazik kullanan birisiyim. Trafiğe bile aldırmam yol bozuksa yavaş giderim. Kasislerden durur ve çok yavaş geçerim. Bu kadar narin araba kullanan insan azdır.  Bu yüzdende aracı başkasınada vermem. Araçta daha 7000 km' de. Bana çok garip geliyor bu durum

Ön konsolun içinde birbirine vuran birşeylermi var yoksa ön düzenden gelen bir sesmidir? Varmı bir fikriniz?

Toyota Club Türkiye

Önden gelen ses
« : Ağustos 08, 2011, 03:50:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Önden gelen ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2011, 09:31:14 »
  Geçmiş olsun. Aracın lastik havaları şehir içi kullanımına uygun mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2011, 09:34:31 »
Lastik havalarını  32 ps ye ayarlatır.Büyük ihtimal lastikler gereginden fazla şişirilmiş.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2011, 18:05:42 »
Benim her zaman lastik havaları 31 oluyor. Hatta şu anda 31 olarak ayarlı.  Eğer şehir dışına çıkarken araç yüklü olursa biraz fazla basıyorum yükten dolayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2011, 20:57:19 »
Fırat bey dediğiniz gibi ben de arabaya pek yormadan sürerim. kasislerde çukurlarda dikkat ederim.toyota 35 ps olarak öneriyor lastik havalarını.malum ülkemizin yolları ben de 32 psye falan düşürdüm.ancak zıpalama ve tıkırtı halen var.başka bi başlıkta okudum lastik değişimi yapan arkadaşların bir çoğunun şikayeti kalmamış.lastiklerimizi eskitelim kaliteli bi lastiğe biz de döneriz. bir şey olursa da garanti var :)
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2011, 17:40:09 »
Ben yarın tekrardan bir servise uğramayı düşünüyorum.

Problemler ve tespit ettiklerim:

Sağ ön kelebek camının oradan zırıltı sesi geliyor.
Şoför kapısının camı yarım açıkken kapatıp açıldığında tıngırdama
Şoför koltuğundan ses geliyor.
Bazı bozuk yol ve tümseklerde alttan bir vurma sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2011, 22:45:41 »
Döşeme ve bozuk toprak yollarda benimde sol kelebek camının hizasında gögüsten ses geliyor ama servis bunu duymadııı...ben park sensörünü monte ederlerken gögüse zarar verdiklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2011, 00:16:54 »
Bugün aracı 10.000 bakımına bırakırken ses problemlerini ilettim. aynı usta ile yola çıktık. Hepsinide duydu. Araç bizde üç dört gün kalsın dediler. Tamam dedim onada razıyım yeterki bu sefer doğru düzgün halledin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2011, 01:33:05 »
Fırat kardeşim hangi servis sesi duydu.Ben borovalıya gitmiştim 20bin bakımda onlarda sesi duyduk demişlerdi ve bi süre sonra yine arttı.Bende razıyım bikaç gün kalmasına aracın serviste..Hangi servis olduğunu yazarsan bende memlekete gidince bi uğrarım izmire hangi servis bu sesi duyduysa..Genelde bu sesleri duymadık derler ilgilenmezler sen şanslısın ki duymuş seninle test sürüşüne çıkan arkadaş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2011, 10:11:03 »
Fırat kardeşim hangi servis sesi duydu.Ben borovalıya gitmiştim 20bin bakımda onlarda sesi duyduk demişlerdi ve bi süre sonra yine arttı.Bende razıyım bikaç gün kalmasına aracın serviste..Hangi servis olduğunu yazarsan bende memlekete gidince bi uğrarım izmire hangi servis bu sesi duyduysa..Genelde bu sesleri duymadık derler ilgilenmezler sen şanslısın ki duymuş seninle test sürüşüne çıkan arkadaş..

İstanbul Sonkar Yenibosna hocam.  Aslında seslerin nereden ve ne tür yollarda geldiğini çok iyi belirleyip gitmekte yarar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2011, 01:09:08 »
hocam ön konsoldan bozuk parke taşlarda ses geliyor yada tırtıklı asfalt yollardan geçerken ses geliyor.Aslında esas sorun bizim arabaların ön konsollarının çok parçalı olmasından kaynaklanıyor.üst sınıf araçlarda genelde tek parçalı ön konsol ve ses yok hiç..bursada gittim ben yaptık diyolar ama ses bitmiyor..sorunların ne olduğunu söylediklerinde bize de bilgi verirsen seviniriz..genelde bu sorunlar kronik aslında onun için pek bişey yapamıyorlar ve kaymak gibi yollarda ses gelmediği için hep onu baz alıyorlar..sorun halledildiğinde bize bilgi verirsen sevinirim hoca. saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2011, 03:03:10 »
Sesin tam olarak yerini tespit ederseniz sorununuzun çözülme ihtimali artar. Özellikle iç kısımdaki plastik sesleri için arabanın ses gelen kısmını elinizle tutun, eğer ses kesiliyorsa sorunun kaynağı orası demektir. Şahsen ben böyle yaptım ve bazı seslerin kesilmesini sağladım. Park sensörünün kablosunun geçtiği yerde boşluk oluşmuş orası tıkırdıyormuş. Bir daha da arabama sonradan ne alarm taktırırım ne de park sensörü. Mümkün oldukça aracın göğüs kısmını elletmemek lazım.